Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 06:43

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 motor AEE dunění 
Autor Zpráva

Příspěvek motor AEE dunění
chlapi kurňa motor šlape jak švýcary, ale teďkom sem zjistil, že na hranici 3500ot/min začne ne vibrovat, ale spíš hřmět, dunět, nevím přesně jak to popsat. Dělá to na každej kvalt od těch 3500 a blízko 3900 to zase chytne normál zvuk. Nevím proto se ptám.

diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2

23.11.09, 10:14
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
musíš někam nahrád dunění motoru to je pojem teda :roll: v motoru klepe, a nad tatrou sa blíská hromy divo bijů :D miloš

23.11.09, 11:23

Příspěvek 
Výstrel od boku - snímač klepania - nepíše sa do chýb :?: . Inak vyčisť si tú klapku - aj DIAVOU potenciometre a skontroluj ukostrenie motora a svorkovnicu RJ, pretože tam toho máš asi viac a jedno s druhým súvisí :roll:

23.11.09, 11:32

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
musíš někam nahrád dunění motoru to je pojem teda :roll: v motoru klepe, a nad tatrou sa blíská hromy divo bijů :D miloš

pojem průjem já vím, nahrál jsem si to tak do svojí palice, blbě se to popisuje.
Huďo: VAG nic nevypsal

23.11.09, 11:57

Příspěvek 
Dunění kam? Do karoserie? spodní středovej silentblok.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

23.11.09, 16:24

Příspěvek 
dělá to čerstvo, tak zatím nebudu kecat, že se to line do karoserie. Myslíš lůžko vzpěry nebo jakej uprostřed?

23.11.09, 16:46

Příspěvek 
ne hned ten vedle, je to spodní silentblok

23.11.09, 16:51
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
ne hned ten vedle, je to spodní silentblok

jaký spodní hned vedle tam je vzpěra do převodovky 1.3 má menší 1.6 vetší silenblok :?: taky nechápu co tím myslíš miloš

23.11.09, 17:44

Příspěvek 
Já myslel že když píše lůžko vzpěry tak že myslí vzpěru řazení, ale asi měl pravdu, ono se to jmenuje držák uložení převodovky nebo tak nějak.

23.11.09, 17:53
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
Já myslel že když píše lůžko vzpěry tak že myslí vzpěru řazení, ale asi měl pravdu, ono se to jmenuje držák uložení převodovky nebo tak nějak.

je držák uložení převodovky tam je ten silentblok, pak je samotný silenblok a pak je vzpěra převodovky, ta má taky silenblok ale nevyměnitelný nechci nikoho poučovat ale je dobré si to sem tan zopakovat

držák i vzpěra to je otázka pětistovky a držák dávám na 1.3 z 1.6, když je špatně dotažený držák klíč č 19 tak klepe do kastle a možná i duní :shock:

a pak nad tatrou sa blýska hromy divo bijů :D miloš

23.11.09, 19:14

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Kristensen píše:

je držák uložení převodovky tam je ten silentblok, pak je samotný silenblok a pak je vzpěra převodovky, ta má taky silenblok ale nevyměnitelný nechci nikoho poučovat ale je dobré si to sem tan zopakovat

držák i vzpěra to je otázka pětistovky a držák dávám na 1.3 z 1.6, když je špatně dotažený držák klíč č 19 tak klepe do kastle a možná i duní :shock:

a pak nad tatrou sa blýska hromy divo bijů :D miloš

já i někde čet reakce převodovky, ale myslel sem si, že to je to soutýčí u řadící tyče...prej není :lol:

tohle dunění může dělat vymlácenej spodní silent a něco podobnýho dělá při brzdění motorem i dlouhá poloosa, když tam není, nebo je hodně vymlácený to závaží na ní

23.11.09, 20:33
Profil ICQ

Příspěvek Re: motor AEE dunění
Radek19_ae píše:
chlapi kurňa motor šlape jak švýcary, ale teďkom sem zjistil, že na hranici 3500ot/min začne ne vibrovat, ale spíš hřmět, dunět, nevím přesně jak to popsat. Dělá to na každej kvalt od těch 3500 a blízko 3900 to zase chytne normál zvuk. Nevím proto se ptám.

nerezonuje aj riadiaca paka?? mne strasne...
mam presne ten isty problem, zatial vymeneny silent pri rozvodoch(origo), spodny silent (origo meneny uz 2x) , ostava mi uz len silent u vika prevodovky, poloosi mam komplet nove (VIKA :lol: a na dlhsej nemam zavazie..) je tam potrebne??
u mna je to dost mozne ze nemam dobre vyvazeny motor voci koroserii ked som montoval tieto nove silenty... tak som asi motor posunul do niektorej zo stran a preto to moze robit aj taku paseku....

23.11.09, 22:02
Mistr mechanik

Příspěvek 
já jsem v tomto roce řešil dva pazvuky které jsem nikdy před tím neslyšel u fáčka

jednou doslova ječel homokloub pazvuk děsný, nebo mi ten tlumič kmitů drhnul o telefon a na zvedáku nebylo nic poznat miloš

24.11.09, 07:33

Příspěvek Re: motor AEE dunění
superflo píše:
Radek19_ae píše:

nerezonuje aj riadiaca paka?? mne strasne...
mam presne ten isty problem, zatial vymeneny silent pri rozvodoch(origo), spodny silent (origo meneny uz 2x) , ostava mi uz len silent u vika prevodovky, poloosi mam komplet nove (VIKA :lol: a na dlhsej nemam zavazie..) je tam potrebne??
u mna je to dost mozne ze nemam dobre vyvazeny motor voci koroserii ked som montoval tieto nove silenty... tak som asi motor posunul do niektorej zo stran a preto to moze robit aj taku paseku....

řadička furt, je vychemlaná. Delší poloosu VIKA jsem nedávno taky kupoval a taky mě zaskočilo, že tam není závaží. Jestli máš posunutý motor, tak se nediv :) mě taky při zátahu vibruje kastla na levé straně, už to řeším víc než rok. A pořád to není OK, zvykl jsem si. Při zrychlování na trojku musím lehce šlápnout na plyn a jak se dostanu přes 2500 otáček, je to v pohodě. Ještě mě čeká výměna levýho unašeče z diferáku, ale nevěřím už že to bude OK :roll:
Jo a silenty mám taky na jaře vyměněný, tenhle zvuk je jinej a včera jsem zjistil, že když auto stojí a vytočím ho do tech 3500 tak ten zvuk neslyším.

24.11.09, 09:49
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]