Foukání z víka ventilů u Fava
Autor |
Zpráva |
varok
|
Foukání z víka ventilů u Fava
Chtěl bych poprosit. Když sundám víčko na dolévání oleje z víka ventilů a docela dost z toho fouká a smrdí po benzínu, může to být tím, co řeším jinde s přechlastáním fáva, nebo to je zlé znamení že je motor už na výměnu nebo opravu?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.5.11, 20:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Foukání z víka ventilů u Fava
benzin tam jde memránaba ac a obohacovač
pokud chceš vědět stav motoru tak na to je kompresiometr
|
23.5.11, 20:57 |
|
|
varok
|
Miloši: v podpisu mám napsané Favo BMM, tedy nemá membránu v AC pumpě. Ale děkuji za radu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.5.11, 21:10 |
|
|
Lukasula
|
To samé mi dělá ta moje felina, když sundám víčko, tak to z toho pšouká jak blázen.Něž se motor zahřeje, tak smrdí takovej kyslej zápach, pak jde cítit spálený benzín a už to tak nepšouká.. Olej nežere, spotřeba je v normálu, kompresi jsem nemeřil, ale zkoušel jsem to tou již tady popisovanou metudou zařazení dvojky a tlačit a nešla ani boha. jinak motor jo ok(zatím). Jednou jsem zapomněl tam to víčko nasadit, ujel jsem s tím asi tak 100km a pak jsem měl na tom koberci pod kapotou olejové dýchánky
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
|
24.5.11, 06:44 |
|
|
ventYl
|
pokial ti z toho vicka nejde stlp vyfukovych plynov evidentne viditelny volnym okom, neriesil by som to. predsalen je tam milion pohyblivych dielov a sice valce idu v tandeme 2 hore 2 dole, ale spolu s klukou to urcite musi robit vzdusne viry ako svina.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
24.5.11, 06:53 |
|
|
john simple
|
na původním LS motoru, který když byl těsně před smrtí, to z tama foukalo jak z výfuku. pak to tím odvětráním do karbecu strhávalo olejové kapky a zasíralo filtr, takže hadice odvětrání šla doů pod motor a ještě chvíli to jezdilo. po rozebrání byly zjistěny prasklé pístní kroužky
|
24.5.11, 07:08 |
|
|
varok
|
Ono to fopuká smrad jako z výfuku, ale není vidět nějaký kouř. Jakoby jen vzduch. Dělá to právě i u zahřátého motoru na provozní teplotu. Fouká to už oid té doby co jsem fáčko koupil, někde ke koni roku 2005. To foukalo ale jen jemně, teď to fouká docela dost. Není to sice tlak, že by mi to vystřelilo víčko, ale když přiložím ruku, tak je to dost silný proud vzduchu. Je to trošku překopaný motor a p. Čepek z excelu mi říkal, že ten motor nevydrží jako série, asi půlku. Má nalítané asi od úpravy kolem 130 000 km. Že by už tak brzo šel do kytek?
|
24.5.11, 12:44 |
|
|
Ondras83
|
spatny krouzky
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
24.5.11, 13:34 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
1, jezdí ? 2, jezdí dobře ? 3, žere olej ? 4, žere vodu ? 5, žere nadměrně hodně paliva ?
sekvence odpovědí ANO ANO NE NE NE
říká zavři víčko a nehledej problémy, najdou si tě samy, až budou chtět
|
24.5.11, 14:35 |
|
|
fatal
rejpal
|
Klid, mi stodvácový motor za chladných večerů fouká jak mašinka, přesto jede jako pila. Jako dieselová pila.
|
24.5.11, 14:52 |
|
|
varok
|
Já se jen ptal, aby se mi pak motor někde nerozsypal po cestě. A ty otázky? Motor jede Jede, ale je to docela dost přechlastané(teď se to snažím řešit, že by to mělo s tím něco společného)? Olej nežere nějak moc, spíše normál, více se ztratí netěstnostmi Vodu zatím asi nepapá, alespoň jsem si nevšiml. Paliva žere dost už dlouho, ale teď více z důvodu č. 2
|
24.5.11, 20:32 |
|
|
john simple
|
fatal píše: Klid, mi stodvácový motor za chladných večerů fouká jak mašinka, přesto jede jako pila. Jako dieselová pila. motory pred smrti tahaji nejlip
|
24.5.11, 20:44 |
|
|
Ondras83
|
varok píše: Jede, ale je to docela dost přechlastané(teď se to snažím řešit, že by to mělo s tím něco společného)?
lambda
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
24.5.11, 20:58 |
|
|
varok
|
Lambdu jsem taky uvažoval. Dal jsem nové čidlo teploty kapaliny na sání a pořád stejné. Zkoušel jsem dát Lambdu z feliny BMM od kámoše, která je stopro funkční a nebylo poznat zlepšení. Zkusím tedy ale koupit novou Lambádu. Ta co tam mám teď je tam ale asi rok. Že by po roce zase KO? Dal jsem přímo Bosch, ale univerzál. Po výměně se motor uklidnil. Teď jsem ale asi půl roku s fáčkem moc nejezdil, jen sem tam z garáže, nebo krátké trasy a je zase po sondě? Hm, zase prachy.
|
25.5.11, 06:45 |
|
|
Capricorn
|
Být tebou tak se na tohle vykašlu a dám to někomu kdo má k dispozici pořádný motortester resp. osciloskop (a umí s ním) ať ti to hezky prolustruje. Ono vyčtení závad VAGem není diagnostika.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
25.5.11, 10:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|