Autor |
Zpráva |
Jiri
|
slovacek.milos píše: v čem jsou jiné k tomu dospějem každopádně dkyž odpojíš čidlo na sacím potrubí máš v řj -49.5 a když ho tam nemáš a máš jen jedno 4 pinové se žlutým kroužkem a odpojíš ho máš v řj + 80 jako pevné hodnoty teploty vody miloš
aha tak to ja co vim tak sem mel vzdy po odpojeni tech -49.5 ale ty jednotky musi byt proste jine teda...tak pak nevim ty cisla jednotek....jestli je rozdil i tam..v cisle jednotky...od nejakeho cisla pro 4piny a starsi pro dva piny...tohle me nikdy nenapadlo ..no tak diky za dalsi informaci
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
7.10.09, 22:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gronholmm
|
Re: Škubání 1,3 monomotronic
Zdravím, potřeboval bych pomoc. Na BMM se mi začalo stávat že motor sebou škube. Co mě ale zaráží je že škube jen při jízdě do kopce a jenom při cca 2000-2500 otáček. Na jakou rychlost je jedno. Když mu normálně šlápnu na krk tak vystřelí bez škubnutí. Včera jsem měnil svíčky a palivový filtr (větší operaci jsem snad nedělal), motor se sice ztišil, a trošku se vrátil výkon, ale škube stejně. Co by to podle vás mohlo být?
P.S.: Motor má najeto 208000, a palivo beru jen Shell.
_________________ Škoda Favorit 136B BMM Solitaire (4.1994) -> Fialka - Je to fialové a kvete to
|
8.1.12, 18:00 |
|
|
Lamač
|
Chlapi a čo tak ešte elektromagn.ventil odvetrania nadobky s akt.uhlím?
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ https://www.rajce.idnes.cz/jozo1009/album/favo-klima http://www.sptech.sk/
|
8.1.12, 19:18 |
|
|
kwiko
|
na ten mozes zabudnut uplne. ta dierka v sani je dost mala na to, aby sposobovala vyraznejsie cukanie.
Zabudnut ale netreba na zapalovaciu cast. a to viecko rozdelovaca, kable, palec a VN modul. BMM nieje priebercive, shell - neshell... pokiat to nieje voda.
este dalsia vec, nemas deravy vyfuk pred lambdou, alebo k.o lambdu?
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
8.1.12, 20:13 |
|
|
gronholmm
|
Shell beru protože mi přijde že je to tišší než na benzín třeba z ONO. co se týče Lambdy tak tu podezřívám, ale bylo mi řečeno že by to cukalo stále a nevybíralo by si to jen jedno spektrum otáček a jen kopec
_________________ Škoda Favorit 136B BMM Solitaire (4.1994) -> Fialka - Je to fialové a kvete to
|
8.1.12, 20:21 |
|
|
MartinK72
|
Odpoj lambdu, když to cukat přestane, tak je to lambdou nebo netěsností svodu. Zkontroluj zapalování. Taky odpoj na 10 minut baterku, třeba jsou v ECU špatné adaptační hodnoty.
|
12.1.12, 11:52 |
|
|
gronholmm
|
Dělalo by tohle škubání zaoxidované kabely ke svíčkám? Na rozdělovači jsem našel 2 kontakty zaoxidované. A jaké mám sehnat kabely. V Autokelly mají Starline (ty nechci), champion tři druhy a pak Bosch ale ty jsou po kusech
|
15.1.12, 17:53 |
|
|
p.s.
|
mě když škubalo bmm tak to dělal vždycky palec rozdělovače nevim proč ale vždy vydržel tak půl roku a odešel co se týče kabelů od starline měl sem je tam 2 roky a i sem to snima prodal a stále to na ně jezdí mrkni na rozdělovač jestli nemá vůli
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
15.1.12, 18:01 |
|
|
gronholmm
|
U toho rozdělovače, jak poznám vůli? nebo spíš v kterým směru? Ja těm Starline moc nevěřím, to si raději připlatím
|
15.1.12, 18:14 |
|
|
p.s.
|
sundat víko vzít za palec a skusit ve směru i protisměru otáčet nebo vyndat rozdělovač a skontrolovat dole na něm to ozubený kolo bejvá to vyčvachtaný a nebo střiženej ten klínek co to kolečko zajištuje
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
15.1.12, 18:40 |
|
|
michalkatka
|
u BMM by som najprv dôkladne skontroloval VN modul, hlavne ak máš ten novší malý, vykne prasknúť tá VN časť a vtedy šklbe, samozrejme viečko musí byť čisté nepopraskané, káble sa kazia málokedy... samozrejme správne sviečky "R"
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.1.12, 08:36 |
|
|
gronholmm
|
Tak nakonec vyřešilo. Na vině byl zaoxidovaný kontakt zapalovací kabely x víčko rozdělovače .2 Byli pěkně modrý. Teď ale řeším jiný problém. Minimálně mi kmitají otáčky na volnoběh, a u toho se z motoru vyluzuje divný zvuk. Zní to jak přidřené ložisko. Nemůže to dělat ložisko na vodní pumpě (jestli tam nějaké je ) Stalo se mi totiž že jak hodně mrzlo, tak jsem měl zapnuté vytápění na nohy a vzalo mi to přes litr chladící kapaliny něco mi utíká okolo ventilu topení, a mám podezření na chytlé topení co všechno může způsobovat to kolísání otáček? Děkuji
|
2.3.12, 14:19 |
|
|
michalkatka
|
húpanie voľnobežných otáčok zväčša robí falošný vzduch...
tesnenie sanie hlava, tesnenie pod klapkou, popraskaná hadica do posilovača, vyskočená hadička pre odvetranie nádrže, alebo hadička pre podtlakové ovládanie teploty nasávaného vzduchu...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.3.12, 08:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|