Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 05:05

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Felicia 1.3Mpi s klimatizací - možné problémy 
Autor Zpráva

Příspěvek Felicia 1.3Mpi s klimatizací - možné problémy
Zdravím všechny.Chci se zeptat, mám totiž možnost koupit felicii – 1,3 Mpi s klimou, jestli je díky klimatizaci nějak složitější motor, např. výměna rozvodů, diagnostika, přístup k některým dílům? Nebo jestli můžou nastat nějaký problémy s klimatizací, nebo díky ní? Chci dát do auta LPG, tak jestli by pak nemohli nastat nějaký komplikace? Díky za názory a poznatky.

14.10.09, 08:19
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felicia 1.3Mpi s klimatizací - možné problémy
bosator píše:
Zdravím všechny.Chci se zeptat, mám totiž možnost koupit felicii – 1,3 Mpi s klimou, jestli je díky klimatizaci nějak složitější motor, např. výměna rozvodů, diagnostika, přístup k některým dílům? Nebo jestli můžou nastat nějaký problémy s klimatizací, nebo díky ní? Chci dát do auta LPG, tak jestli by pak nemohli nastat nějaký komplikace? Díky za názory a poznatky.

komplikovanejší prístup je ku všetkému, ale stále je to lepšie ako na niektorých iných zahraničných autách...

LPG by mal byť bez problémov...

14.10.09, 08:24
Mistr mechanik

Příspěvek 
třeba u těch rozvodů se musí vahodit motor z pravého držáku jinak nestěláš řemenici kliky, alternátor stojí snad 6500 kč, chladič 3500,

u těch starších vozů kde je priorita klimatazace stojí hodina i 400 kč :shock: pro toho kdo musí jezdit po servisech miloš

14.10.09, 08:39

Příspěvek 
S tím jsem nepočítal, že je tam jiný alternátor, myslel jsem, že je totožný jen s jinou řemenicí a je tam jiný řemen + kompresor a kladky, chladič mě taky nenapadl. Chci totiž felícii, ale jednoduchou, nejlíp se střešním oknem, tažným a prostě užitečnou, ale bezporuchovou výbavu, nechci ani ABS, ani posilovač řízení. Nedaří se mi nějakou, opravdu málo jetou sehnat, až na tuhle Glxi s klimou. Je to dovoz z Itálie, auto bez koroze, prý ma najeto jen 69tis- těžko tomu věřit, ještě jsem ho neviděl, jen fotky a na nich vypadá dobře, bíla barva, cena 50. Vidím to tak, že 11 let starý auto, se bude časem sypat, kolem motoru budu běhat a nejsem si jistej jestli mi ta klima, kterou pustím párkrát do roka, stojí za ten horší přístup, případně problémy spojený s jejím provozem. Máte-li ještě někdo nějaký zkušenosti s klimou u felície, sem s nima. díky

14.10.09, 19:14

Příspěvek 
kup ja si pridem vdacne tu klimu vymontovat aj normalne kurenie ti donesiem namiesto nej atd......

15.10.09, 04:42
Profil Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
známý ji má modrá kombi, s tažným, okna v elektrice, dovoz itálie, klima je značka delphi, na servis jezdí jednou za rok,

snad jediný problém gufero řemenice na klice a nějaký mechanik u břeclavi si nevěděl rady tak jezdí ke mně už 4 roky miloš

15.10.09, 06:56
Voditelj brodice

Příspěvek 
shrekzv píše:
kup ja si pridem vdacne tu klimu vymontovat aj normalne kurenie ti donesiem namiesto nej atd......

ja sa tiez hlasim :D

15.10.09, 08:41
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
třeba u těch rozvodů se musí vahodit motor z pravého držáku jinak nestěláš řemenici kliky, alternátor stojí snad 6500 kč, chladič 3500,

u těch starších vozů kde je priorita klimatazace stojí hodina i 400 kč :shock: pro toho kdo musí jezdit po servisech miloš

Přesně,navíc jsou u starších aut s klimou jen problémy-hlavně úniky média..To pak jen doplnůješ a platíš..

15.10.09, 16:13

Příspěvek 
Ja by som sa toho nebal. Usporiadanie a aj diely su po roku 98 rovnake ako pri 1,3+posilnovac.
Pristup tam nieje superspicamegadobry,ako klasicke feldy 1,3 ale uz len dobry 8)

Alternator je tam 90A Magneton, ale ma uz uchytenie rovnake s ostatnymi koncernovymi autami, tak ked sa pokazi, ho mozes hodit daaaleko a namontovat Bosch/Valeo z nejakeho vraku...

klimachladic je drahsi, ale burat sa snad nechystas :lol:

15.10.09, 20:00
Mistr mechanik

Příspěvek 
NOVON píše:
slovacek.milos píše:

Přesně,navíc jsou u starších aut s klimou jen problémy-hlavně úniky média..To pak jen doplnůješ a platíš..

nebo se ti zapráší chladič klimy v hadicích naroste tlak na 25 atm a švác a hadice stojí 7000 kč :shock: taky se mi líbí to doplnování média a na olej v kompresoru se kašle a pak se kompresor spálí, nebo ty splesnivělé zčernalé výparníky to musí být záhul na orgazmus :oops:

jsem si vzopoměl na jednu madam co má hluboko do kapsy a hodně velké úvěrové číslo mi vrátila auto že prej zvítězilo jiné s klimou,

to jiné už neklimuje, spojka prokluzuje, spadlou stahovačku jsem podepřel hokejkou, volnoběh nerží, dveře u spoluježdce nejdou otevřít, rádio je zakokodované, baterku vyřídil komfort tak zbyl jen velká úvěr :roll: miloš

15.10.09, 20:14
Mistr mechanik

Příspěvek 
jsem si vzpoměl ještě na 1.6 felda s klimou co jsem ji dělal na servis,

ale po příjezdu domů zjistil borec velkou louži oleje pod motorem, do práce musel jet taxikem a najít si pořádného opraváře co mu vyměnil těsnění pod vanou,

těsnění pod vanou na 1.6 není tam je plech za 1000 kaček a kdo nerozezná olej od vody která z klimatizace teče tak má smůlu a já potažmo taky :D miloš

16.10.09, 06:42
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]