Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 23:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 jakej olej do fáva 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Neex píše:
patrik-hp píše:
FerdikF píše:
slovacek.milos píše:
před několika lety jsem zaznamenal soud o poškozený motor, zadřená vačka vlivem minerálního oleje a výrobce doporučoval olej 5W plnou, výsledek byl že tyto oleje měli stejnou kvalitu na zkoušené vlastnosti a ten minerální tu plnou i předčil, nevím ale značky těch olejů, nakonec byla přiznána výrobní vada motoru miloš

Jak psal myslím pan Čech, že dneska se už oleje praktycky nedělí na syntetiku, polosyntetiku a minerál. Záleží na viskozitě a výkonostní specifikaci.

:D :D :D Ale dělí :!: :!: :!: jen se málo píše... A stále budou...protože v tom prostě rozdíl je....Až bude jeden olej na motor,pak možná....

a když bude olej 5W-40 a 15W-40 se stejnou výkonnostní klasifikací tak kromě viskozity jaký je v tom rozdíl?

Syntetiky kontra minerál...jinak žádný.... :wink: Ale když budeš do motoru lít syntetiku od začátku do konce životnosti a zrovna tak do stejného minerální,bude rozdíl jak v trvanlivosti tak vůlích tak čistotě....Syntetika snáší o mnoho déle zátěž...jde o čas trvaní zátěže....Jinak minerál to vydrží též...... Ale stárne rychleji...rychleji se opotřebovává...Nejlepší je zlatá střední cesta.

24.1.08, 20:38
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
patrik-hp píše:
Neex píše:
patrik-hp píše:
FerdikF píše:
slovacek.milos píše:
před několika lety jsem zaznamenal soud o poškozený motor, zadřená vačka vlivem minerálního oleje a výrobce doporučoval olej 5W plnou, výsledek byl že tyto oleje měli stejnou kvalitu na zkoušené vlastnosti a ten minerální tu plnou i předčil, nevím ale značky těch olejů, nakonec byla přiznána výrobní vada motoru miloš

Jak psal myslím pan Čech, že dneska se už oleje praktycky nedělí na syntetiku, polosyntetiku a minerál. Záleží na viskozitě a výkonostní specifikaci.

:D :D :D Ale dělí :!: :!: :!: jen se málo píše... A stále budou...protože v tom prostě rozdíl je....Až bude jeden olej na motor,pak možná....

a když bude olej 5W-40 a 15W-40 se stejnou výkonnostní klasifikací tak kromě viskozity jaký je v tom rozdíl?

Syntetiky kontra minerál...jinak žádný.... :wink: Ale když budeš do motoru lít syntetiku od začátku do konce životnosti a zrovna tak do stejného minerální,bude rozdíl jak v trvanlivosti tak vůlích tak čistotě....Syntetika snáší o mnoho déle zátěž...jde o čas trvaní zátěže....Jinak minerál to vydrží též...... Ale stárne rychleji...rychleji se opotřebovává...Nejlepší je zlatá střední cesta.

oleje dřecí jsou vlastně taky ten z lídlu 4 litry 189 korun ten šimáčkovi co jeho bratr hrál vojína vatu v černých baronech vylágroval formana miloš

24.1.08, 20:58

Příspěvek 
ja lejem už nejaký ten rok Valvoline Max-Life 15W-40... úplná spokojnosť

26.1.08, 17:25
Profil Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
hele a vy co lijete ty lepší, michalkatka, neex a já nevim kdo další, co jste v tom měli předtím? ten můj zázrak je totiž černej jak bota, když se seřizujou ventily, vidím jen černo, kov tak leda tam, kde se odře klíčem nebo šroubovákem, já dávám tři roky minerální madit, předtím jsem z toho vypustil asfalt nebo něco takovýho, spotřebu oleje mám nulovou, emise výkon v pořádku, zajímalo by mě, co to udělá, když tam šoupnu něco lepšího, říká se, že se motor zkurví, já nevim, já bych to rád znal z praxe

26.1.08, 18:04
Profil ICQ
Voditelj brodice

Příspěvek 
Vít píše:
hele a vy co lijete ty lepší, michalkatka, neex a já nevim kdo další, co jste v tom měli předtím? ten můj zázrak je totiž černej jak bota, když se seřizujou ventily, vidím jen černou, já dávám tři roky minerální madit, předtím jsem z toho vypustil asfalt nebo něco takovýho, spotřebu oleje mám nulovou, emise výkon v pořádku, zajímalo by mě, co to udělá, když tam šoupnu něco lepšího, říká se, že se motor zkurví, já nevim, já bych to rád znal z praxe

ja som zmenil madit super 10W40 na nejaky s lepsou specifikaciou (ELF competition 10W40) a zatial po roku nebadam nejaku zmenu

