Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
Re: len piste
psimi píše: piste svoje napady a nazory, dakujem tym co uz nieco napisali, velmi mi na tom zalezi aby sa to opravilo.
ak si laik neviem či zvládneš tie guferá vymeniť...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
Naposledy upravil michalkatka dne 1.7.08, 07:03, celkově upraveno 1
|
30.6.08, 21:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
30.6.08, 22:26 |
|
|
michalkatka
|
sice nie toľko veľa, ale mne to tiež robili guferá, olej nikde netiekol, a na 10tis km som dolial 3l a pri vypúštaní tam bolo cca 2l, po výmene tých gufer sa hladina na ryske pohne dole max o 3mm...
ale ak jazdíš tak že doleješ olej až keď svieti kontrolka zrejme sa to na motore podpísalo, jedine že by si používal superturbo , koľko má nabehané? guferá majú životnosť 100-150tis...
|
1.7.08, 07:10 |
|
|
Dyno
|
A taky se ještě mrkni na kontakt u čidla kontrolky oleje,trochu to obrus a stáhni.Já jsem tam měl kdysi špatný kontakt a dobře mě to postrašilo. Ale tvůj případ jsou asi gufera.
A pak taky jestli máš špatné pístní,tak jde mrtě oleje z výdechu krytů ventilů do filtrboxu a do karbu.Já mívám už docela dost oleje ve filtrboxu.Jak je chladné trochu víc,pak už Okay. A ten olej chčí pak všude,měrka oleje atd.,což tvůj případ asi není.
_________________ Škoda 105 (motor 120;136)
|
1.7.08, 11:31 |
|
|
Pajas
|
Podiv se na měrku ta ti řekne. Pokud budeš mít méně, tak jak říkají kluci. Pokud bude ale víc tak ti tam chčije voda a benzín do mazání-těsnění pod hlavou či ruplá hlava či blok, pokud jde o benzín tak ruplá membrána u ACE-pumpy. Vodu poznáš dle emulze na víčku či na měrce. Benzín poznáš, že k temu čichneš jdou tam cítit zbytky benzínu. Může se stát,že ty jak tam vždycky doleješ olej se ta koncentrace smíchá ve prospěch oleje a maže to a po čase zase ne. Jo a taky zkus to čidlo...
|
1.7.08, 11:41 |
|
|
psimi
|
takze dnes som bol pod autom, zistil som , ze to asi tecie. Olejova nadrz je v poriadku, ale ono akoby to kvapalo na mieste kde sa stretava motor a prevodovka. Co poviete? Pod autom som nasiel cierne stare skvrny po oleji. nebolo ich vela , Ono asi najviac oleja stracam ked som v terene , ked naskocim na nejaku jamu alebo idem do prudkej zakruty. A este jedna vec, hladina oleja na mierke je dost nizko , cize , zase malo oleja.
|
1.7.08, 13:59 |
|
|
psimi
|
Dyno píše: A taky se ještě mrkni na kontakt u čidla kontrolky oleje,trochu to obrus a stáhni.Já jsem tam měl kdysi špatný kontakt a dobře mě to postrašilo. Ale tvůj případ jsou asi gufera. A pak taky jestli máš špatné pístní,tak jde mrtě oleje z výdechu krytů ventilů do filtrboxu a do karbu.Já mívám už docela dost oleje ve filtrboxu.Jak je chladné trochu víc,pak už Okay. A ten olej chčí pak všude,měrka oleje atd.,což tvůj případ asi není.
Ako sa dostanem k čidlu kontrolky?
|
1.7.08, 14:02 |
|
|
psimi
|
nezabudnie na mna
|
1.7.08, 16:58 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
psimi píše: nezabudnie na mna
hadam este neumieras? no ked ti to tecie medzi motorom a prevodovkou tak motor dole z prevodovky, ocistit aj jednu aj druhu cast a nove tesnenie , popripade napatlat trochu silikonom a dat naspat, neviem co chces ine pocut
ked to niekde tecie, je tam bud diera alebo zle tesnenie...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
1.7.08, 17:07 |
|
|
psimi
|
deekay píše: psimi píše: nezabudnie na mna hadam este neumieras? no ked ti to tecie medzi motorom a prevodovkou tak motor dole z prevodovky, ocistit aj jednu aj druhu cast a nove tesnenie , popripade napatlat trochu silikonom a dat naspat, neviem co chces ine pocut ked to niekde tecie, je tam bud diera alebo zle tesnenie...
Vies ako.... aby som neurobil nejaku blbost
|
1.7.08, 18:24 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
jasne, chapem
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
1.7.08, 18:25 |
|
|
lubo_s
|
deekay píše: psimi píše: nezabudnie na mna hadam este neumieras? no ked ti to tecie medzi motorom a prevodovkou tak motor dole z prevodovky, ocistit aj jednu aj druhu cast a nove tesnenie , popripade napatlat trochu silikonom a dat naspat, neviem co chces ine pocut ked to niekde tecie, je tam bud diera alebo zle tesnenie...
Medzi motorom a prevodovkou je spojka/suchá/. Motor dole a výmena gufera.
_________________ Š Felicia 1.3 MPI
|
1.7.08, 19:37 |
|
|
michalkatka
|
medzi motorom a prevodovkou je presakovanie oleja normálne, pri takom množstve ako píšeš ak by to tieklo von tak musíš mať pod autom nepriehľadnuteľnú mláku oleja, daj vymeniť, alebo vymeň tie guferá ventilov....
|
1.7.08, 20:17 |
|
|
psimi
|
dakujem ale
dakujem vsetkym co sa zapojili do tejto problematiky, ale nemam vobec tusenie co a kde tie gufera su. Preto by som vas poprosil ci sa niekto nenasiel a napisal by mi prosim , aspon ako taky postup , ako nato. Motor pre mna nieje problem dat dole. Len neviem kde a co su gufera, a to ich treba vymenit za nove? Netreba ich len trosku osetrit?
dakujem
|
1.7.08, 21:38 |
|
|
psimi
|
obrazok padne vhod
|
1.7.08, 21:39 |
|
|