Otazka ku stupnovitej vacke na karbeci.
Autor |
Zpráva |
PJDefort
|
congy píše: no a tu vacku nastavim tak ze pridam plyn a rukou privrem tu priveru na predposledny stupen a potom nastartujem a doladim otacky pochopil som spravne?
pochybuju, že tu přívěru přetlačíš...teda možná jo, ale vystřelej ti přuzinky do oka leda...vačku nastavíš prstem, když je sundanej filtrbox...
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
20.8.09, 18:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
pjdefort píše: tak znova, ten šroub je na nastavení JEN zvýšenýho volnoběhu bezprostředně po startu (tzn otáčky kolem 2200-2400-předepsaná hodnota)...tohle aktivuješ, jen pokud před studenym startem lehce šlápneš na plyn, pustíš ho a pak startuješ bez plynu...a to těleso sytiče si nastav tak, aby ti lícovali rysky...
šroub ktorý tvorí doraz na stupňovitej vačke ( mala by na ňom byť plastová záslepka ) nie je funkčný iba bezprostredne po štarte... postupným zohrievaním komory bimetalu od vody v motore ta stupňovitá vačka pootáča až kým motor nedosiahne pracovnú teplotu a približne pri 60° má ten šroub byť už mimo vačky a voľnobeh "preberá" šroub voľnobehu zo zadu...
rysky telesa bimetalu sú nastavené s fabriky, ale za 15 rokov ten bimetal mení svoje vlastnosti takže nastaviť tak aby pri zohriatí motora na tých cca 60° bol ten šroub tesne za posletnou najmenšou polohou stupňovitej vačky...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.8.09, 18:52 |
|
|
michalkatka
|
pjdefort píše: congy píše: no a tu vacku nastavim tak ze pridam plyn a rukou privrem tu priveru na predposledny stupen a potom nastartujem a doladim otacky pochopil som spravne? pochybuju, že tu přívěru přetlačíš...teda možná jo, ale vystřelej ti přuzinky do oka leda...vačku nastavíš prstem, když je sundanej filtrbox...
ale v pohode sa ten mechanizmus dá pootočiť, akurát treba "pridať plyn" ručne na karbeci pootočiť mechanizmus pustiť plyn a mechanizmus ostane držať na tom doraze zvýšeného voľnobehu...
ale s tohoto všetkého mám pocit že ti nesprávne funguje objemový ovládač, alebo termoventil...
|
20.8.09, 18:55 |
|
|
congy
Tydýt
|
a vsetko na vypnutom motore, na predposledny stupen. tie otacky maju byt v takom rozmedzi. potom pri studenom starte tiez budu v takom istom rozmedzi?
PS: co hovorite na tzv zmrazovaci sprej, mohol by som to pouzit pri skuske startu za studena? precujem s takymi vecickami tak som rozmyslal aj nad takymto vyuzitim?:):):) je to na -45 tak sa bojim aby to nieco neodnieslo
_________________ Skoda 120L, r.v. 1979 Skoda favorit 136LS, r.v. 90 Skoda Fabia 1,2, 12V r.v 06 - activ Audi A4 2.6 B5, r.v. 98 - activ
|
20.8.09, 18:56 |
|
|
michalkatka
|
congy píše: a vsetko na vypnutom motore, na predposledny stupen. tie otacky maju byt v takom rozmedzi. potom pri studenom starte tiez budu v takom istom rozmedzi?
PS: co hovorite na tzv zmrazovaci sprej, mohol by som to pouzit pri skuske startu za studena? precujem s takymi vecickami tak som rozmyslal aj nad takymto vyuzitim?:):):) je to na -45 tak sa bojim aby to nieco neodnieslo
to je zbytočné, ak to nastavíš za tepla a nebude to správne "štartovať" za studena je zlý, alebo zle nastavený objemový ovladač, alebo termoventil...
|
20.8.09, 18:58 |
|
|
PJDefort
|
jo dík Michalovi za opravení, sem se zas ztrapnil ...tim šroubem sem myslel že se nastavuje ten zvýšenej volnoběh, ne že je jen na to...blbě se vyjadřuju a určitá nevědomost taky dělá svoje
jinak jestli při studenym startu nemáš tyhle zvýšený otáčky ale rovnou 1500, tak to bude tim jak psal Michal...ten objemovej ovladač se kazí celkem často..
