|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Felicie nastartuje a hned chcípne Imobilizer....
Autor |
Zpráva |
Dave-Prague
|
Felicie nastartuje a hned chcípne Imobilizer....
Ahoj kluci, do mojí felicie se pustil kamarádův kutil bez mého vědomí. Zkoušel ŘJ a ještě nějaké díly. Nevím proč, ale asi bych ho zastřelil. 1,3 Mono 50kW a neměla imobilizer.
Nyní jsem došel k názoru že tam prostě nechal jednotku z jiného auta, které mělo imobilizer, a navíc se s ŘJ ani nespojím.
Vag mi píše chyba spojení ... dá se nějak proměřit propojení OBDII s ŘJ? A MÁ VŮBEC CENU ŘEŠIT TUHLE VĚC, NEBO JE RYCHLEJŠÍ A LEVNĚJŠÍ SEHNAT JINOU ŘJ?
Díky za rady.
|
25.12.10, 22:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Re: Felicie nastartuje a hned chcípne Imobilizer....
No to zalezi na tebe a moznostiach co mas... Napr. pre mna je jednoduchsie si zobrat RJ z policky, ale na diagnostiku si musim doniest notbuk, takze vymena rj je jedoduchsia
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
25.12.10, 23:37 |
|
|
Dave-Prague
|
Možnosti? Co si neudělám není.
Diagnostiku mám, ale jen tak na odstranění chyb. + nějaký ten kabel z netu. Jestli se dá tehle ŘJ, nějak rozchodit jsem zatím zkoušel jen okrajově. Jen se napojit scanerem chyb. Což proběhlo jak píši. Svou ŘJ už jsem oželel a smířil se s tím, že budu muset opět kutilsky udělat si sám.
Takže budu vděčný za radu, nejde to kup sežeň jinou. Nebo ano jde to udělej pár věcí.
|
26.12.10, 00:01 |
|
|
varok
|
Pokud někde seženeš levně ŘJ, tak bych to neřešil a vyměnil. Stačí jen vysunout z ŘJ ten velký konektor a nasadit druhou ŘJ. Musí to být ale přesně typ na tu tvou feldu, to znamená na 50kW BMM. A jen se tak zeptám. BMM už měly imobilizéry v ŘJ? Já myslel, že to začlo až u MPi.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.12.10, 11:44 |
|
|
Dave-Prague
|
CO jsem se dočetl tak ano.
|
26.12.10, 13:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ty konektory řj na sebe nepasujou, tak pokud ti dal řj s imem musel upravit ten konektor, a že se nedá spojit s řj tak je problém třeba v pojistce č,1, a 4 miloš
|
26.12.10, 14:09 |
|
|
kwiko
|
Varoku mna snad s teba pycne, informacna hodnota len, ze o tom nic nevies Uz si nepamatam kde hladat, ze ktore cisla su ku ktorej jednotke, ale favo ma tie velke RJ, a tie imo v jednotke nemali. Felicia ma tie mensie, zo zaciatku bez ima, neskor uz s imom. A este bola verzia pre klimu. A samozrejme treba dodrzat ci 40, alebo 50kW. Fyzicky by mali byt vsetky feliciove zamenne (konektor maju rovnaky), osobne som mal 97s imom a teraz som nahodil 96bez ima, a funguje to. Len najst tu spravnu, ale to sa uz riesi v inzercii. Edit: teraz si ale spominam ze som menil aj prednu kabelaz (- hladal som zufalo zavadu), a pri tej prilezitosti som tam hodil aj inu RJ. Takze tu zamennost mozno kecam
|
26.12.10, 14:15 |
|
|
Dave-Prague
|
Tak už vím více, potřebuju toto 441.0.4046-024.6 aby vše chodilo, nebo radu na změnu ŘJ. Mám jak JetProg na eepromy tak i kabely, ale i kdybych se dopídil jak přeflashnout tu eepromku tak nemám data bez immo. Poradí někdo? Na vrakáčích maj vše buď z fáček nebo s immem a mě pak nebude fungovat ABS ani Airbag
|
27.12.10, 21:19 |
|
|
kwiko
|
Air bag, ani Abs niesu pri felicii sparovane s RJ pokial viem. Su spojene len spolocnym kablikom pre dianostiku.
|
27.12.10, 21:56 |
|
|
Dave-Prague
|
Tak to nevím, vím zatím jen to, že jsem do feldy dal zapůjčenou ŘJ z fáčka 40kW upravený konektor. A Felda chytla natotata. Ale dělá si to co chce, ovšem jsem rád že už jsem objevil Ovšem svítí jak airbag tak ABS a to fáčka tuším neměli. Kdysi jsem měl barčetu fiata a trošku jsem si hrál s ŘJ. je to ale pár roků zpět. A v eepromu jsou komplet data.
Domnívám se, že tyhle ŘJ mají stejnou elektroniku jen v eeprom jsou jiná data. Je to stejné jako s immo, pokud ŘJ má v sobě naprogramované immo abs a airbag, pak jsou ve feldě. Pokud ne budou svítit kontrolky ne?
Možná se pletu... Tak mě poopravte...
Do teď jsem tyhle věci neřešil, ale co mě natahovali od passata po audinu v servisech, jsem si začal raději vše dělat sám.
|
27.12.10, 22:07 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|