Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 09:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Problémy s chlazením (fávo) 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Martin píše:
A máš ten termostat dírkou nahoru? LPG by se do vody dostat nemělo, to by musel prasknout reduktor, ale to jsem ještě neslyšel.

Termostat je určo dírkou nahoru, odzdušňuje to dobře.

4.4.07, 10:50
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ještě mě napadlo, že se znova nepřetahovala hlava, je to nutnost ?

4.4.07, 10:51

Příspěvek 
FerdikF píše:

podľa odporúčania výrobcu sa hliníkové hlavy doťahovať nemajú... ale ešte som sa nestretol že by jej tým niekto ublížil...

4.4.07, 11:03

Příspěvek 
Na favu se hlava nedotahuje. Jenom při montáži.

4.4.07, 11:05

Příspěvek 
FerdikF píše:

Hliníková hlava se nepřetahuje. Já měl problém jako ty a nikdo nevěděl co to dělalo. Postupně jsem vyměnil snad všechno co se dá - chladič , hadice, trubky, topení, pumpu, termostatů asi 8 a nakonec mě to tak nas**lo, že sem ten motor hodil do šrotu a koupil jinej. Tím tě nechci strašit, ale já třeba nezkoušel znova vyměnit těsnění pod hlavou a jak už tu někdo podotkl, zkus propláchnout chladící soustavu, jsou na to přípravky - taky jsem to proplachoval a vyplaví to fakt hodně svinstva. Je ale riziko, že ti to někde poteče.

4.4.07, 11:05
Profil ICQ

Příspěvek 
FerdikF píše:
Jo určitě je pro hliníkový hlavy, přímo na něm bylo, že je pro škoda 136 atd.

ktorý???

Obrázek Obrázek Obrázek
pozri sa pre istotu ktorý je na čo...
http://www.velvana.cz/index.asp?page=601&hledej=fridex&kde=66

4.4.07, 11:09

Příspěvek 
Takže mám koupenej termostat WAHLER na 88o a vypadá zase jinak, než ten před tím. Takže ho večer ozkouším, teda jestli dojedu těch 30km domů. Ten fridex hned zjistím, je fakt, že to začlo dělat po dolití fridexu.

4.4.07, 11:43

Příspěvek 
Tak ten co jsem dolíval Fridex G48 a potom tam mám dvě nenačatý flašky STABILU

4.4.07, 11:50

Příspěvek 
Když se vrátím zpátky tak jsi tam někde psal že když zastavíš tak že ti víčko na nádobce syčí, tady jsou dvě možnosti, buď je to víčko v háji a nebo ti to tlakuje do vody a natlakuje to tak že to víčko začne upouštět, obojí je špatně, takže nejdřív zkus víčko. Hadice se nesměj tlakovat musej bejt pořád měkký, jen když povolíš víčko tak to musí nepatrně ufouknout ale jinak nesmí ucházet a pokud to je zavzdušněný tak když to víčko povolíš tak to hodně vybublá, jinak pokud je vše v pořádku tak po povolení si to jen ufoukne na teplým motoru, nesmí to vyletět ven. Jinak pokud to bude tlakovat a i nový víčko bude pouštět tak to svědčí o tom že je něco s těsněním nedo je prasklá hlava nebo tak něco.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

4.4.07, 11:55

Příspěvek 
Kristensen píše:
Když se vrátím zpátky tak jsi tam někde psal že když zastavíš tak že ti víčko na nádobce syčí, tady jsou dvě možnosti, buď je to víčko v háji a nebo ti to tlakuje do vody a natlakuje to tak že to víčko začne upouštět, obojí je špatně, takže nejdřív zkus víčko. Hadice se nesměj tlakovat musej bejt pořád měkký, jen když povolíš víčko tak to musí nepatrně ufouknout ale jinak nesmí ucházet a pokud to je zavzdušněný tak když to víčko povolíš tak to hodně vybublá, jinak pokud je vše v pořádku tak po povolení si to jen ufoukne na teplým motoru, nesmí to vyletět ven. Jinak pokud to bude tlakovat a i nový víčko bude pouštět tak to svědčí o tom že je něco s těsněním nedo je prasklá hlava nebo tak něco.

Tak to bude v pořádku syčí jen na teplém motoru a když ho povolím, tak si trochu foukne. Když jsem v pondělí měnil termostat, tak jsem po projetí povolil víčko a vyšli bubliny, potom už to nedělalo.

4.4.07, 12:00

Příspěvek 
Do vody to netlakuje, to už jsem jednou měl, to ty bubliny tam byli pokaždý jak se povolilo víčko.

4.4.07, 12:01

Příspěvek 
FerdikF píše:
Do vody to netlakuje, to už jsem jednou měl, to ty bubliny tam byli pokaždý jak se povolilo víčko.

Ale to víčko by nemělo syčet vůbec, proto ti píšu že musí fouknout jen když ho povolíš a pokud syčí aniž by jsi ho povolil tak je špatný, pokud ti to teda jinak netlakuje tak jak řikáš.

4.4.07, 12:05

Příspěvek 
Kristensen píše:
FerdikF píše:

Ale to víčko by nemělo syčet vůbec, proto ti píšu že musí fouknout jen když ho povolíš a pokud syčí aniž by jsi ho povolil tak je špatný, pokud ti to teda jinak netlakuje tak jak řikáš.

já myslel, že je ve výčku ventil aby tam držel stálej tlak a tlak se při chodu motoru vytváří ne. Teď si teda nejsem jistej jestli to dělá i při chodu, nebo jen když vychládal. Je fakt, že mi fridex ubýval právě výčkem, jak vlastně jde fridex od termostatu, tak to cákal pod víčko a to to stříkalo ven. Tak jsem koupil takovej plastovej kroužel a dal ho do hrdla nádržky. Tím jsem zabránil ubývání fridexu. Ten kroužek se přímo proto prodává, stojí asi 40,- v mototechně.

4.4.07, 12:11

Příspěvek 
To víčko by v podstatě mělo upouštět až když to už vaří a nebo když to tlakuje z válců.

4.4.07, 12:14

Příspěvek 
ještě mě napadá, jak hodně přibyde chladící kapalina, když se ohřeje. Mě to dělalo tak rozdíl rysek min a max.

4.4.07, 12:15
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další