|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Tomik69
|
Řazení
Čus, mám tento problém: někdy se mi stane, že nemůžu zařadit 1.a3. převodový stupeň, nebo dojde k "počítání" zoubků Toto není ale pravidlem, stává se to nejvíce v letním horkém počasí... Hučí mi spojkové ložisko, a tak nevim, jestli by to mohlo být způsobeno tím(při sešlápnutí spojky hučení přestane).
Další věc:-(....po nastartování má motor snahu "chcipnout", to řeším tím, že jej prošlápnu a je klid. ALe po částečném zahřátí(1-2min jízdy) při podřazování jakoby úplně došlo k zastavění dodávky paliva a auto cukne a nechce jet..opět to vyřeší prošlápnutí plynu. Nevím jestli by mohl být problém se sytičem, či jestlije rozštelovaný karburator.
Dik moc za každou radu
|
13.2.07, 12:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bukaj
|
K tomu řazení - to, co hučí a hučet přestane při sešlápnutí spojky, není spojkové ložisko, ale převodovka...
...spojkové ložisko by naopak hučelo při sešlápnuté spojce.
A k tomu motoru - u škodovek je celkem obvyklá "díra v plynu" u studeného motoru. Po zahřátí tato výkonová mezeraobvykle zmizí a neprojevuje se.
Můžeš zkusit laborovat s karbem, ale jestli po zahřátí funguje vše, jak má, tak bys tomu mohl ještě víc ublížit...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
13.2.07, 16:24 |
|
|
Vašek Tábor
|
To chcípání bych možná viděl na vadný elmag. ventil karbu. Po nastartování máš trošku sytiče, to stačí na udržení chodu, ale jakmile ho vypneš a pustíš plyn, nejde tam benzín na volnoběh. Po přidání tam zase trošku vlítne.
_________________ Mazda 323, červená
|
14.2.07, 09:00 |
|
|
patrik-hp
|
Re: Řazení
Tomik69 píše: Čus, mám tento problém: někdy se mi stane, že nemůžu zařadit 1.a3. převodový stupeň, nebo dojde k "počítání" zoubků Toto není ale pravidlem, stává se to nejvíce v letním horkém počasí... Hučí mi spojkové ložisko, a tak nevim, jestli by to mohlo být způsobeno tím(při sešlápnutí spojky hučení přestane). Další věc:-(....po nastartování má motor snahu "chcipnout", to řeším tím, že jej prošlápnu a je klid. ALe po částečném zahřátí(1-2min jízdy) při podřazování jakoby úplně došlo k zastavění dodávky paliva a auto cukne a nechce jet..opět to vyřeší prošlápnutí plynu. Nevím jestli by mohl být problém se sytičem, či jestlije rozštelovaný karburator. Dik moc za každou radu
já bych na ty kvalty tak netlačil a nebyl agresivní... Když občas.... tak že závada asi ne...
No a ten motor jak je ti tu raděno...dvě minuty je málo,aby se prohřála akceleračka....že je to po ohřátí lepší???Tak se s tím smiř a nauč sžít a pouižívat...A nic nebude problém....Normálka...Ale jestli to dělá i ohřáté...tak už je to závada v dodávce akcelerační pumpičky
|
14.2.07, 21:18 |
|
|
škodař
|
Re: Řazení
patrik-hp píše: Tomik69 píše: Čus, mám tento problém: někdy se mi stane, že nemůžu zařadit 1.a3. převodový stupeň, nebo dojde k "počítání" zoubků Toto není ale pravidlem, stává se to nejvíce v letním horkém počasí... Hučí mi spojkové ložisko, a tak nevim, jestli by to mohlo být způsobeno tím(při sešlápnutí spojky hučení přestane). Další věc:-(....po nastartování má motor snahu "chcipnout", to řeším tím, že jej prošlápnu a je klid. ALe po částečném zahřátí(1-2min jízdy) při podřazování jakoby úplně došlo k zastavění dodávky paliva a auto cukne a nechce jet..opět to vyřeší prošlápnutí plynu. Nevím jestli by mohl být problém se sytičem, či jestlije rozštelovaný karburator. Dik moc za každou radu já bych na ty kvalty tak netlačil a nebyl agresivní... Když občas.... tak že závada asi ne... No a ten motor jak je ti tu raděno...dvě minuty je málo,aby se prohřála akceleračka....že je to po ohřátí lepší???Tak se s tím smiř a nauč sžít a pouižívat...A nic nebude problém....Normálka...Ale jestli to dělá i ohřáté...tak už je to závada v dodávce akcelerační pumpičky
mně to dělá taky to je vyšlahaná převodofka sou tam vadný sinchrony
|
15.2.07, 23:00 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|