|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Felicia 1.3Mpi s klimatizací - možné problémy
Autor |
Zpráva |
bosator
|
Felicia 1.3Mpi s klimatizací - možné problémy
Zdravím všechny.Chci se zeptat, mám totiž možnost koupit felicii – 1,3 Mpi s klimou, jestli je díky klimatizaci nějak složitější motor, např. výměna rozvodů, diagnostika, přístup k některým dílům? Nebo jestli můžou nastat nějaký problémy s klimatizací, nebo díky ní? Chci dát do auta LPG, tak jestli by pak nemohli nastat nějaký komplikace? Díky za názory a poznatky.
|
14.10.09, 08:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Felicia 1.3Mpi s klimatizací - možné problémy
bosator píše: Zdravím všechny.Chci se zeptat, mám totiž možnost koupit felicii – 1,3 Mpi s klimou, jestli je díky klimatizaci nějak složitější motor, např. výměna rozvodů, diagnostika, přístup k některým dílům? Nebo jestli můžou nastat nějaký problémy s klimatizací, nebo díky ní? Chci dát do auta LPG, tak jestli by pak nemohli nastat nějaký komplikace? Díky za názory a poznatky.
komplikovanejší prístup je ku všetkému, ale stále je to lepšie ako na niektorých iných zahraničných autách...
LPG by mal byť bez problémov...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.10.09, 08:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
třeba u těch rozvodů se musí vahodit motor z pravého držáku jinak nestěláš řemenici kliky, alternátor stojí snad 6500 kč, chladič 3500,
u těch starších vozů kde je priorita klimatazace stojí hodina i 400 kč pro toho kdo musí jezdit po servisech miloš
|
14.10.09, 08:39 |
|
|
bosator
|
S tím jsem nepočítal, že je tam jiný alternátor, myslel jsem, že je totožný jen s jinou řemenicí a je tam jiný řemen + kompresor a kladky, chladič mě taky nenapadl. Chci totiž felícii, ale jednoduchou, nejlíp se střešním oknem, tažným a prostě užitečnou, ale bezporuchovou výbavu, nechci ani ABS, ani posilovač řízení. Nedaří se mi nějakou, opravdu málo jetou sehnat, až na tuhle Glxi s klimou. Je to dovoz z Itálie, auto bez koroze, prý ma najeto jen 69tis- těžko tomu věřit, ještě jsem ho neviděl, jen fotky a na nich vypadá dobře, bíla barva, cena 50. Vidím to tak, že 11 let starý auto, se bude časem sypat, kolem motoru budu běhat a nejsem si jistej jestli mi ta klima, kterou pustím párkrát do roka, stojí za ten horší přístup, případně problémy spojený s jejím provozem. Máte-li ještě někdo nějaký zkušenosti s klimou u felície, sem s nima. díky
|
14.10.09, 19:14 |
|
|
shrekzv
|
kup ja si pridem vdacne tu klimu vymontovat aj normalne kurenie ti donesiem namiesto nej atd......
_________________ Škoda 105 S, rv.86 - raz to bude ulozenka Volkswagen Caravelle, rv.97, VR6, LPG - Spotrebak www.pixsite.net
|
15.10.09, 04:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
známý ji má modrá kombi, s tažným, okna v elektrice, dovoz itálie, klima je značka delphi, na servis jezdí jednou za rok,
snad jediný problém gufero řemenice na klice a nějaký mechanik u břeclavi si nevěděl rady tak jezdí ke mně už 4 roky miloš
|
15.10.09, 06:56 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
shrekzv píše: kup ja si pridem vdacne tu klimu vymontovat aj normalne kurenie ti donesiem namiesto nej atd......
ja sa tiez hlasim
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
15.10.09, 08:41 |
|
|
NOVON
|
slovacek.milos píše: třeba u těch rozvodů se musí vahodit motor z pravého držáku jinak nestěláš řemenici kliky, alternátor stojí snad 6500 kč, chladič 3500, u těch starších vozů kde je priorita klimatazace stojí hodina i 400 kč pro toho kdo musí jezdit po servisech miloš
Přesně,navíc jsou u starších aut s klimou jen problémy-hlavně úniky média..To pak jen doplnůješ a platíš..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
15.10.09, 16:13 |
|
|
kwiko
|
Ja by som sa toho nebal. Usporiadanie a aj diely su po roku 98 rovnake ako pri 1,3+posilnovac.
Pristup tam nieje superspicamegadobry,ako klasicke feldy 1,3 ale uz len dobry
Alternator je tam 90A Magneton, ale ma uz uchytenie rovnake s ostatnymi koncernovymi autami, tak ked sa pokazi, ho mozes hodit daaaleko a namontovat Bosch/Valeo z nejakeho vraku...
klimachladic je drahsi, ale burat sa snad nechystas
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
15.10.09, 20:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
NOVON píše: slovacek.milos píše: třeba u těch rozvodů se musí vahodit motor z pravého držáku jinak nestěláš řemenici kliky, alternátor stojí snad 6500 kč, chladič 3500, u těch starších vozů kde je priorita klimatazace stojí hodina i 400 kč pro toho kdo musí jezdit po servisech miloš Přesně,navíc jsou u starších aut s klimou jen problémy-hlavně úniky média..To pak jen doplnůješ a platíš..
nebo se ti zapráší chladič klimy v hadicích naroste tlak na 25 atm a švác a hadice stojí 7000 kč taky se mi líbí to doplnování média a na olej v kompresoru se kašle a pak se kompresor spálí, nebo ty splesnivělé zčernalé výparníky to musí být záhul na orgazmus
jsem si vzopoměl na jednu madam co má hluboko do kapsy a hodně velké úvěrové číslo mi vrátila auto že prej zvítězilo jiné s klimou,
to jiné už neklimuje, spojka prokluzuje, spadlou stahovačku jsem podepřel hokejkou, volnoběh nerží, dveře u spoluježdce nejdou otevřít, rádio je zakokodované, baterku vyřídil komfort tak zbyl jen velká úvěr miloš
|
15.10.09, 20:14 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
jsem si vzpoměl ještě na 1.6 felda s klimou co jsem ji dělal na servis,
ale po příjezdu domů zjistil borec velkou louži oleje pod motorem, do práce musel jet taxikem a najít si pořádného opraváře co mu vyměnil těsnění pod vanou,
těsnění pod vanou na 1.6 není tam je plech za 1000 kaček a kdo nerozezná olej od vody která z klimatizace teče tak má smůlu a já potažmo taky miloš
|
16.10.09, 06:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|