|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
roman_an1
Registrován: 12.12.09, 01:05 Příspěvky: 309 Bydliště: Hranice na Moravě
|
 chod na benzín
zdravím, mám Felicii BMM LPG, chtěl bych se zetpat na start a poté chod na benzín. Normálně nastartuju, ale auto nejede pravidelně teda jak kdy..ale vetšinou tak nějak nejede stabilně..když je vetší zima tak nastartuju tak nějak, ale na volnoběh to neprdí a za plynem to více méně jde. Ale pak zase někdy nastartuju a prdí to a nechce to jít za plynem. Jakmile je motor zahřátej tak není žádný problém a na benzín to jede krásně. Přemýšlel jsem nad čidlem volnoběžných otáček nebo nad snímačem teploty nasávaného vzduchu. Když je vetší zima..jako např. -10 při to jede vcelku dobře, ale při -2 to prdí a chce to chcípnout a někdy to i chcípne a moc se tomu nechce za plynem. Předem děkuji za odpovědi.
_________________ Felicia BMM 40KW LPG
|
| 1.2.12, 12:49 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
varok
|
 Re: chod na benzín
Já bych se spíše kouknul na čidlo teploty chl. kapaliny. Nevím jestli už ho máš dohromady s tím pro budík na termostatu, nebo na sacím potrubí jako fáčka BMM. To bych zkusil jako první. Pokud nepomůže, ještě teroreticky Lambda, ale to si myslím že ne. Čidlo volnoběžných otáček jsem ještě neslišel, bývá většinou u klapky kontakt, ale ten jen sepne, když není sešlápnutý pedál ani trošku a pošle signál ŘJ, že má přepnout do režimu volnoběhu, nebo jak to jinak popsat.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 1.2.12, 13:27 |
|
 |
|
roman_an1
|
tak bych řekl že teda asi mám a kde ho najdu na sání..tedkom jsem si četl že pokud mám jenom jednopinové u termostatu tak je ještě i na sání.. a to najdu kde? zezadu? sání?
|
| 5.2.12, 21:40 |
|
 |
|
kocica.karel
|
ano zezadu na sání v prostřed sacího potrubí zhora. Pri pohledu je hned vidět
|
| 6.2.12, 09:35 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak to musíš jedině vagem na adrese O1 v bloku měřených hodnot, měřit čidlo teploty motoru jinak nepomůže při poruše čidla i vedení nebo odpojení si řj zadá teplotu mínus 49,5 
|
| 6.2.12, 10:29 |
|
 |
|
MartinK72
|
Pokud dojde ke zkratu nebo odpojení čidla teploty chladicí kapaliny, ECU si dosadí hodnotu 90stC. Studený motor potom pěkně cuká, hlavně při akceleraci.
|
| 6.2.12, 12:45 |
|
 |
|
roman_an1
|
tak dneska jsem ho vyměnil..tak uvidíme..třeba se mi zlepší i studený start teď při dosti nízkých teplotách  někdy mi to udělá jako ze to chytne a hned chcípne a pak je těžší to natočit
|
| 6.2.12, 20:32 |
|
 |
|
kocica.karel
|
roman_an1 píše: tak dneska jsem ho vyměnil..tak uvidíme..třeba se mi zlepší i studený start teď při dosti nízkých teplotách  někdy mi to udělá jako ze to chytne a hned chcípne a pak je těžší to natočit jo tento problém mám taktéž.
|
| 6.2.12, 21:14 |
|
 |
|
roman_an1
|
pak teda napíšu jestli to pomohlo..ale dneska zatím pohoda na poprve 
|