Autor |
Zpráva |
jizíček
|
15ky se pouzivaj na fa 136, ja planuji se skudkou jezdit mene ... nechci to na bezne jezdeni,ale takove lepsi projeti, tak bych tam chtel nejake lepsi ... kdyz jsem tu skodovku dostal, mel jsem na puvodnim LS motoru svicky champion, ale byl tam nejaky problem s jednou svickou tak jsem koupil nove (ale brisk), a rozdil byl znatelny - k horsimu, takze bych chtel nejaky ty lepsi svicky, ne obyc. brisk
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
14.5.08, 08:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
To mě je jasný, ale jde hlavně o tepelnou hodnotu svíčky, a já nevim jak funguje označení u ostatních svíček proto ti uvádím jako příklad ty brisky, pokud by jsi dal na upravenej motor 17ky a jel svižnější jízdou tak si myslim že po cca 100km ti to auto nebude chtět jet a nebo pojede ale nebude to ono a jak ho vypneš tak ho dobrou půl hoďku nenatočíš po vícero kilometrech, tohle dokonce umí i obyč 135 Felda BMM jsou tam nějaký DR17 kamarád jel do Itálie a v půlce rakouska se stavil na pumpě natankovat a na kafe a už neodjel, auto neškitlo ani ťuk ani na roztlačení, měl s sebou navíc starší svíčky co doma našel co na autě kdysi byly ale hodnotou to byly 15ky přehodil je a na první škitnutí pokračoval dále a když jel zpět tak celou cestu uplně v poho, doma mu to pak nedalo dal zpět DR17 a normálně to na ně vrčí nechal je tam Prostě to asi po dálnici uhnal, on neumí moc jezdit pomalu pro něj je běžná rychlost na dálnici 150 a to to ještě tlačil na jeden zátah takže si to potřebovalo nejspíš trochu vydechnout. Takže prostě hledat nějaký svíčky odolnější teplotám což jsou ty 15ky nejlépe 14ky, já mám taky na svým předepsaný DR14, ty svíčky se ani trochu nechladěj jsou hluboko utopený v hlavě mezi vačkama auto jezdí s teplotou kolem 100 stupňů a žádnej problem.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
14.5.08, 10:04 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jizíček píše: rozdil byl znatelny - k horsimu, takze bych chtel nejaky ty lepsi svicky, ne obyc. brisk
jenze ten problem byl v tom, ze si mel blby svicky, mel si mit brisk N 14 YC a tys tam mel brisk N15 YC, to bys pak moh mit svicky za 500 stejne by ti to nepomohlo...nemam s briskama problem,pokud dam ty spravny.
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
15.5.08, 10:53 |
|
|
Ondras83
|
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
15.5.08, 20:12 |
|
|
Neex
|
Ono je to u každého výrobce jinak... Brisk - čím vyšší tím teplejší, NGK - čím vyšší tím studenější.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
15.5.08, 20:16 |
|
|
Kristensen
|
Neex píše: Ono je to u každého výrobce jinak... Brisk - čím vyšší tím teplejší, NGK - čím vyšší tím studenější.
U brisku, čím vyšší číslo tím méně snáší vysokou teplotu
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
15.5.08, 20:32 |
|
|
varok
|
Já mám na fáčku taky upravený motor, mám tam teď svíčky Brisk 15 YC. Vyrábí se i svíčky 14 a studenější? Ty patnáctky se mi po delší jízdě zdají ještě pořád dost teplé, tak jsem chtěl zkusit studenější.
|
16.5.08, 18:18 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
14 jsou
|
16.5.08, 18:39 |
|
|
utia
|
Taky si myslim ze Brisk je dobra (a levna) znacka, kazdopadne pouzij o stupen min tj ne 15-ky ale treba L14YC. Tezko takhle radit, proste to budes muset vyzkouset, a mozna je lepsi cesta zacit od tech levnejsich nez obracene
_________________ VAZ 2109
|
17.5.08, 22:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|