Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 13:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Řazení 
Autor Zpráva

Příspěvek Řazení
Čus, mám tento problém: někdy se mi stane, že nemůžu zařadit 1.a3. převodový stupeň, nebo dojde k "počítání" zoubků :lol: Toto není ale pravidlem, stává se to nejvíce v letním horkém počasí... Hučí mi spojkové ložisko, a tak nevim, jestli by to mohlo být způsobeno tím(při sešlápnutí spojky hučení přestane).

Další věc:-(....po nastartování má motor snahu "chcipnout", to řeším tím, že jej prošlápnu a je klid. ALe po částečném zahřátí(1-2min jízdy) při podřazování jakoby úplně došlo k zastavění dodávky paliva a auto cukne a nechce jet..opět to vyřeší prošlápnutí plynu. Nevím jestli by mohl být problém se sytičem, či jestlije rozštelovaný karburator.

Dik moc za každou radu 8)

13.2.07, 12:33
Pspvek Reklama

Příspěvek 
K tomu řazení - to, co hučí a hučet přestane při sešlápnutí spojky, není spojkové ložisko, ale převodovka...
...spojkové ložisko by naopak hučelo při sešlápnuté spojce.
A k tomu motoru - u škodovek je celkem obvyklá "díra v plynu" u studeného motoru. Po zahřátí tato výkonová mezeraobvykle zmizí a neprojevuje se.
Můžeš zkusit laborovat s karbem, ale jestli po zahřátí funguje vše, jak má, tak bys tomu mohl ještě víc ublížit...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

13.2.07, 16:24
Profil ICQ

Příspěvek 
To chcípání bych možná viděl na vadný elmag. ventil karbu. Po nastartování máš trošku sytiče, to stačí na udržení chodu, ale jakmile ho vypneš a pustíš plyn, nejde tam benzín na volnoběh. Po přidání tam zase trošku vlítne.

14.2.07, 09:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: Řazení
Tomik69 píše:
Čus, mám tento problém: někdy se mi stane, že nemůžu zařadit 1.a3. převodový stupeň, nebo dojde k "počítání" zoubků :lol: Toto není ale pravidlem, stává se to nejvíce v letním horkém počasí... Hučí mi spojkové ložisko, a tak nevim, jestli by to mohlo být způsobeno tím(při sešlápnutí spojky hučení přestane).

Další věc:-(....po nastartování má motor snahu "chcipnout", to řeším tím, že jej prošlápnu a je klid. ALe po částečném zahřátí(1-2min jízdy) při podřazování jakoby úplně došlo k zastavění dodávky paliva a auto cukne a nechce jet..opět to vyřeší prošlápnutí plynu. Nevím jestli by mohl být problém se sytičem, či jestlije rozštelovaný karburator.

já bych na ty kvalty tak netlačil a nebyl agresivní... :D :wink: Když občas.... :wink: tak že závada asi ne... :wink:
No a ten motor jak je ti tu raděno...dvě minuty je málo,aby se prohřála akceleračka....že je to po ohřátí lepší???Tak se s tím smiř a nauč sžít a pouižívat...A nic nebude problém....Normálka...Ale jestli to dělá i ohřáté...tak už je to závada v dodávce akcelerační pumpičky :wink:

14.2.07, 21:18

Příspěvek Re: Řazení
patrik-hp píše:
Tomik69 píše:

já bych na ty kvalty tak netlačil a nebyl agresivní... :D :wink: Když občas.... :wink: tak že závada asi ne... :wink:
No a ten motor jak je ti tu raděno...dvě minuty je málo,aby se prohřála akceleračka....že je to po ohřátí lepší???Tak se s tím smiř a nauč sžít a pouižívat...A nic nebude problém....Normálka...Ale jestli to dělá i ohřáté...tak už je to závada v dodávce akcelerační pumpičky :wink:

mně to dělá taky to je vyšlahaná převodofka sou tam vadný sinchrony

15.2.07, 23:00
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]