Naposledy upravil PJDefort dne 20.8.09, 19:01, celkově upraveno 1
|
20.8.09, 19:01 |
|
|
congy
Tydýt
|
objemovy obohacovac nie ten som skusal a funguje termoventil to uz neviem. ale vravim po nastartovani auto zakapalo po 10 sekundach ked som pootocil tym imbusom cim sa spanuje bimetal auto startovalo v pohode az do vcera, tak som zasa jemnee 1mm pootocil ten imbus a auto malo pri studenom starte 16OO tak mam bud podozrenie na bimetal alebo na nastavenie tej vacky. inak spotrebu mam supis takze obohacovac ee, no a termoventil nevem ako sa prejavuje.
_________________ Skoda 120L, r.v. 1979 Skoda favorit 136LS, r.v. 90 Skoda Fabia 1,2, 12V r.v 06 - activ Audi A4 2.6 B5, r.v. 98 - activ
|
20.8.09, 19:01 |
|
|
PJDefort
|
congy píše: objemovy obohacovac nie ten som skusal a funguje termoventil to uz neviem. ale vravim po nastartovani auto zakapalo po 10 sekundach ked som pootocil tym imbusom cim sa spanuje bimetal auto startovalo v pohode az do vcera, tak som zasa jemnee 1mm pootocil ten imbus a auto malo pri studenom starte 16OO tak mam bud podozrenie na bimetal alebo na nastavenie tej vacky. inak spotrebu mam supis takze obohacovac ee, no a termoventil nevem ako sa prejavuje.
objemový OVLADAČ....to je takový ufo zezadu ke kterýmu vedou dvě hadičky...ten si zkoušel?
|
20.8.09, 19:02 |
|
|
congy
Tydýt
|
jj skusal vym vytiahol som hadicku z podtlaku a tahal do seba no a ovladac hybal tym ramenom. ozik ta skrutka na imbus co je na tom ovladaci taka malicka s tou sa co nastavuje?
|
20.8.09, 19:05 |
|
|
werty
|
congy píše: jj skusal vym vytiahol som hadicku z podtlaku a tahal do seba no a ovladac hybal tym ramenom. ozik ta skrutka na imbus co je na tom ovladaci taka malicka s tou sa co nastavuje?
Všechno je to tady už popsané... jsou tady o tom vyložené referáty ...tak si to najdi.
|
20.8.09, 19:17 |
|
|
congy
Tydýt
|
forum je od toho aby sa komunikovalo a pomahalo
|
20.8.09, 19:21 |
|
|
michalkatka
|
congy píše: jj skusal vym vytiahol som hadicku z podtlaku a tahal do seba no a ovladac hybal tym ramenom. ozik ta skrutka na imbus co je na tom ovladaci taka malicka s tou sa co nastavuje?
tá plastová matka na objemovom ovladači s imbusovou dierou je fabricky nastavená, a je to max poloha membrány...
termoventil zabezpečuje pootvorenie úplne zavretej prívery pri studenom štarte - v súčinnosti s objemovým ovládačom tesne po štarte aby sa motor neprechlastal, pracuje v závislosti od vonkajšej teploty a pri vytvorení podtlaku v saní...
|
20.8.09, 19:26 |
|
|
werty
|
congy píše: forum je od toho aby sa komunikovalo a pomahalo
Funkce "Hledat" tady taky není jen tak pro srandu... Ale to by se muselo chtít obětovat tomu chvilku a ne jen z pohodlnosti zakládat další témata a nechat si všechno naservírovat až pod nos. Navíc... všechno je popsané v Andrtovi kde při troše štěstí a snahy funkci objemového ovladače v součinnosti s termovetilem pochopí i cvičená opice.
|
20.8.09, 19:28 |
|
|
congy
Tydýt
|
da sa nejako podomacky otestovat jeho funkcnost.
|
20.8.09, 19:30 |
|
|
werty
|
Ale abys neřekl že ti neporadím.... Šroubek na konci táhla objemového ovladače je jeho doraz a nastavuje se jím velká mezera přívěry po uzavření termoventilu (cca 3-8 sekund po startu). Víčkem na objemovém ovladači se nastavuje malá mezera přívěry ihned po startu motoru.
|
20.8.09, 19:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|