Nové rozvody a nejede !!!
Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
rozvody 300,- +nějaký těsnění dejme tomu do 400,- + teda olej
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
26.3.10, 20:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Sadra17 píše: rozvody 300,- +nějaký těsnění dejme tomu do 400,- + teda olej
to de
|
26.3.10, 20:31 |
|
|
varok
|
Chtěl bych poprosit. Měním konečně ty rozvody. Mám ty blbé, které tady byly na fotce. Mám spuštěný motor u pumpy. Vypuštěný olej a sundanou vanu. Sundal jsem i olejové čerpadlo. Mám to v knížce popsané hrozně složitě. To malé kolečko na klikovce má mít drážku pro klín přesně nahoře a kolo na vačkovém hřídeli o 12 článků od značky na kole na klice. Jak mám prosím zajistit tu klikovku, když budu sundávat to kolo, aby mi nevypadly ty kroužky?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.4.10, 15:06 |
|
|
michalkatka
|
najlepšie ak si porovnáš staré rozvody a nové namontuješ podľa nich... ( od značky po značku 12 článkov, v tvojom prípade 13 )
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
4.4.10, 15:39 |
|
|
varok
|
To už podle knížky vím. Ne 12. Jeden důlek je u 13tého článku a pak je ještě jeden správně u 12tého, zakápnutý zelenou barvou. Mě se spíše jedná o sundání toho kolečka na klikovce, aby mi nespadly ty kroužky na vymezení ložiska.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.4.10, 19:35 |
|
|
Ondras83
|
na axiál narveš šroubovák
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
4.4.10, 21:27 |
|
|
Jarda S.
|
nebo šlápneš na spojku
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
5.4.10, 06:38 |
|
|
varok
|
Sádra: když to dělám sám a ležím pod autem, tak asi těžko budu šlapat na spojku. Jedině že bych si uřezal nohu
|
5.4.10, 07:03 |
|
|
Ondras83
|
vemeš lať, šlápneš na spojku, lať opřeš o pedál a o držák sedačky a deš dělat motor
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
5.4.10, 07:27 |
|
|
varok
|
Aha, tak mockrát děkuji za radu. Když šlápnu po té spojce, tak to tu klikovku jakoby tlačí na kraj a tím pádem mi nespadnou ty axiální kroužky, nebo jak se tomu nadává?
|
5.4.10, 08:08 |
|
|
Jarda S.
|
ano
|
5.4.10, 08:09 |
|
|
darklord
|
akurat sa ti bude motor pretacat ked budes chcet dat dolu remenicu z kluky ja davam 5, rucku a axialy nespadli (pokial som to robil ja sam tak pohoda, nie ze zacne niekto mlatit cez majzel do rozvodov aby sli dolu...)
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
5.4.10, 08:43 |
|
|
varok
|
Darklord: Já už mám řemenici sundanou, jak jsem psal. Mě jde hlavně o sundání tech ozubených kol rozvodů, hlavně to malé na klikovce. Dnes to odpoledne asi dodělám. Včera jsem to jen rozebral a napsal o radu. Pak už byla tma, tak půjdu dnes.
|
5.4.10, 08:56 |
|
|
thepromise
|
omlouvám se, že oživuji téma ale prosil bych o vysvětlení s těma důlkama na kolech, k čemu tam sou?kola mají přeci vnitřní drážku a zapadnou stejně ne? nerozumím tomu... To je druhej důlek ještě někde na motoru a musejí být na proti sobě nebo jak je to?
jde o to, že moje auto nejede (1,3mpi) a hodně lidí říká že mám prostě přehozené rovzody že to tak odpovídá, akcelerace je příšerná a autu se vůbec nechce, bylo už komplet napíchlé na diagnostice, projelo se s ním, proměřený snímače, vyměněno čerpadlo apod...ale takhle sem najel už 7000km snad motoru neublížím jestli jsou to vážně špatně nasazený rozvody
_________________ Škoda Felicia 1,3 50 kw, 1997 LXi
http://moje.auto.cz/-awson/pastelka.html
|
8.10.10, 06:07 |
|
|
kwiko
|
Dost pochybujem ze mas problem s rozvodmi... Mpi je zaludny strojcek. Volnobeh drzi dobre?
Kazdopadne velmi nazorny a poucny clanok Výměna klikového hřídele by ti mal ozrejmit ako to ma byt a este pripominam ze vpolovici roku 1997 sa upravil priemer hriadeli kvoli VW standardizacii. (zvonka to najrychlejsie poznas, ze inovovana kluka ma remenicu prichytenu skrukou na 24ku orech, predtym bola klasika c.30), takze treba kupit spravne rozvody
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
8.10.10, 07:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|