Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 23:01

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 VAG a 1.3MPi 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek VAG a 1.3MPi
Tak jsem si po asi roce hrál s VAGem a budu mít pár dotazů na zkušenější, takže:
1) Je možné že za rok provozu není ve výpisu chyb ani jedna chyba?
2) Našel jsem tam nějaké hodnoty lambda, ale měl jsem tam pořád 1.08 a 1.00, nonstop, je blbá lambda?
3) Ve skupině 001 jsem našel Voltage, měnilo se to střídavě něco kolem 0.2V a kolem 0.9V, po vypnutí motoru to vystřelilo na 1.5V, co to je?
4) Hledal jsem tam předstih, ale našel jsem jen něco co bylo pořád kolem 35, je tam vůbec předstih někde?
5) Našel jsem tam dvě teploty, jedna je teplota chladící kapaliny, co je to druhé?
6) Úhel škrtící klapky mi chodí jen v rozmezí 5,5 - 86, je to v pořádku?

23.7.11, 23:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: VAG a 1.3MPi
lambádu máš KO a zadrbanou klapku,napni si lanko plynu, než vyměníš sondiu tak si stáhni reset z motordiagu, přepiš řj motoru protože zasekla hodnota 1.O8 ti zvedá spotřebu,

pak udělej základní nastavení podle visu miloš :wink:

24.7.11, 07:40

Teplota motoru a teplota nasávaného vzduchu, a k tomu úhlu, si nejsem uplně jistej ale myslím že to je v cajku jinak si to zkus ať ti někdo šlápne na plnej plyn a podívej se na kolíbku na klabce zda s ní jde ještě pohnout a další věc jestli nemáš pod pedálama kobereček sešlapanej

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

24.7.11, 07:50

mno ja nevim jesti ji ma v haji....tu lambda sondu ja mam uplne novou lambdu bosch...a hodnoty mam podobne ..to napeti mi lita jako jemu plus minus..1V nepresahne...takze v poradku predpokladam...a ty dve hodnoty vedle sebe o lambde mam v obou hodnotu 1.0...a ani se to nehne...a kamarad ma to samy....spotebu mam doboru....

24.7.11, 08:10
Profil ICQ

musíš si na VAG-Scope vykreslit napětí lambda sondy, správně má vypadat jako na obrázku úplně dole:

http://jedla.kx.cz/auto/Lambda/Lambda.php

24.7.11, 11:45
rejpal

Klapku zadrbanou mám, to vím. Lanko zkontroluju, kobereček je OK. S tím resetem teda nevím, přes VAG se to nedá?
Ale s tou lambdou nechápu, jestli je špatná, co je pak to napětí co mi lítá 0,2-0,9V? Měl jsem to ve skupině:
001 - RPM, Temperature, Voltage, Bin bits
tak jako na tomhle obrázku, akorát jsem to neměl v grafu (nemám to zaregistrované).

24.7.11, 19:01

u mě na 1.3MPi taky napětí lítá správně - viz graf
a pak ta kolonka lambda faktor nebo jak se to tam jmenuje je 1,08 a je neměnná... nevím co ta hodnota má znamenat ale byla stejné s nefunkční starou i s funkční novou lambdou... prostě je potřeba se orientovat tím napětím

24.7.11, 20:05
Junior TW team

Já se sem přifařím, ať nezakládám nové téme, potřeboval bych zjistit pro známého na jeho feldu mpi, co jsou to za závady va vag comu pod čísly

00282
00519

P:S v mezičase to samo i googlem, ale Vy mi i třeba poradíte jak závodu případně odstanit, kdyby byl i odkaz na něco, kde podle čísla zjistit závadu budu rád.

24.7.11, 20:32
Dřevák na focení, neumí ostřit

VIS

24.7.11, 21:04
Profil ICQ

Veteranista píše:
00282 00519

Ovladač škrtící klapky a snímač tlaku v sacím potrubí, zkus vyčistit klapku a provést totální reset ale když to začne vyhazovat i snímač tlaku tak je většinou klapka KO a nic s ní nenaděláš, jedině vyměnit. Napiš ještě jak se to chová, jestli třeba škubne a nejede a po ubrání a přidání zase jede, volnoběh houpe? Prostě to něco muselo dělat když tam jsou tyhle dvě chyby

24.7.11, 22:27
Mistr mechanik

[quote="fatal"]Klapku zadrbanou mám, to vím. Lanko zkontroluju, kobereček je OK. S tím resetem teda nevím, přes VAG se to nedá?
lanko napneš segrovkou na klapce, klapku sdělej a vyčisti, najdešna internetu motordiag volně ke stažení reset klapky http://www.motordiag.cz/info/download
stájneš nainstaluješ, program je pro blbce,
po skončení přepisu budeš mít lambádu 1,OO :wink:

25.7.11, 06:43
rejpal

Dík. Zkusím.

25.7.11, 08:43

Ještě bych otevřel toto tema ohledně lambdy.

Prosim vás muze te mi napsat jak docilit toho grafu?

Mám jit do blogu merenych hodnot tam do pole 007 a pak dat vag-score a napsat tam ty V-min\max a ukaze mi to ? Me to totiz nejak nechtelo jet kdyz jsem to zkousel tak jestli to delam dobre...

Diky za radu

19.12.11, 21:02
Profil Zobrazit autorovy stránky

tam stačí sledovat voltáž v bloku naměřených hodnot, musí ti chodit převážně v hodnotách 0,00-0,7-0,8 víc ne, (na ohřátém motoru na provozní teploty) Když chodí víc tak je někde něco špatně, to je potom i dobré zajet třeba na emise kde ti zkouknou hodnoty a on ti třeba řekne že tam máš moc vzduchu ve výfuku, tím pádem v první řadě kontrolovat těsnost potrubí, netěsnost před lambdou=ovlivnění činosti motoru, včetně výkonu a spotřeby, kouřivost houpání volnoběhu atd. Netěsnost za lambdou=ovlivnění vyhodnocení údajů na emisním analizátoru a eventuálně spotřeba a výkon, jinak na chování motoru by nemělo mít nijak zásadní vliv.

19.12.11, 23:33

Tak já se sem taky nasocknu :)
Ohledně škrticí klapky - jeden čas mi Felda občas zničehonic zvedla otáčky motoru dle své vlastní libosti - třeba jsem stál v koloně, neutrál a najednou cca 3000 ot/min - lidi na mne čuměli jak na debila, co to tam tůruje :lol:
Měl jsem s sebou notebook, zajel jsem na parkoviště a připíchl se na VAG.
0 nalezeny chyby :shock:
Zopakovalo se to ten měsíc ještě několikrát, tak jsem se naštval, že musím vyčistit klapku.
Rozebral jsem to a zjistil, že klapku nevyčistím, neboť ta část s ovládáním klapky je zalisovaná rrytem, který bych zaručeně při pokusu o otevření poškodil. Samotný prostor vedení vzduchu a klapka byly docela čisté.

Tedy se ptám: Co si mám představit pod pojmem "vyčistit klapku"? Myslel jsem, že právě potenciometr a servomotorek je potřeba vyčistit...
...ale jak se k nim dostat? Jak to řeší třeba autorizovaný servis? mají nějaké vybavení na rozborku a hlavně zborku takovýchto dílů, nebo se mění komplet klapka, i když je v háji třeba jen nějaká prkotina pod tím víčkem?

Jinak poté, co jsem to složil, provedl jsem základní nastavení klapky a od té doby mi tedy Felda už otáčky nikdy samovolně nezvýšila, ale jsem z toho jelen - v paměti závad nic a takové brikule :roll:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

25.12.11, 17:35
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další