26.1.08, 18:06
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Vít píše:
hele a vy co lijete ty lepší, michalkatka, neex a já nevim kdo další, co jste v tom měli předtím? ten můj zázrak je totiž černej jak bota, když se seřizujou ventily, vidím jen černo, kov tak leda tam, kde se odře klíčem nebo šroubovákem, já dávám tři roky minerální madit, předtím jsem z toho vypustil asfalt nebo něco takovýho, spotřebu oleje mám nulovou, emise výkon v pořádku, zajímalo by mě, co to udělá, když tam šoupnu něco lepšího, říká se, že se motor zkurví, já nevim, já bych to rád znal z praxe

Tak co vím tak tam byl Madit Uniol... Tenkrát před 6 lety měl najeto něco kolem 65 tis. km a po karbonu ani stopa. Teď po 6 letech a při 130 tis. km ti můžu s klidným srdcem odpřisáhnout že po 6 letech GX Pro je motor stejně čistý a po sundání víka ventilů jen hezky hnědozlatý bez černých karbonových úsad. Po kilometrovém proběhu oleje tj. 10 tis. km je jen lehce nahnědlý a spotřeba oleje je skoro neměřitelná.... to jsou moje zkušenosti s GX Pro :wink:

Naposledy upravil Neex dne 26.1.08, 19:24, celkově upraveno 1

26.1.08, 18:38

Příspěvek 
ještě doplním svůj předchozí příspěvek protože mi nejde upravit... tlaky jsou 1,3 všechny válce... měřeno měsíc zpátky.

26.1.08, 18:45
Mistr mechanik

Příspěvek 
Vít píše:

motorový olej který nečerná tak si neplní svoji funkci někde se ten karbon projevit musí, v tom superturbu je taky černo, ale není zakarbonovaný motor, dneska jsem dělal SDi všechno super prsty jsem si začernil až ve filtru tam byl trošku humus, já na to superturo nedám dopustit miloš

26.1.08, 19:01
Hluchoň

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Vít píše:

motorový olej který nečerná tak si neplní svoji funkci někde se ten karbon projevit musí, v tom superturbu je taky černo, ale není zakarbonovaný motor, dneska jsem dělal SDi všechno super prsty jsem si začernil až ve filtru tam byl trošku humus, já na to superturo nedám dopustit miloš
jo to já vím, ale co to udělá když to naleju do zasranýho motoru? abych ho nepokazil, jezdí dobře, byla by škoda na něm něco zničit.

26.1.08, 19:03
Profil ICQ

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Vít píše:

miloši i když je černý jak bota a tekutý jako asfalt :?:

26.1.08, 19:04

Příspěvek 
ale ono to záleží asi na tom jak se na to kdo kouká... když vezmu ten můj tak samozřejmě nemůžu říct že by byl zlatý to ne... po 10 tis. km když je ve větším množství tak je taky tmavě hnědý až lehce načernalý ale pokud se podívám na tenkou vrstvu třeba pod víkem ventilů pak je jen lehce nahnědlý což je logický čím větší vrstva tím tmavší... jen jsem se chtěl upřesnit aby to nevypadalo že mám po 10 tis. km olej nádherně zlatý :D

26.1.08, 19:21
Hluchoň

Příspěvek 
no, Neexi, on by ti to stejně nikdo nevěřil :D :D

26.1.08, 19:25
Profil ICQ

Příspěvek 
Ja jsem přešel z 15W mogulu na 10W něco jinýho a jediný, co jsem objektivně zpozoroval, bylo po nějaký době problikávání kontrolky oleje na volnoběh, tak jsem profouknul čidlo, vyměnil filtr a je to ok. Až to budu měnit, no, možná i s motorem :D, tak můžu kouknout pod vanu, a porovnat to s předchozím stavem. Osobně si myslím, že to nemá smysl, přecházet z 15W na 10W. To asi spíš nějakej lepší, ale obyč 15W/40.

26.1.08, 19:26
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
no já tam už 10W/40 mám

26.1.08, 19:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
no, Neexi, on by ti to stejně nikdo nevěřil :D :D

já vím ..jsem se právě proto opravil... napsal jsem to trochu blbě :D

26.1.08, 19:33
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 90 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další