Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 20:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 skrtici klapka?-nebo neco jineho??Poradteprosim... 
Autor Zpráva
Příspěvek skrtici klapka?-nebo neco jineho??Poradteprosim...
Dobry den vespolek,jiz delsi dobu resim problem na Felicii 1,3MPI 50kW,r.v.1999.A sice problemy asi se skrtici klapkou-pisu asi,jelikoz uz i o tomto zjisteni servisu zacinam pochybovat :wink:
Problem zacal tim,ze mi dvakrat pri zastaveni na krizovatce :lol: pri dalsim zamyslenem rozjezdu nereagovaly otacky na pedal plynu-zustaly viset na volnobeznych,spis mely jeste tendenci padatniz.Musim podotknout,ze vzdy slo o provoz na benzim(jezdim i na LPG-Lovato-to je bez problemu).Vservise mi provedli diagnostiku motoru a shledali problem v zanesene skrtici klapce.Tu vycistili.Nasledne mi pak zacly jemne kolisat volnobezne otacky(jemne kmity rucicky otackomeru) a pri jizde nekdy zustavaly viset otacky na 1800ot/min a chvili jim trvalo nez spadly dolu.Na toto mi v servise rekli,ze "si to sedne".Kdyz uz to vypadalo ze je to o.k.(sedalo si to :roll: ),tak se znovu objevila puvodni porucha(bez reakce na pedal plynu).Z netu a tak ruzne jsem zjistil,ze po vycisteni klapky je treba softwerove(VAG) vyresetovat RJ(Siemens) a provest zakladni nastaveni RJ.Toto jsem si v jinem servise nechal provest,ale opet mi rekli,ze se skrtici klapka nechova tak jak by mela-po vyresetovani RJ pri nastavovani klapky hlasila pry jen dva jakesi parametry misto ctyr.A opet mi doporucili vymenit klapku. :(
A jelikoz nova prijde na nejakych 7 tisic,nechce se mi toto investovat,dokud nezjistim presnou pricinu.Zda se mi,ze by mohl byt spatny jen jeden z potenciometru ve skrtici klapce,nebo treba i neco s lambda sondou?
Rad bych proto znal vase nazory a zkusenosti-jestli je mozne vymenit jen potenciometr(nebo jinou cast klapky),pripadne je-li mozna poruch na jine soucasti.Budu moc vdecny za kazdou konstruktivni odpoved.Diky moc predem,Ales
ales.rucka@post.cz

29.3.06, 14:20
Pspvek Reklama

Příspěvek 
ahoj

mam tiez Feliciu 1.3 MPI, chodim na nej denne a obcas (tak raz do mesiaca) sa mi stava presne to co pises, hlavne ked je studeny motor a rozbieham sa napr. na prvej krizovatke... plyn absolutne bez reakcie a az pochvili sa "zobudi".

Vsade kde som sa na to pytal mi povedali ze to bude asi ta skrtiaca klapka, takze sa chystam to dat vycistit, som zvedavy ako to dopadne.
O tom vynulovani prisposobenych hodnot z RJ po vycisteni/vymene som tiez cital...

29.3.06, 15:11

Příspěvek 
Ja mam podobny problem na fav. BMM.Mne diagnostika urcila zavadu snimac otacok-ziadny signal.Vymenil som ho za novy,isiel som na reset a nedala sa vymazat zavada.Vsetky ostatne snimace su v poriadku.Co je zaujimave,VAG vypisal este jednu zavadu,vadná riadiaca jednotka.Ja si stym tiez neviem rady.

29.3.06, 20:22
Příspěvek klapka
Diky za reakce-aspon vidim,ze v tom nejsem sam :) Kdybyste se dozvedeli neco noveho k tomuto problemu,tak sem dejte vedet.Zatim diky-ale pokud je tu nekdo,kdo ma nejaky napad jak tohle resit-podelte se prosim o sve zkusenosti.Diky.

30.3.06, 11:05
Příspěvek 
mam podobny problem na 135BMM, zustavaji mi viset otacky na cca 1800/min. a nedavno i na temer 3000/min. spadnou az po seslapnuti plynu, nekdy az po vice seslapnuti..... dela mi to treba, pokud jedu dele na stejne otacky a pri rozjezdu, hlavne kdyz vypnu motor to nekdy chvilku cuka.... a nekdy zas kolisa volnobeh :cry:

31.3.06, 12:10

Příspěvek 
Bud to bude spinavá skrtící klapka(musi se potom na diagnostiku), a nebo snimač skrtici klapky ten je v konsoly telesa skrtíci klapky (z boku) po odkrytí se lze promerit jeji odporová dráha. ale to by mela vedet ERJ jestli je v chuje podle polohy skrtíci klapky to znamena pri castecnem nebo plne otevrene skrtici klapce by erj zjistila ze v otačkach to maká ale ve volnobehu je nekde chyba. a nebo nastavovac volnobehu ten je téz tam, muze spatne nastavovat volnobeh to muze byt take chyba.

2.4.06, 16:17
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]