Autor |
Zpráva |
novomi
|
Re: Nováček + pár dotazů.
Ještě objedu ty OMV na táborsku, třeba je už maj. Jestli ne, tak tam hodim po 2 letech Speciál. Teď jezdim každý den 50 km, tak to potřebuju řešit hned.
_________________ Škoda 120 L r.v. 1988 - 167 000 KM Opel Vectra Sedan 1.6 16V r.v. 1996 - 268 000 KM BMW E46 320D 110 kw touring r.v. 2002 - 266 000 KM
|
11.12.10, 18:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
freme
|
Musím se taky u nás podívat, jestli tady něco mají Jinak když seřizujete ventily na Skodě 130 dáváte ventilové vůle všude 0,20, nebo někdo dáváte více?
_________________ Naštvat mě dokáže jen Inteligent, ale takovejch lidí je sakra málo... Momentálně Škoda 130L v opravě. Kde TDi končí, my začíname. AKtuální věk... 17,5let... do řidičáku zbývá.. 0,5let
|
11.12.10, 18:24 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
davame 0,20 pri okolni teplote 20st.C,mam vyzkouseno ze pri -20 se to smrskne na 0,17 jinak to aditivum se jmenuje Aditivum na ochranu ventilovych sedel a obchodni nazev jinych vyrobcu fakt nevim,ale na shellu ho maj v takovy bily lahvicce se zlutou nalepkou a cervenym napisem
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
11.12.10, 19:13 |
|
|
freme
|
Takže při "pokojové teplotě". Díky. Mrknu sen a to na shellce u nás, snad to tam budou mít a koupím si to
_________________ Naštvat mě dokáže jen Inteligent, ale takovejch lidí je sakra málo... Momentálně Škoda 130L v opravě. Kde TDi končí, my začíname. AKtuální věk... 17,5let... do řidičáku zbývá.. 0,5let
|
11.12.10, 19:14 |
|
|
JeeRKa
|
nechci zakládat nové téma jen kvůli otázečky ... a tady se topení řešilo .. sice trošku jiná věc, ale tak ... uvidíme ... chci vyměnit všechny trubky a hadice od topení/chlazení ... (rapid 135) ... kolik je tam metrů všeho a jaké jsou průměry?? ... ta délka stačí cca ... ale spíš + než - ... v autokelly pár hadic mají, ale to není ani zdaleka vše a ta cena se mi taky moc nelíbí ... a taky jedna teoretická otázka ... dal by se nějak zlepšit chladící a topící účinek tím že bych dal třeba hadice s menším/větším průměrem?? (pokud si něco z fyziky pamatuju a je to dobře, tak užší průměr znamená větší rychlost proudění ne?? ... hlavně se na mě prosím za mé blbé dotazy nezlobte
_________________ Škoda RAPID - 135 (1988)Jeden z 1 272 kusů ! Fotky BMW E36 318i touring (1996) Jeden z miliónů křápů ... Fotky Manet Korado (1998) - Puch Supermaxi Fotky + Babetta 210 (1986) - Pekelný stroj Fotky
|
12.12.10, 14:04 |
|
|
michalkatka
|
myslím že na takúto otázku si si mohol založiť vlastnú tému...
metre trubiek a hadíc by ti vedel napísať darklord...
ak chceš dostať viac tepla potrebuješ lepší radiátor, s väčším výkonom alebo väčší prietok vzduchu radiátorom... priemer trubiek je dostatočný a prúdenie vody za účelom odovzdania tepla je výhodnejšie mať hrubšie trubky.
ono škodovka to má aj tak riešené divne, ventil v kúrení ti zatvorí prietok vody, ideálne by bolo to mať tak ako Favo aby venilom voda prúdila stále nech je otvorený alebo zatvorený a tým by mohol byť plnohodnotne napojený na malý okruh, nielen ako odbočka malého okruhu... ešte lepšie to má riešené Felda kde žiaden ventil nieje, tam radiátorom prúdi voda malého okruhu stále, a teplý/studený sa ovláda vzduchovými klapkami.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.12.10, 14:15 |
|
|
freme
|
Jestli jsem tedy dobře pochopil, že ventil zavírá průtok vody? Nebylo by dobré (jestli to jde) ten ventil úplně odstranit a napojit, aby kolovala voda v tom pořád? Nebo to nejde?
|
12.12.10, 17:58 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
to chceš topit i v létě ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.12.10, 18:04 |
|
|
freme
|
Si piš, v létě je to nejlepší, protože mi je vždycky zima Pochopil jsem tedy, že by to nešlo
|
12.12.10, 18:06 |
|
|
john simple
|
freme píše: Crowack: Zajeď o pár příspěvků výše Mám /7 a na té "slepici" mám vrstvu bordela, le vypadalo to jako červená červenou určitě ne, spíš hnědou.
|
12.12.10, 19:16 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jj taky jsem se s tim setkal, ze po omyti po x letech ten znak byl spis do cervena nez do hneda..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
12.12.10, 19:22 |
|
|
freme
|
Umyju to v garáži pořádně a uvidím Když umýváte motor třeba wapkou, dáváte si na něco pozor(Rozdělovač atp.) nebo jen myjete? Ještě mě napada taková věc.. Mám baterku v autě už trošku starši, takže jí budu nabíjet na maximum, dolívat atd. a mám tam ještě jednu z Fiat Punto 40Ah a napadlo mě, zapojit ty dvě paralelně (když bude obě dvě napůl K.O, tak vydají jako jedna celá). Máte s tím někdo zkušeností? Kamarád to tak má na favoritu a prý s tím problémy nemá.
|
12.12.10, 20:42 |
|
|
john simple
|
to je howadina, kde ji uchytíš, mysli na bezpečnost.
|
12.12.10, 21:05 |
|
|
freme
|
Je to teď vlastně v takovém "kastlíku", ale chtěl jsem udělal na pravé straně (když se díváš na baterku) výztuhu, závity a udělat tam Očka a uchytit to gumama, páskama atp, aby se to nepohlo za žádnou cenu.
|
12.12.10, 21:12 |
|
|
john simple
|
kdysi jsem měl škodu 100, když jsem ji koupil, byla za sedadlama baterka 80Ah, startovala super, ale jednou jsem silněji zabrzdil a převrátila se ... no kyselina znehodnotila zadní sedačky, mimo to se zkratovala, přepálily se svorky, lítaly jiskry. Naštěsti jsem byl v autě sám. Šla prostě pak pryč a do kastlíku šla baterka co tam patřila
|
12.12.10, 21:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|