Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 18:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 stržený závit v bloku 120 
Autor Zpráva

Příspěvek 
co takhle udělat železnou vložku, do bloku vyříznout větší závit, poblit to locktitem zašroubovat vložku a dát tam zpátky šroub, locktite ten něco vydrží

21.2.08, 21:28
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ale co vydrží ta vložka, bude mít málo ve stěnách.. abys ji nestrhnul :(

21.2.08, 21:42

Příspěvek 
žděba píše:
co takhle udělat železnou vložku, do bloku vyříznout větší závit, poblit to locktitem zašroubovat vložku a dát tam zpátky šroub, locktite ten něco vydrží
Obávám se,že vlastně chceš udělat obdobu Heli....Ale ti to mají o jednu velikost závitu... za to ty min o dvě,abys jí měl soudržnou....A teď?V bloku je ocelová závitová zatavená vložka....která je omezená průměrem...Abys v tom bloku to nezeslabil natolik,že to vytrhneš s hliníku...To bys asi musel koupit jiný blok....A železo bylo v době železný a je základ pro výrobu oceli.....Kdyby byli auta ze železa,tak by sotva držely pohromadě.... :D :wink:

21.2.08, 21:46

Příspěvek 
no a co ten šteft? logicky mě napadá že musí mít větší závit, teda i průměr jak původní šroub, potom ale zas neprojde hlavou (nebo jo?), to by se pak měl osustružit a dělat na něj závit. je to takhle, nebo si to myslím špatně?

21.2.08, 21:48

Příspěvek 
žděba píše:
no a co ten šteft? logicky mě napadá že musí mít větší závit, teda i průměr jak původní šroub, potom ale zas neprojde hlavou (nebo jo?), to by se pak měl osustružit a dělat na něj závit. je to takhle, nebo si to myslím špatně?

Svorník ano.... :wink:

21.2.08, 21:52
rejpal

Příspěvek 
Když jsem spravoval zalomený šroub v bloku Favorita, očekával jsem, že se závit nepodaří zachránit. Vymyslel jsem tedy ďábelský plán: :evil: provrtat díru níž, vyřezat tam nový závit, použít nový delší šroub. Nakonec to část závitu přežila, takže plán zůstal u ledu.

21.2.08, 21:57
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
to patrik-hp:no tak jasný že ocel, že né nějaký bláto.... :wink: [/quote]

21.2.08, 21:58

Příspěvek 
HC vložka byla běžnou opravárenskou technologii už při výrobě motoru nebo převodovek na Favoritech. Některé z vašich autíček jí tam mají od počátku, ani o tom nemáte tušení a fungují do dnes. Kdysi, když se stavěly „ostré“ motory do závodních favoritů montovaly se HC vložky do bloku jako prevence proti vytržení už do předu. Vložka tam nedrží sama o sobě, ocelová vložka je v hliníku zalepená specielním lepidlem a navíc má větší průměr závitu takže odolnější proti přetažení

21.2.08, 22:03
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2