|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Radek19_ae
|
motor AEE dunění
chlapi kurňa motor šlape jak švýcary, ale teďkom sem zjistil, že na hranici 3500ot/min začne ne vibrovat, ale spíš hřmět, dunět, nevím přesně jak to popsat. Dělá to na každej kvalt od těch 3500 a blízko 3900 to zase chytne normál zvuk. Nevím proto se ptám.
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
23.11.09, 10:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
musíš někam nahrád dunění motoru to je pojem teda v motoru klepe, a nad tatrou sa blíská hromy divo bijů miloš
|
23.11.09, 11:23 |
|
|
Huďo
|
Výstrel od boku - snímač klepania - nepíše sa do chýb . Inak vyčisť si tú klapku - aj DIAVOU potenciometre a skontroluj ukostrenie motora a svorkovnicu RJ, pretože tam toho máš asi viac a jedno s druhým súvisí
_________________ Felícia kombi 1.6 MPi, GLX,1999
|
23.11.09, 11:32 |
|
|
Radek19_ae
|
slovacek.milos píše: musíš někam nahrád dunění motoru to je pojem teda v motoru klepe, a nad tatrou sa blíská hromy divo bijů miloš
pojem průjem já vím, nahrál jsem si to tak do svojí palice, blbě se to popisuje.
Huďo: VAG nic nevypsal
|
23.11.09, 11:57 |
|
|
Kristensen
|
Dunění kam? Do karoserie? spodní středovej silentblok.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.11.09, 16:24 |
|
|
Radek19_ae
|
dělá to čerstvo, tak zatím nebudu kecat, že se to line do karoserie. Myslíš lůžko vzpěry nebo jakej uprostřed?
|
23.11.09, 16:46 |
|
|
Kristensen
|
ne hned ten vedle, je to spodní silentblok
|
23.11.09, 16:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: ne hned ten vedle, je to spodní silentblok
jaký spodní hned vedle tam je vzpěra do převodovky 1.3 má menší 1.6 vetší silenblok taky nechápu co tím myslíš miloš
|
23.11.09, 17:44 |
|
|
Kristensen
|
Já myslel že když píše lůžko vzpěry tak že myslí vzpěru řazení, ale asi měl pravdu, ono se to jmenuje držák uložení převodovky nebo tak nějak.
|
23.11.09, 17:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: Já myslel že když píše lůžko vzpěry tak že myslí vzpěru řazení, ale asi měl pravdu, ono se to jmenuje držák uložení převodovky nebo tak nějak.
je držák uložení převodovky tam je ten silentblok, pak je samotný silenblok a pak je vzpěra převodovky, ta má taky silenblok ale nevyměnitelný nechci nikoho poučovat ale je dobré si to sem tan zopakovat
držák i vzpěra to je otázka pětistovky a držák dávám na 1.3 z 1.6, když je špatně dotažený držák klíč č 19 tak klepe do kastle a možná i duní
a pak nad tatrou sa blýska hromy divo bijů miloš
|
23.11.09, 19:14 |
|
|
Ondras83
|
slovacek.milos píše: Kristensen píše: Já myslel že když píše lůžko vzpěry tak že myslí vzpěru řazení, ale asi měl pravdu, ono se to jmenuje držák uložení převodovky nebo tak nějak. je držák uložení převodovky tam je ten silentblok, pak je samotný silenblok a pak je vzpěra převodovky, ta má taky silenblok ale nevyměnitelný nechci nikoho poučovat ale je dobré si to sem tan zopakovat držák i vzpěra to je otázka pětistovky a držák dávám na 1.3 z 1.6, když je špatně dotažený držák klíč č 19 tak klepe do kastle a možná i duní a pak nad tatrou sa blýska hromy divo bijů miloš
já i někde čet reakce převodovky, ale myslel sem si, že to je to soutýčí u řadící tyče...prej není
tohle dunění může dělat vymlácenej spodní silent a něco podobnýho dělá při brzdění motorem i dlouhá poloosa, když tam není, nebo je hodně vymlácený to závaží na ní
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
23.11.09, 20:33 |
|
|
superflo
|
Re: motor AEE dunění
Radek19_ae píše: chlapi kurňa motor šlape jak švýcary, ale teďkom sem zjistil, že na hranici 3500ot/min začne ne vibrovat, ale spíš hřmět, dunět, nevím přesně jak to popsat. Dělá to na každej kvalt od těch 3500 a blízko 3900 to zase chytne normál zvuk. Nevím proto se ptám.
nerezonuje aj riadiaca paka?? mne strasne...
mam presne ten isty problem, zatial vymeneny silent pri rozvodoch(origo), spodny silent (origo meneny uz 2x) , ostava mi uz len silent u vika prevodovky, poloosi mam komplet nove (VIKA a na dlhsej nemam zavazie..) je tam potrebne??
u mna je to dost mozne ze nemam dobre vyvazeny motor voci koroserii ked som montoval tieto nove silenty... tak som asi motor posunul do niektorej zo stran a preto to moze robit aj taku paseku....
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
23.11.09, 22:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já jsem v tomto roce řešil dva pazvuky které jsem nikdy před tím neslyšel u fáčka
jednou doslova ječel homokloub pazvuk děsný, nebo mi ten tlumič kmitů drhnul o telefon a na zvedáku nebylo nic poznat miloš
|
24.11.09, 07:33 |
|
|
Radek19_ae
|
Re: motor AEE dunění
superflo píše: Radek19_ae píše: chlapi kurňa motor šlape jak švýcary, ale teďkom sem zjistil, že na hranici 3500ot/min začne ne vibrovat, ale spíš hřmět, dunět, nevím přesně jak to popsat. Dělá to na každej kvalt od těch 3500 a blízko 3900 to zase chytne normál zvuk. Nevím proto se ptám. nerezonuje aj riadiaca paka?? mne strasne... mam presne ten isty problem, zatial vymeneny silent pri rozvodoch(origo), spodny silent (origo meneny uz 2x) , ostava mi uz len silent u vika prevodovky, poloosi mam komplet nove (VIKA a na dlhsej nemam zavazie..) je tam potrebne?? u mna je to dost mozne ze nemam dobre vyvazeny motor voci koroserii ked som montoval tieto nove silenty... tak som asi motor posunul do niektorej zo stran a preto to moze robit aj taku paseku....
řadička furt, je vychemlaná. Delší poloosu VIKA jsem nedávno taky kupoval a taky mě zaskočilo, že tam není závaží. Jestli máš posunutý motor, tak se nediv mě taky při zátahu vibruje kastla na levé straně, už to řeším víc než rok. A pořád to není OK, zvykl jsem si. Při zrychlování na trojku musím lehce šlápnout na plyn a jak se dostanu přes 2500 otáček, je to v pohodě. Ještě mě čeká výměna levýho unašeče z diferáku, ale nevěřím už že to bude OK
Jo a silenty mám taky na jaře vyměněný, tenhle zvuk je jinej a včera jsem zjistil, že když auto stojí a vytočím ho do tech 3500 tak ten zvuk neslyším.
|
24.11.09, 09:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|