Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 20:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 škoda felicie 1.3 MPi po zahřátí na cca 90°C škubne 
Autor Zpráva

Příspěvek škoda felicie 1.3 MPi po zahřátí na cca 90°C škubne
Dobrý den, mám problém se Škoda Felicie 1.3 Mpi po zahřátí na cca 90°C např. v koloně nebo jen při zapnutém motoru, když si odběhnu třeba k bankomatu. Pravidelně škubne po zvýšení otáček pro přeřazení na vyšší rychlost nebo při podřazení na 2ku. Nevíte čím to může být? Diagnostika nic neukázala a zapalovací lištu jsem vyměnil z minulého motoru. (nedávno jsem dával nový motor) Díky za rady :wink:

23.2.14, 17:53
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: škoda felicie 1.3 MPi po zahřátí na cca 90°C škubne
Tesneni pod klapkou nebo sacimi svody?

23.2.14, 19:00

Motor jsem tam dával s klapkou i svody. Myslíte že by se mělo vyměnit těsnění pod klapkou a těsnění sacích svodů?

23.2.14, 19:23

Ne dat nove, zkontrolovat tesnost. I vyfuku. Koukni jestli nemas diry ve svodech pred lambdou ale jen tak strilim protoze jsi dobre nepopsal to skubnuti, jestli diag nic nevyhodil tak me napada jen tohle a ventily. Ten motor jsi koupil kde? Vis urcite ze je v poradku?

23.2.14, 20:30

Pri skubnuti mi raficka otackomeru poskoci o cca 3-4 mm dolu. Motor je od znameho ktery ma servis byl vyndavanej z auta, ktere jezdilo. Motor ma najezdeno cca 80 tisic.

23.2.14, 21:02

Kdyz jsi menil motor, vyndaval jsi z prevodovky HALL snimac aby se neposkodil? V jakem je stavu, neni zabordelenej? Na setrvacniku ten ozub "protikus" je cistej? Jak vypadne jiskra a pri tom pada otackomer, vypada to na vypadek v signalu polohy kliky.

23.2.14, 21:22

To je pravda, ale cekal bych ze si jednotka bude stezovat kdyz nevi kde ma kliku a rikal ze diag nic neodhalila.

23.2.14, 21:58

Hall snímače jsme nejspíše nevyndavali, dělal jsem to s mechanikem. Do převodovky šel novej olej. Motor byl právě krásně čistej ale dovnitř jsme neviděli pro jistotu jsem ho projeli vyjetým olejem a až pak jsem dali novej olej. Setrvačník jsem nějak zvlášť nezkoumali tedy aspoň já třeba ho zkoumal mechanik zeptám se ho. Když termostat drží cca 80°C tak se nic neděje. Začne škubat při vyšší teplotě cca 90°C to by byla taky ta klikovka?

24.2.14, 08:43

Mám další zjištění na volnoběh v koloně motor sníží otáčky jako by chtěl chcípnout ale pak si zase ustálí otáčky a po chvíli se to opakuje. Dále když jedu na tu teplotu cca 90°C, tak když lehce povolím tlak na plynu tak to škubne stejně jako při zrychlování jak jsem popisoval výše.

25.2.14, 14:10
rejpal

Teplotu, kterou snímá řídící jednotka, jsi kontroloval? Měla by být stejná jako je na budíku. Pokud by byla jiná, může být nevhodná směs v některých režimech a může to cukat.

25.2.14, 14:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Teplotu jsme přes diagnostiku kontrolovali a byla stejná.

25.2.14, 14:19

Při studeném motoru to tedy nedělá ? A zkoušel si to na Neutrálu přidat npř. plyn jestli ti otáčky nespadnou,nebo když zařadíš a pouštíš spojku do záběru,děláš to pod plynem nebo první spojku do záběru a potom plyn ? Pro jistotu bych se koukl i na stříky....A nebo jestli tam u spojky není špatné ložisko,i když si myslím že by to dělalo i při studeném,ale těžko říct.Těch možností je plno.Nechal bych to napíchnuté na diagnostiku,jel bych to projet a kouknul bych se na údaje jestli někde nelítají při řazení špatné čísla.

25.2.14, 18:30
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]