|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Studený motor 1.9D Felicie
Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Re: Studený motor 1.9D Felicie
Ja s tema utesnovacema mel zatim dobry zkusenosti. Termostat to nikdy nezadelalo...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
23.5.13, 12:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jawasaki
|
ja s tim mam zkusenost nemilou. mel jsem k dispozici tchanovu oktavku ktera byla jednim z techto neradu osetrena. neni to hned. ale po trech letech sem skoncil kousek od vsi u krajnice s varicim motorem. zalepenej chladic, zalepenej termostat.
_________________ -Jaw-
105L 1981 - hobbycar Fabia 1.4MPi 44kW 2002 LPG
|
23.5.13, 12:19 |
|
|
Jawasaki
|
kolegové, včera jsem se pokoušel provést ještě takovou domácí laickou diagnostiku. nechal jsem vystydnout motor. pak jsem ho natočil a tulil se k hadicím. hadice od topení se začaly prohřívat jako první. hadice od motoru k chladiči se začala prohřívat o chvilku později tím stylem , že "teplala" postupně. tzn nejdřív nic, pak prvních 5cm, po chvíli už bylo horkých asi 20cm. z mého laického pohledu kdyby zůstával termostat otevřený, tak se prohřívá celý okruh stejnoměrě ne? tzn nelezla by horká voda pomaličku hadicí ale zahřívala by se zvolna celá včetně chladiče a spodní hadice ne? druhá věc je že z našeho starého transita jsem zvyklý že žhaví jen v mrazech, kdežto felda žhaví i teplý motor ( i když to je možná zpusobeno tím že teploměr ukazuje stabilně něco maličko přes 70°C). co na to zkušenější harcovníci?
_________________ -Jaw-
|
24.5.13, 06:42 |
|
|
ventYl
|
felda 1.9D ma zrejme este 2 snimace teploty, jeden pre RJ / zhavenie, druhy pre budiky. vychadzam z toho, ze obdobne stare auta s tymto motorom to tak obvykle mali. takze co ukazuju budiky nemusi byt tak celkom pravda.
druha vec je, ze ty na tych hadiciach udrzis ruku a spoznas tak mozno 50-60 stupnov. ak sa termostat pri 70tke otvori a potom ostane cely cas otvoreny, tebe sa moze vsetko zdat OK aj ked termostat je na vymenu. ak budes kupovat druhy termostat, velmi silne odporucam pouzit wahler, da sa najst tabulka termostatov podla typu motora / auta. iny termostat skor, ci neskor vyhodis a vymenis za wahlera.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
24.5.13, 07:00 |
|
|
Jawasaki
|
ano jeden nesmysl s jedním drátkem je našroubovaný v hlavě, druhý nesmysl se čtyřmi dráty vede k domečku termostatu. ano mám v plánu wahler, sice je 2x dražší než ostatní ale popravdě jsem o jiném ani nepřemýšlel
_________________ -Jaw-
|
24.5.13, 07:05 |
|
|
large
|
Mám stejné auto asi rok a loni jsem řešil stejný problém. Vyměň termostat. Jen se koukni až ti budou dávat bový jestli je u něj i nová těsnící gumička. Pokud ne kup ji a raději ji vyměň. Já to musel rozebírat 2X protože po výměně stará gumička tekla Jinak ventil tam opravdu není a termostat je zespod na straně spolujezdce shruba někde pod servem. Je k němu pomocí kousku hadice připevněná trubka vedoucí do chladiče. Jinak nic moc nepotřebuješ jen nějaký velký lavor na chycení chladící kapaliny (pokud necháš utažené víčko na nádobce tak jí ani moc nevyteče a imbus 5 nebo 6 to už si teď nepamatuju. Jedna rada na závěr, vyměň si termospínač na ventilátor když už v tom budeš, ten je v horní třetině na boku chladiče na straně řidiče. Mě se to po výměně terrmostatu při jízdě v kolonách začla přehřívat, protože ventilátor spínal pozdě. Good Luck
|
13.7.13, 20:52 |
|
|
|