Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 23:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Cisteni karburatoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Cisteni karburatoru
Mam v planu pres prazdky sundat karbec a procistit jej. Cim byste mi doporucili to cistit? Jsou na to nejaky prostredky? Rikal jsem si ze technickym lihem nebo redidlem pro redeni barev, ale to je asi blbost.

25.6.09, 09:49
Pspvek Reklama

Příspěvek 
V ultrazvukové pračce. Najdeš jí v každé dobré nástrojárně apod. Karburátor je potom jak nový.

25.6.09, 10:23

Příspěvek 
http://www.skodafavorit.cz/index.php?sh ... &tema=7052

25.6.09, 10:23

Příspěvek 
jo diky neco takoveho jsem zhanel. A jeste, kde na karburatoru je napsane jestli je to typ LEKR nebo SEDR.

25.6.09, 12:05

Příspěvek 
Citace:
V ultrazvukové pračce. Najdeš jí v každé dobré nástrojárně apod. Karburátor je potom jak nový.

No a ta sranda stoji kolik? Nebo to nekde v servisu delaji, jako extra sluzbu za priplatek? A neni nejaky jiny zpusob? sice né moc ucinny ale levnejsi? Treba ty jednotlive casti omyt v technickem benzinu?

25.6.09, 12:08

Příspěvek 
Johnny píše:
jo diky neco takoveho jsem zhanel. A jeste, kde na karburatoru je napsane jestli je to typ LEKR nebo SEDR.

LEKR je z Fava, popřípadě PIERBURG 2E3 (je to na něm napsané) - kruhová příruba na filtrbox.

SEDR (popřípadě EDSR) ze škody 105-Rapid (napsané na víku karbu) - ovalná příruba na filtrbox.

Aspoň tak nějak... :wink:

25.6.09, 12:12

Příspěvek 
Dyno píše:
LEKR je z Fava, popřípadě PIERBURG 2E3 (je to na něm napsané) - kruhová příruba na filtrbox.

SEDR (popřípadě EDSR) ze škody 105-Rapid (napsané na víku karbu) - ovalná příruba na filtrbox.

Aspoň tak nějak...

Diky, tak to bude asi s nejvetsi pravdepodobnosti ten LEKR, ale podivam se pak jak ho sundam... Jo a jak jsi resil to vycisteni karbu (pokud jsi to delal) nebo co mi doporucujes, ale predem jsem pro nejlevnejsi zpusob, nemam penize na kupovani ultrazvukovych pracek apod.

25.6.09, 12:18

Příspěvek 
Jsem si až teď všiml že máš Favo, takže bys měl mít LEKR. A s LEKRem nemám žádné zkušenosti s čištěním nebo spíš žádné.
Ani jsem karb nikdy nepotřeboval tak moc vyčistit abych to musel nějak hrotit, max. jsem vyčistil trysky atd. Jsem toho názoru že pokud ho používáš a jezdíš na něm a vše OK, tak není potřeba ho čistit max. třeba trysky, vzdušníky.

A když budeš něco čistit, vyměn si těsnění a gumičky atak zrovna.

Proč ho chceš vlastně čistit?

25.6.09, 12:32

Příspěvek 
Dyno píše:
Jsem si až teď všiml že máš Favo, takže bys měl mít LEKR. A s LEKRem nemám žádné zkušenosti s čištěním nebo spíš žádné.
Ani jsem karb nikdy nepotřeboval tak moc vyčistit abych to musel nějak hrotit, max. jsem vyčistil trysky atd. Jsem toho názoru že pokud ho používáš a jezdíš na něm a vše OK, tak není potřeba ho čistit max. třeba trysky, vzdušníky.

A když budeš něco čistit, vyměn si těsnění a gumičky atak zrovna.

Proč ho chceš vlastně čistit?

No nevim jak dlouho nebyl cisteny ci meneny a tak.
Prave ze zas tak moc nejezdim prumerne 50km za tyden. Mam problem pri studenem startu nedrzi otacky a chcipa. Jenom az ho proturuji nebo drzim chvili otacky tak na 1500 tak pak uz drzi sam. V zime jsem nastartoval az na 5 pokus (jak kdy).

Natabene planuji mensi generalku auta tedka pres leto az prestane chcat... doprcic pocasi... :evil: . Tak to chci vzit vsechno sakumprask.

25.6.09, 12:38
Mistr mechanik

Příspěvek 
Johnny píše:
Natabene planuji mensi generaku auta tedka pres leto az prestane chcat... doprcic pocasi... :evil: . Tak to chci vzit vsechno sakumprask.

Hele promiň že reju jo, ale co to je "menší generálka", generálka je od slova generální, tj. komplet vše.

25.6.09, 18:21
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Johnny píše:
Mam problem pri studenem startu nedrzi otacky a chcipa. Jenom az ho proturuji nebo drzim chvili otacky tak na 1500 tak pak uz drzi sam. V zime jsem nastartoval az na 5 pokus (jak kdy).

prosimtě jen tak ze zajímavosti, popiš mi přesně jak startuješ...

25.6.09, 18:27
Voditelj brodice

Příspěvek 
estre predtym ako sa budes rypat zbytocne v karburatore ho skus nastavit: teda volnobeh, bohatost, skontrolovat ukostrenie...

25.6.09, 21:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
deekay píše:
estre predtym ako sa budes rypat zbytocne v karburatore ho skus nastavit: teda volnobeh, bohatost, skontrolovat ukostrenie...

mě se prostě jen zdá, že neumí aktivovat sytič, podle toho co píše :-)

25.6.09, 21:38

Příspěvek 
http://www.retech.com/3w/index.php?inc= ... =2&lang=cz

Kup si tento sprej, nebo Kent je ještě účinnější,ale nevim o jejich stránkách a nic jinýho jako CRC a jiný sračkový náhražky,ani Wurth v tomto není tak dobrej a to je značka jak prase a prostříkej ho,nechej ho odmočit a vyfoukej stlačeným vzduchem...A uvidíš jak prokoukne...Mluvim z vlastní zkušennosti a to mám kamaráda dealera ve Wurtu,ale ta dřina s tim :roll: prostě to není jako tohle...A můžu pokračovat v lepidlech na okna,čističema brzd,klima atd...Jen Kent a Retech :!: ...nic jinýho....

Naposledy upravil patrik-hp dne 25.6.09, 21:53, celkově upraveno 4

25.6.09, 21:43

Příspěvek 
Carlos píše:
Hele promiň že reju jo, ale co to je "menší generálka", generálka je od slova generální, tj. komplet vše.

No zhruba vse delat budu sundat karbec a procistit, sundat saci potrubi omrknout podlozku pod karbem,kdyztak vymenit, natrit saci potrubi stribrenkou at vypada. Totez fyfukovy potrubi a vymenit tesneni mezi tou prirubou kde jsou ty srouby s pery. Predelat elektriku a hodit tam palubku z fava ´92, (ta cerna), pridela zadni sterac a ostrikovac. Zkontrolovat vsechny tesneni na karoserii, (nekde tece do auta), a s tim osetrit mista ktera jsou mokra a zacinaji reznout, atd.. Uz se mi to nechce vypisovat. Skratka vse na co budou penize a cas.

25.6.09, 21:49
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další