Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 00:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 prehybanie priruby karburatora 
Autor Zpráva

Příspěvek 
ventYl píše:
ja som ten moj jakz tak vyrovnal (viko klasicky), prirubu mierne tlakom, vyzera to dost pouzitelne. nasadil som ho do auta a ono to vcelku jazdi, bolo treba akurat nastelovat volnobeh. vyzera to momentalne sice tak, ze sa druha komora este stale neotvara (musim vyskumat ci a preco).

akurat som asi pri cisteni porusil tesnost injektora akceleracnej pumpy, lebo pri pridani plynu mi to okolo injektora cele zvhlne od benzinu.

v otackach to ma aj aky taky tah, ale ked preradim zo 4 do 3 v miernom kopci, tak to uplne strati tah a klesaju otacky. finta je v tom, ze netusim, ci je to tym, ze motor to jednoducho nestaci (105L), alebo sa kasle podtlakovy otvarac druheho stupna.

az bude cas, vylaborujem, co s tym je.

A co membrána v akcelerační pumpičce, není už zpuchřelá, když říkáš, že se rosí od benzínu?
To by mohlo mít i souvislost se ztrátou výkonu při vyšších otáčkách... :roll:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

9.2.07, 10:14
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
ferrari píše:
Matthes píše:
No tak mam tu karbec, taky sem ho musel rovnat - byl cca necelej milimetr prohnutej. Pouzil sem Sadrovu metodu na snizovani hlav valcu :lol: = vzal sem dlazdicku, uriznul z ni pruh akorat sirokej jako je priruba karbu, na dlazdicku sem polozil smirglpapir a karburatorem jezdil sem a tam dokud nebyl rovnej :D :shock: :lol: Klapky se otviraj lehce, byly pokrouceny vlastne jenom okoli tech sroubu, ne celej ten spodek, takze tim smirglovanim sem nic nemohl poskodit ... :) Nejdriv hrubsi smirgl na drevo, pak jemnejsi :D Vyzkousim ho ale az za dyl, az sezenu par soucastek co mi chybï :)

EDIT: doufam ze to odbornici na karbece, jako treba Ferrari, rozchodej - takova humpolacka oprava :mrgreen:

Hm, práveže ťa obdivujem, že si so tak urobil. ja s mojou hlavou by som si povedal, že to nejde a 4 týždne by som čakal, kým sa dostanem k fréze. Pokiaľ dáš pozor a ničomu neublížiš...congratulations

Též obdiv... Já jsem si vyrobil přípravek, do kterýho se karbec upne vzhůru nohama a celé se to jednoduše upne k fréze a jede se... Fakt obdiv, já sám bych si na to netroufl, protože co se týče pilování do roviny jsem na docela levej :? :oops: :cry:

9.2.07, 12:55

Příspěvek 
Bukaj píše:
ventYl píše:
ja som ten moj jakz tak vyrovnal (viko klasicky), prirubu mierne tlakom, vyzera to dost pouzitelne. nasadil som ho do auta a ono to vcelku jazdi, bolo treba akurat nastelovat volnobeh. vyzera to momentalne sice tak, ze sa druha komora este stale neotvara (musim vyskumat ci a preco).

akurat som asi pri cisteni porusil tesnost injektora akceleracnej pumpy, lebo pri pridani plynu mi to okolo injektora cele zvhlne od benzinu.

v otackach to ma aj aky taky tah, ale ked preradim zo 4 do 3 v miernom kopci, tak to uplne strati tah a klesaju otacky. finta je v tom, ze netusim, ci je to tym, ze motor to jednoducho nestaci (105L), alebo sa kasle podtlakovy otvarac druheho stupna.

az bude cas, vylaborujem, co s tym je.

A co membrána v akcelerační pumpičce, není už zpuchřelá, když říkáš, že se rosí od benzínu?
To by mohlo mít i souvislost se ztrátou výkonu při vyšších otáčkách... :roll:

stara gumicka spuchrela nebola, ale aj tak som vymenil vsetky gumove dielce v karburatore (akceleracna pumpa, membrana podtlaku druheho stupna, O-kruzky na srube vzduchu aj benzinu) a samozrejme vsetky tesnenia. Budto som pri cisteni porusil dosadaciu plochu injektora, ked som ho vytahoval (siel vytiahnut az kombinackami), alebo je viko prehnute negativne a benzin vyteka z nejakej dutiny vo viku.

vzdusniky a trysky boli asi pol tyzdna nalozene v benzinalkohole a potom prefuknute, vsetko bolo precistene tlakovou vodou, takze zapchate by v nom taktiez nic nemalo byt.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

9.2.07, 14:00
Profil Zobrazit autorovy stránky
Hliník navždy.

