Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 06:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Felicie 1.3spi poradte prosím 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Felicie 1.3spi poradte prosím
Než začnete víc zkoumat poruchy BMM, jednobodový střik, tak proveďte reset řídící jednotky a pak proveď te nastavení jednotky na "Starý start"
U plynu je to potřeba docela často ! U mě tak minimálně jednou za rok.
Vyřeší to volnoběh, startování za studena, za tepla, brždění motorem - nejdou otáčky dolů po uvolnění plynu (2000 o/min)

Info jak na to najdete zde: http://stekly.wz.cz/bmm.html

6.7.08, 21:05
Pspvek Reklama

Příspěvek 
to stare nastaveni ma neco spolecneho s vymazanim kodu z ridici jednotky my pokud mame na necem problem tak vymenim ..a az po vymazani ..u nekterych aut...se to teprve srovna u toho BMM nevim mel sem za to ze pokud nejsou v jednotce kody a vsechny hodnoty z cidel ok tak uz neni potreba nic resetovat..

6.7.08, 21:12
Profil ICQ

Příspěvek 
No, správně by měly nejprve vyčíst z jednotky chybové kódy, ale za to zaplatíš. A pokud máš někde hrubý problém, tak se tam ty chyby uloží po pár metrech jízdy a stejně ti auto po resetu líp nepojede. Takže to řeším takhle a no problem. Jo, vadná Lambda je dost problém. Tu poznáš po pár kilometrech po resetu, že je pořád problém. Jede to nepravidelně, nebo to má velkou spotřebu.
Osobně bych Felicii s jednobodem nechtěl. Já mám Favorita. Feldy už mají MPI.

6.7.08, 21:21

Příspěvek 
Ještě jsem zapomněl, že ten Starý start řeší i dost hlučný volnoběh, který se projevuje hlukem, jako přesypávání brambor.
Třepe se celý motor. Je to tím, že motor má po delší době moc otevřenou klapku a jednotka snižuje otáčky asi předstihem.
Po tom restartu si potichu přede.

6.7.08, 21:25

Příspěvek 
ja diagnostiku mam svoji a to bmm sem si celkem prolez dobre neni s tim problem tak kdyz vymaznu kody ..projedu zase zkontroluji jestli tam neco neskocilo a treba sem napichnul feldu byla tam lambda ulozena vymazal sem po projeti ok a zakaznik rekl asi po tydnu ze ok a ze i klesle spotreba pritom sem nikde nic nemenil lambda zustala..v aktualnich hodnotach se normalne hlasila kolem 1voltu

6.7.08, 21:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Ahoj, ta diagnostika by se mě hodila. Mám stavebnici interfejsu, ale nemám konektor na Favorita s BMM.
Programy mám různé. Jezdím na Plyn a nějak to nemůžu donutit, aby to mělo nižší spotřebu. Žere to kolem 10 l/ 100 km.
S diagnostikou toho asi moc nezjistím, že ? Na emisích to seřizují dost hrozně. Pak to žere ještě víc. Směšovač je tam jen podtlakový, neřízený jednotkou.

7.7.08, 14:25
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2