Zamrzlá voda v motoru-bez fridexu
Autor |
Zpráva |
spar
|
Zamrzlá voda v motoru-bez fridexu
Ahoj,tak sem se chtěl jen zeptat na radu,nějak sem zapoměl dát do š 120 fridex.No teď jak jsou ty zimy,tak sem se rozhodl ho tam nalít.Tak sem si odházel auto,otevřel zadní kapotu a šáhnu na tu tlustou gumovou hadici.Samozřejmě tvrdá.Tak sem přitáhl fén a fukar,nechal to tam foukat cca 2 hodiny,pak šáhnu na hadici,už to bylo ok.Tak sem hadici odpojil od motoru a vytekla krásně voda.Hadici jsem nastrčil zpátky,stáhnul ji a nalil cca 3 litry nemrznoucí kapaliny.Tak a teď můj dotaz-je možné,že když vytekla z motoru voda,že to tam ještě nezmrzlo?A nevadí samotná nemrznoucí směs motoru?A když to nastartuju a nechám třeba půl hodiny běžet,co se stane s trubkama co vedou pod autem a s chladičem?
_________________ Škoda Felicia kombi,Škoda Forman VanPlus
|
5.2.12, 12:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Re: Zamrzlá voda v motoru-bez fridexu
Tato činnost neměla smyslu. Zamrzlý bude celý systém, vedení od motoru i chladič. Navíc, pokud tam byla skutečně jen voda, obával bych se vyskočené mrazovky na hlavě. Nyní je stále ledem zamrzlé vedení (trubky, chladič) a za chvíli zamrzne i fridex v motoru, neboť sám o sobě není mrazuvzdorný, k této funkci potřebuje být naředěn vodou.
Vypustil bych znovu co jde a čekal na oblevu, případně dal auto do teplé garáže. Nastartováním tomu jen ublížíš.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.2.12, 12:30 |
|
|
goodbie
|
no tak jestli tam byla jen voda tak to sis zadělal na pořádnej průser v těchto mrazech.
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
5.2.12, 12:30 |
|
|
john simple
|
po pokud jsi tam doted nechal jen vodu, počítej že to bude zamrzlé komplet trubky pod autem včetně chladiče a topení. lít fridex jen do expanzky a motoru je tedy zbytečnost, pokud nedáš auto někam do tepla. Další věc je, jestli nepovolily mrazovky v bloku motoru nebo neroztrhlo trubky pod autem. Dej auto do tepla, až to povolí, zkontroluj netěsnosti a pak dolej novou směs s fridexem
|
5.2.12, 12:31 |
|
|
goodbie
|
ty trubky co vedou k chladiči to normálně rozerve jak nic chladič taky zátky samo venku bych se nedivil kdybi to rozervalo hlavu či blok.
|
5.2.12, 12:32 |
|
|
Dawid130
|
Tohle se mi stalo taky, chladič a trubky pod autem byly K.O. A to tolik nemrzlo...
|
5.2.12, 12:34 |
|
|
Jirka.P
|
Šemik píše: zamrzne i fridex v motoru, neboť sám o sobě není mrazuvzdorný, k této funkci potřebuje být naředěn vodou. Jestli můžu a nemyslím to vůbec špatně jen jako zkušenost. Nechal (nebo spíš zapomněl) jsem v autě 1l flašku Fridexu G48. Byla tam přes noc kdy bylo -15°C a když jsem ráno přišel to bylo ještě něco kolem -11°C tak byl fridex normálně krásně tekutý. Byl to koncentrát ještě nový neotevřený. Sám jsem myslel že zamrzne, ale nestalo se tak.
_________________ Favorit 135
Naposledy upravil Jirka.P dne 5.2.12, 12:36, celkově upraveno 1
|
5.2.12, 12:35 |
|
|
spar
|
Já nemám teď momentálně možnost jak auto vytáhnout z té haldy sněhu.A nemám ani garáž,pouze přístřešek.Takže půjdu vylít fridex.Ale chci to dělat i u stovky a tam sem si jistej,že nějakej fridex byl.Tam by mělo stačit,to tam nalít,rozředit a zahřát,né?Ale jak je možný,že z motoru vytekla krásně voda,když sem zahříval jen tu trubku,která byla zmrzlá?
|
5.2.12, 12:36 |
|
|
goodbie
|
já takhle v nouzi koupil kdysi zamrzlou 120.Motor sem dal rovnou jinej a trubky s chladičem zahodil bo to bylo jak cedník.
|
5.2.12, 12:36 |
|
|
goodbie
|
spar píše: Já nemám teď momentálně možnost jak auto vytáhnout z té haldy sněhu.A nemám ani garáž,pouze přístřešek.Takže půjdu vylít fridex.Ale chci to dělat i u stovky a tam sem si jistej,že nějakej fridex byl.Tam by mělo stačit,to tam nalít,rozředit a zahřát,né?Ale jak je možný,že z motoru vytekla krásně voda,když sem zahříval jen tu trubku,která byla zmrzlá? a proč máš v tomto období vodu v autě ???ono i občas mrzne.Toto nepochopím proč se to nekontroluje i zbytečně jestli tam je nemrzka.ušetří to zpoustu problémů.rači víc nemrzky jak vody chjo.
|
5.2.12, 12:39 |
|
|
spar
|
protože táta furt sliboval,odvezem to do garáže,....pak nemohl on,pak já a ejhle,začlo mrznout a byl tu sníh...
|
5.2.12, 12:43 |
|
|
goodbie
|
tak vypustit tohle bych neriskoval,no ted už je pozdě.mám 120 v garáži je to sice mazel ale vodu má na -36.hádám že do tohodle auta už asi tu baterku nebudeš potřebovat
|
5.2.12, 12:47 |
|
|
michalkatka
|
ja som to riešil na svojom Favorite predvčerom (ja blbec), u 120 by si musel zaplachtovať celé auto a nechať pod autom aspoň 2fukáre na najmenej 2hod, to sme dávnejšie robili na 105, a išlo to, len tie dva ohrievače mali cca 4kW takže pozor aby sa ti nezačala vlniť predlžovačka....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.2.12, 12:55 |
|
|
spar
|
mě už napadlo že tam dotáhnu plynovej hořák Ale to by kapal i asfalt...
|
5.2.12, 12:57 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
horak jo ale strcit ho do nadrze a zdrhat
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
5.2.12, 12:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|