Autor |
Zpráva |
Johnny
|
Cisteni karburatoru
Mam v planu pres prazdky sundat karbec a procistit jej. Cim byste mi doporucili to cistit? Jsou na to nejaky prostredky? Rikal jsem si ze technickym lihem nebo redidlem pro redeni barev, ale to je asi blbost.
_________________ to bylo dobre auto , k**va
|
25.6.09, 09:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
werty
|
V ultrazvukové pračce. Najdeš jí v každé dobré nástrojárně apod. Karburátor je potom jak nový.
|
25.6.09, 10:23 |
|
|
PJDefort
|
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
25.6.09, 10:23 |
|
|
Johnny
|
jo diky neco takoveho jsem zhanel. A jeste, kde na karburatoru je napsane jestli je to typ LEKR nebo SEDR.
|
25.6.09, 12:05 |
|
|
Johnny
|
Citace: V ultrazvukové pračce. Najdeš jí v každé dobré nástrojárně apod. Karburátor je potom jak nový.
No a ta sranda stoji kolik? Nebo to nekde v servisu delaji, jako extra sluzbu za priplatek? A neni nejaky jiny zpusob? sice né moc ucinny ale levnejsi? Treba ty jednotlive casti omyt v technickem benzinu?
|
25.6.09, 12:08 |
|
|
Dyno
|
Johnny píše: jo diky neco takoveho jsem zhanel. A jeste, kde na karburatoru je napsane jestli je to typ LEKR nebo SEDR.
LEKR je z Fava, popřípadě PIERBURG 2E3 (je to na něm napsané) - kruhová příruba na filtrbox.
SEDR (popřípadě EDSR) ze škody 105-Rapid (napsané na víku karbu) - ovalná příruba na filtrbox.
Aspoň tak nějak...
_________________ Škoda 105 (motor 120;136)
|
25.6.09, 12:12 |
|
|
Johnny
|
Dyno píše: LEKR je z Fava, popřípadě PIERBURG 2E3 (je to na něm napsané) - kruhová příruba na filtrbox.
SEDR (popřípadě EDSR) ze škody 105-Rapid (napsané na víku karbu) - ovalná příruba na filtrbox.
Aspoň tak nějak...
Diky, tak to bude asi s nejvetsi pravdepodobnosti ten LEKR, ale podivam se pak jak ho sundam... Jo a jak jsi resil to vycisteni karbu (pokud jsi to delal) nebo co mi doporucujes, ale predem jsem pro nejlevnejsi zpusob, nemam penize na kupovani ultrazvukovych pracek apod.
|
25.6.09, 12:18 |
|
|
Dyno
|
Jsem si až teď všiml že máš Favo, takže bys měl mít LEKR. A s LEKRem nemám žádné zkušenosti s čištěním nebo spíš žádné.
Ani jsem karb nikdy nepotřeboval tak moc vyčistit abych to musel nějak hrotit, max. jsem vyčistil trysky atd. Jsem toho názoru že pokud ho používáš a jezdíš na něm a vše OK, tak není potřeba ho čistit max. třeba trysky, vzdušníky.
A když budeš něco čistit, vyměn si těsnění a gumičky atak zrovna.
Proč ho chceš vlastně čistit?
_________________ Škoda 105 (motor 120;136)
|
25.6.09, 12:32 |
|
|
Johnny
|
Dyno píše: Jsem si až teď všiml že máš Favo, takže bys měl mít LEKR. A s LEKRem nemám žádné zkušenosti s čištěním nebo spíš žádné. Ani jsem karb nikdy nepotřeboval tak moc vyčistit abych to musel nějak hrotit, max. jsem vyčistil trysky atd. Jsem toho názoru že pokud ho používáš a jezdíš na něm a vše OK, tak není potřeba ho čistit max. třeba trysky, vzdušníky.
A když budeš něco čistit, vyměn si těsnění a gumičky atak zrovna.
Proč ho chceš vlastně čistit?
No nevim jak dlouho nebyl cisteny ci meneny a tak.
Prave ze zas tak moc nejezdim prumerne 50km za tyden. Mam problem pri studenem startu nedrzi otacky a chcipa. Jenom az ho proturuji nebo drzim chvili otacky tak na 1500 tak pak uz drzi sam. V zime jsem nastartoval az na 5 pokus (jak kdy).
Natabene planuji mensi generalku auta tedka pres leto az prestane chcat... doprcic pocasi... . Tak to chci vzit vsechno sakumprask.
|
25.6.09, 12:38 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Johnny píše: Natabene planuji mensi generaku auta tedka pres leto az prestane chcat... doprcic pocasi... . Tak to chci vzit vsechno sakumprask.
Hele promiň že reju jo, ale co to je "menší generálka", generálka je od slova generální, tj. komplet vše.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
25.6.09, 18:21 |
|
|
PJDefort
|
Johnny píše: Mam problem pri studenem startu nedrzi otacky a chcipa. Jenom az ho proturuji nebo drzim chvili otacky tak na 1500 tak pak uz drzi sam. V zime jsem nastartoval az na 5 pokus (jak kdy).
prosimtě jen tak ze zajímavosti, popiš mi přesně jak startuješ...
|
25.6.09, 18:27 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
estre predtym ako sa budes rypat zbytocne v karburatore ho skus nastavit: teda volnobeh, bohatost, skontrolovat ukostrenie...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
25.6.09, 21:18 |
|
|
PJDefort
|
deekay píše: estre predtym ako sa budes rypat zbytocne v karburatore ho skus nastavit: teda volnobeh, bohatost, skontrolovat ukostrenie...
mě se prostě jen zdá, že neumí aktivovat sytič, podle toho co píše
|
25.6.09, 21:38 |
|
|
patrik-hp
|
http://www.retech.com/3w/index.php?inc= ... =2&lang=cz
Kup si tento sprej, nebo Kent je ještě účinnější,ale nevim o jejich stránkách a nic jinýho jako CRC a jiný sračkový náhražky,ani Wurth v tomto není tak dobrej a to je značka jak prase a prostříkej ho,nechej ho odmočit a vyfoukej stlačeným vzduchem...A uvidíš jak prokoukne...Mluvim z vlastní zkušennosti a to mám kamaráda dealera ve Wurtu,ale ta dřina s tim prostě to není jako tohle...A můžu pokračovat v lepidlech na okna,čističema brzd,klima atd...Jen Kent a Retech ...nic jinýho....
Naposledy upravil patrik-hp dne 25.6.09, 21:53, celkově upraveno 4
|
25.6.09, 21:43 |
|
|
Johnny
|
Carlos píše: Hele promiň že reju jo, ale co to je "menší generálka", generálka je od slova generální, tj. komplet vše.
No zhruba vse delat budu sundat karbec a procistit, sundat saci potrubi omrknout podlozku pod karbem,kdyztak vymenit, natrit saci potrubi stribrenkou at vypada. Totez fyfukovy potrubi a vymenit tesneni mezi tou prirubou kde jsou ty srouby s pery. Predelat elektriku a hodit tam palubku z fava ´92, (ta cerna), pridela zadni sterac a ostrikovac. Zkontrolovat vsechny tesneni na karoserii, (nekde tece do auta), a s tim osetrit mista ktera jsou mokra a zacinaji reznout, atd.. Uz se mi to nechce vypisovat. Skratka vse na co budou penize a cas.
|
25.6.09, 21:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|