Příspěvek 
Šemik píše:
Též obdiv... Já jsem si vyrobil přípravek, do kterýho se karbec upne vzhůru nohama a celé se to jednoduše upne k fréze a jede se... Fakt obdiv, já sám bych si na to netroufl, protože co se týče pilování do roviny jsem na docela levej :? :oops: :cry:

Taky dekuji :D No ja hlavne frezu nemam, maximalne hoblovku na prkna :lol: Kazdopadne mi brouseni, frezovani prijde lepci napad nezli rovnani tlakem, protoze se skutecne ohyba jenom ten hlinik u matek, zbytek karbu je OK :)
Rucne by to asi nikdo nezvladl, proto sem pouzil dlazdicku :D

No tenhle karbec je z rapida 136 na kterym se filtrbox nedotahoval sroubem do karbu, ale uz z vyroby tam byla packa ktera se zahakne do plechu u karbu :shock: Mozna to tak maj nektery rapidy, ale videl sem krome tohodle jenom nekolik rapidu 130 a ty mely obyc sroub.
No moje otazka zni: jak to mam zbastlit abych si to viko neznicil. Nebo se neznici pokud filtr dotahuju s citem :?: :?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

9.2.07, 15:52
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
Šemik píše:

Taky dekuji :D No ja hlavne frezu nemam, maximalne hoblovku na prkna :lol: Kazdopadne mi brouseni, frezovani prijde lepci napad nezli rovnani tlakem, protoze se skutecne ohyba jenom ten hlinik u matek, zbytek karbu je OK :)

No tenhle karbec je z rapida 136 na kterym se filtrbox nedotahoval sroubem do karbu, ale uz z vyroby tam byla packa ktera se zahakne do plechu u karbu :shock: Mozna to tak maj nektery rapidy, ale videl sem krome tohodle jenom nekolik rapidu 130 a ty mely obyc sroub.
No moje otazka zni: jak to mam zbastlit abych si to viko neznicil. Nebo se neznici pokud filtr dotahuju s citem :?: :?

Nejlíp sehnat celej filtrbox z Rapida 136 (myslím, že to tak měly všechny).

Ale ten měl vlastně i jinou délku těch nožiček, co ho drží k víku hlavy... :roll:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

9.2.07, 16:56
Profil ICQ

Příspěvek 
Matthes píše:
Šemik píše:

To sa pýtaš, ako uchytiť filterbox bez toho, aby si použil ten šrób čo ide do víka karbecu? Ja to mám riešené tak, že mám chytený kraj filterboxu strunou (struna zo zadnej brzdy = pevná) o výfukové potrubie (nevyzerá to síce nejako extra, ale funguje to....)...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

10.2.07, 17:10
Hliník navždy.

Příspěvek 
Hmmm, to by slo, pac rapidackej filtrbox ma skutecne jinak ty dve nohy :(

10.2.07, 17:12

Příspěvek 
Matthes píše:

som nezbadal, že máš 125 ku. Potom nemáš absolútne problém - daj dlhší šrób na úchyt plechu na predohrievanie vzduchu (úchyt o nasávacie potrubie) - tak aby trčal a potom daj tú strunu o kraj filterboxu a o tento šrób - tá struna je akurát tak dlhá...je akoby odtiaľ....aj by som ti to nafotil, ale kým sa k tomu dostanem, bude to trvať....

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

12.2.07, 16:48
Hliník navždy.

Příspěvek 
ferrari píše:
Matthes píše:

som nezbadal, že máš 125 ku. Potom nemáš absolútne problém - daj dlhší šrób na úchyt plechu na predohrievanie vzduchu (úchyt o nasávacie potrubie) - tak aby trčal a potom daj tú strunu o kraj filterboxu a o tento šrób - tá struna je akurát tak dlhá...je akoby odtiaľ....aj by som ti to nafotil, ale kým sa k tomu dostanem, bude to trvať....

Ja si to umim predstavit, to pujde :wink:

12.2.07, 16:54
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2