Autor |
Zpráva |
barton
|
Optozapalování do Škodovek
Zdravím tunery zapalování,už jsem tu čet,jak někdo úspěšně zabudoval optozapalování do 120,pak jsem ale náhodou narazil na tohle http://imfsoft.cz/hardware/produkty/jaw ... nition.asp
Jestli to funguje tak,jak to tam popisujou,tak po zabudování tohoto do rozdělovače si ze škodulí můžeme dělat pomocí PC formule a nějaký pružinky z regulátorů předstihu hodit do kanálu
Docela by mě zajímalo,co si o tom myslíte vy...
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
31.7.06, 16:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Neni to spis do Trabose
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
31.7.06, 17:54 |
|
|
barton
|
Je to sice pro traboše a jawy,ale da se to použít i pro jednoválcové motory,když to zabuduješ místo kladívek do rozdělovače,tak to bude fungovat i pro škodovky
|
31.7.06, 19:04 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Matthes píše: Neni to spis do Trabose
Hahaaa.... mam radost! Do toho bych sel, hodi se to k LPG.
Ono je to tak: dvoutakt dvouvalec ma stejny pocet jisker na otacku jako ctyrtakt ctyrvalec. Je vhodny pouzit civky z Fiata (Punto apod.), ktery maji jedno buzeni ale dva vystupy na svicku.
Sice je pak v cyklu jedna jiskra navic, ale zrejme nevadi, kdyz to Fiat pouziva.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
31.7.06, 19:28 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No asi mate pravdu panove, ze to tam pude. Kazdopadne se bude muset rozdelovac vic upravit - myslite si ze to bude stat za tu namahu Zkuste to nekdo nabastlit do skodovky a podelte se o zkusenosti
|
31.7.06, 19:45 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ja asi nemam dostatecnou predstavivost ale:
Normalni rozdelovac za jedno otoceni hodi 4 jiskry, ale kdyz se podivate na ten sedivej kotoucek, kterej dela to opticky spinani mezi ledkou a cidlem, tak to podle me hodi za jedno otoceni jen 2 jiskry, pac se za jedno otoceni jen 2 krat zmeni svetlo/tma, nemelo by se to pro skodu upravit tak, ze by se mela tma/svetlo zmenit 4 krat
|
31.7.06, 20:09 |
|
|
michalkatka
|
ja by som s tym nešpekuloval, overené, odskúšané a prakticky beúdržbové bezkontaktné zapaľovanie Favorit pasuje...
|
31.7.06, 20:55 |
|
|
barton
|
Já bych vyuzil 1 čidlo a stínitko něco na způsob vačky v pův.rozdělovači,však 1 kladívko ti taky upálí 4 válce,VN část by se nezměnila
|
31.7.06, 21:34 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kladivko pali 4x protoze vacka rozdelovace ma 4 kulate rohy ale to stinitko podle meho nazoru pali jen 2x, aby palilo taky 4x, muselo by se upravit.
|
31.7.06, 21:42 |
|
|
Peter50kw
|
Za sociku si kamos urobil nieco na ten sposob, ale bolo to dost nespolahlive. Vyrazne zvysenie vykonu alebo spolahlivosti zmenou zapalovania je iluzia. Vyhoda modernych ecu je skor v spolupraci so vstrekovanim a katalyzatorom. Dalej je tam lepsia dlhodoba stabilita nastavenia, co je zase len o emisiach. Pravdepodobne najlepsie co sa da so starou skodoveckou spravit je upravit tam komplet zapalovanie z fava. Ani takato uprava ale neprinesie velmi vyrazne vyhody. Ale aspon mas osvedceny seriovy tovarensky vyrobok.
|
31.7.06, 22:07 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Re: Optozapalování do Škodovek
barton píše: Zdravím tunery zapalování,už jsem tu čet,jak někdo úspěšně zabudoval optozapalování do 120,pak jsem ale náhodou narazil na tohle http://imfsoft.cz/hardware/produkty/jaw ... nition.asp Jestli to funguje tak,jak to tam popisujou,tak po zabudování tohoto do rozdělovače si ze škodulí můžeme dělat pomocí PC formule a nějaký pružinky z regulátorů předstihu hodit do kanálu Docela by mě zajímalo,co si o tom myslíte vy...
Jo, ale dvoutakty nepoužívají podtlakovou regulaci předstihu, takže co je tam psáno, není dáno... Chlpai, napsla jsem toho tady o předstihu a zapalování málo? Co zase spekulujete? Nejjednodušší je úprava Favo zapalování a hlavně vás s tím nikdo nevyhodí z STK a na silnici také projdete i přes blba.
Ta zapalování jsou stavěná na 2T jako náhrada starých kontaktkních na Jawách, ta firma dodává zapalování pro tuto formu a některé další, Ale je to vše jenom o 2T, nebo stacionární motory, kde se maká na jedněch otáčkách, nebo na výkonu zase tak moc nezáleží, nějaká ta sekačka na trávu si nechá líbit docela hodně...
_________________ J.
|
31.7.06, 22:53 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Matthes píše: Kladivko pali 4x protoze vacka rozdelovace ma 4 kulate rohy ale to stinitko podle meho nazoru pali jen 2x, aby palilo taky 4x, muselo by se upravit.
.. nebo dat snimac na klikovku, aspon nebude delat bordel v casovani rozvodovej retez... ale JC ma pravdu, nema to podtlak, takze zase nic. A mne se ta desticka tak liibila...
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
31.7.06, 23:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|