Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 03:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Ventylové tičky felicie 
Autor Zpráva

Příspěvek 
hmmm tak to bude asi vazne neco s klikou,ojnicema a podobne - prece jen uz to naky kilometry ma :-) i kdyz ja mam taky s formanem 200 tisic a je to ok - je zvlastni ze se ti to s 0,15 dusi - to by podle me nemelo - nestrili ti to nekdy do sani nebo do vejfuku??

23.3.06, 11:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ne žádný střílení když jsem to teď ještě poslouchal tak to klape nekde jako od rozvodu a taky vzadu.

23.3.06, 11:48
Příspěvek 
Ještě něco mírně mě kolísaj otáčky ,ale to bude asi klapka a taky se mě zdá větší spotřeba ,ale to se mě asi fakt zdá na 10l ujedu tak 120-150 záleží kde a jak jezdim hodně po městě.

23.3.06, 11:50
Moderátor

Příspěvek 
Roman píše:
hosi verte me - i kdyz je v knizkach napsano 0,20 a 0,25, tak lidi od fochu to u techt motoru delaji u ocelovych i hlinikovych tycek na 0,15. Tedy 0,15 u vsech 8mi tycek. Ja to delam u svyho formana 93 i nasi felicie MPi 2000a taky na 0,15 je to ok - motor je potom tizsi.

Malá vůle je problém, ventil musí do sedla trošku klepnout kvůli udržování sedla v čistotě, potom se Ti může stát, že někdy ve velkých mrazech prostě nenastartuješ, nebo nastartuješ, ale po chvíli ztratíš výkon... Motor s menší vůlí nemdosýhne plného výkonu, protože ventilová vůle má vliv na úhel otevření ventilů. Malá vůle vede k podpalování výfukových sedel.

"Lidi od fochu" jsou hovada, která neví, jak motor pracuje a proč tam ty vůle jsou. Výrobce si necucá seřizovací hodnoty z prstu.

23.3.06, 18:20

Příspěvek David
Souhlasim s tebou Jirko.

23.3.06, 18:32
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
jo tak je jasny ze kdyz udelam extreme malou vuli, ze se bude ventil podpalovat, ale ja nemam s tema 0,15 problem. Driv sem taky daval 0,20 a je pravda ze zadnou zmenu co se vykonu tyce nepocituju - jen co se tyce hluku je to o malinko lepsi - rozhodne tu nepropaguju to, aby nekdo delal ty vule extreme maly a podpalil si tak ventily

23.3.06, 20:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2