Autor |
Zpráva |
BORISROSSI
|
Starter Favo
Prosim poradte, auto mi ide nakopnut ale stava sa ze starter zastavi v urcitej polohe s ktorej nieje schopny otocit motorom, baterka je ok, mozno by stacilo rozobrat a skontrolovat, nieje nejaka stranka podla ktorej by som to spravil svojpomocne? nejaky navod, mam doma 2 dalsie startery a netusim v akom su stave, staci mi jeden funkcny, mozno by sa to dalo nejak skombinovat len neviem ako na to
_________________ Škoda Favorit 135LS 1992 with 136 engine
|
3.7.09, 17:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
no, mne daco podobne robila zla civeka, po 2 opravach sla doprec lebo to bol nekonecny boj, teda skus prehodit najprv len cievku a uvidis
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
3.7.09, 17:31 |
|
|
BORISROSSI
|
deekay píše: no, mne daco podobne robila zla civeka, po 2 opravach sla doprec lebo to bol nekonecny boj, teda skus prehodit najprv len cievku a uvidis
a nevies poradit ako na to? s motormi len zacinam a zatial viem len par malickosti, starter som este rozobrany nemal, len aby som nahodou nezabudol na nieco dolezite pri rozoberani a skladani
|
3.7.09, 17:39 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
BORISROSSI píše: deekay píše: no, mne daco podobne robila zla civeka, po 2 opravach sla doprec lebo to bol nekonecny boj, teda skus prehodit najprv len cievku a uvidis a nevies poradit ako na to? s motormi len zacinam a zatial viem len par malickosti, starter som este rozobrany nemal, len aby som nahodou nezabudol na nieco dolezite pri rozoberani a skladani
je to uplne easy: uz si presne nepamatam ale mam pocit ze das dole 2 skrutky (cievka je ten mensi valcek) das ju dole, na dalsom starteri to iste, prehodis, naskrutkujes a hotovo, samozrejme pozapajat ako bolo, nie je sa moc kde pomylit
a ked budes hocico s elektrikou na aute robit, odpoj vzdy baterku pre sicher
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
3.7.09, 17:48 |
|
|
BORISROSSI
|
dik teda, som elektrotechnik takze by to nemal byt problem, len som to nechcel rozoberat kym nebudem vediet ci tam na mna nevyskoci zopar pruzin a nestrati sa po dielni :D:D
|
3.7.09, 17:56 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
BORISROSSI píše: dik teda, som elektrotechnik takze by to nemal byt problem, len som to nechcel rozoberat kym nebudem vediet ci tam na mna nevyskoci zopar pruzin a nestrati sa po dielni :D:D
nie nie ak sa pamatam tak nemalo by
|
3.7.09, 18:04 |
|
|
venda
|
Buď se ti špatně vysová pastorek - rozebrat, vyčistit, promazat.
Další možnost jsou odrbané zuby na věnci - tam už je oprava krapet náročnější.
|
3.7.09, 18:19 |
|
|
BORISROSSI
|
venda píše: Buď se ti špatně vysová pastorek - rozebrat, vyčistit, promazat. Další možnost jsou odrbané zuby na věnci - tam už je oprava krapet náročnější.
pastorek to asi nebude, nejde naprazdno a u zubara to bolo ok, skor to vizera ze len nevladze tocit motorom, asi mu nasadim proteinovu dietu
|
3.7.09, 18:52 |
|
|
venda
|
Jestli se pastorek zasune a sepne stykač, tak potom vyměnit uhlíky, stočit a vyčistit komutátor. A když ani to nepomůže, tak nový rotor.
|
3.7.09, 19:13 |
|
|
BORISROSSI
|
venda píše: Jestli se pastorek zasune a sepne stykač, tak potom vyměnit uhlíky, stočit a vyčistit komutátor. A když ani to nepomůže, tak nový rotor.
vyskusam vsetko, ako som pisal mam ece dalsie 2 startery, tak sa s tym legom pohram, z troch snad vznikne jeden funkcny
|
3.7.09, 19:24 |
|
|
michalkatka
|
toto ti môže robiť aj prechodový odpor na silovom kábli, často to robí ukostrenie motora...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
3.7.09, 20:04 |
|
|
varok
|
Jestli budete měnit uhlíky, tak bych preventivně vyměnil i ložiska. Přední je menší. Je to otázka pár korun, tak bych koupil nové. Někdy když už jsou ložiska moc vyběhané, tak se rotor přidírá o stator a netočí se.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.7.09, 20:36 |
|
|
kwiko
|
Mysim, ze nejake navody sa daju nast aj na starom Techwebe...
Skodovacky a favo starter je principialne rovnaky
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
3.7.09, 20:43 |
|
|
Pech.
|
jeslti tu cívku chceš na vyzkoušení, jednu zaručenou tu mám...
je to teda na originální starter favo93.. někdy se už v autech objevují feliciácké, namontované jako náhradní díl nahrazující původní typ starteru.., na ten by to asi nesedělo...
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
4.7.09, 14:02 |
|
|
varok
|
Já mám na fávu taky ten redukovaný jako mají feldy, ale nevím, jestli tam byl origo.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
4.7.09, 15:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|