|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Výměna posilovače škoda 120
| Autor |
Zpráva |
|
Davulus
|
 Výměna posilovače škoda 120
zdarec.co všechno obnáší výměna posilovače brzd??zvládnu to sám?brzdy vyměním odvzdušním vpoho....může mi někdo popsat postup výměny a cenu dílů co musim koupit?Díky
|
| 16.11.08, 12:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Davulus
|
jo a slyšel sem že se dá posilovač nějak nastavit.prej to mám vyzkoušet než ho nadobro odepíšu...jak se nastavuje?
|
| 18.11.08, 12:35 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
pod hbv je tycka a na ni zavit, to je myslim jediny stelovatko...jinak vymena posilovace,nevim co presne chces menit..ja bych menil celou pedalovou konzolu, jsou to 4 matky do kastle, + 2x2matky na hbv a hsv
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 18.11.08, 15:29 |
|
 |
|
trady
Registrován: 2.10.08, 09:49 Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Co se tyce vymeny posilovace tak potrebujes jenom novy posilovac (nebo starsi funkcni). V kufru povolis HBV (2x M8) a odehnes ho. U pedalu povovis dve M8 matky a mas posilovac ven (jo a oddelat podtlakovou hadici) tot vse  ale lepsi je to vytahnout cely.. Lepsi pristup ke spodku posilovace
|
| 18.11.08, 18:38 |
|
 |
|
Davulus
|
trady píše: Co se tyce vymeny posilovace tak potrebujes jenom novy posilovac (nebo starsi funkcni). V kufru povolis HBV (2x M8) a odehnes ho. U pedalu povovis dve M8 matky a mas posilovac ven (jo a oddelat podtlakovou hadici) tot vse  ale lepsi je to vytahnout cely.. Lepsi pristup ke spodku posilovace
jo to sem potřeboval vědět díkec...
|
| 18.11.08, 22:18 |
|
 |
|
Pech.
|
pozor!!! je lepší si sundat HBV, pumpu spojky, pak konzoli a na ní to vyměnit, jinak se to dělá hrozně blbě, ale neříkám že tonení možný. novej posilovač musíš nastavit na výšku pedálu na čepu koukajícím dolů z posilovače. pak musíš vymezit vůli mezi HBV a posilovačem, je na to přípravek, lze to odměřit... vůle musí být minimálně taková, aby HBV dosedl na dno při povolení pedálu, ale zároveň minimální, protože se tím strašně prodlouží krok, brzdilo by to u podlahy, nebo na částečnej výkon.....
jinak HBV a spojku z trubek sundavat nemusíš, jde to opatrně vyndat bez sundavání... odpadne ti odvzdušňování okruhů.
šrouby pedálový konzole jsou přístupný z interieru, jsou 4 a pozor, 12ky matky mají...
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem"  Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
| 18.11.08, 23:22 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
Mňa asi tiež čaká toto, nakoľko mi to posiľňuje úplne slabo...musím dupať ako taký kôň  ale najskôr skúsim vymeniť podtlakovú hadicu...ak to nepomôže, tak bude musieť ísť aj posilovač...ale je to také čudné, lebo mi to nikde nefučí, nemám ani problém s voľnobehom - tesa sa mi nezdá, žeby to bolo netesné...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 19.11.08, 10:52 |
|
 |
|
Davulus
|
no mě to právěže fouká u pedálu jako svině!  podtlakovku mam nejspíš OK páč volnoběh je good-
|
| 19.11.08, 12:20 |
|
 |
|
Davulus
|
Pech. píše: pozor!!! je lepší si sundat HBV, pumpu spojky, pak konzoli a na ní to vyměnit, jinak se to dělá hrozně blbě, ale neříkám že tonení možný. novej posilovač musíš nastavit na výšku pedálu na čepu koukajícím dolů z posilovače. pak musíš vymezit vůli mezi HBV a posilovačem, je na to přípravek, lze to odměřit... vůle musí být minimálně taková, aby HBV dosedl na dno při povolení pedálu, ale zároveň minimální, protože se tím strašně prodlouží krok, brzdilo by to u podlahy, nebo na částečnej výkon.....
jinak HBV a spojku z trubek sundavat nemusíš, jde to opatrně vyndat bez sundavání... odpadne ti odvzdušňování okruhů.
šrouby pedálový konzole jsou přístupný z interieru, jsou 4 a pozor, 12ky matky mají...
a jak s tou brzdovou kapalinou vzdyt vytece ne?mám odpojit i ty hadicky od nadobky a odchytit ji?
|
| 19.11.08, 12:26 |
|
 |
|
Petkar
|
Pech. píše: pozor!!! je lepší si sundat HBV, pumpu spojky, pak konzoli a na ní to vyměnit, jinak se to dělá hrozně blbě, ale neříkám že tonení možný. novej posilovač musíš nastavit na výšku pedálu na čepu koukajícím dolů z posilovače. pak musíš vymezit vůli mezi HBV a posilovačem, je na to přípravek, lze to odměřit... vůle musí být minimálně taková, aby HBV dosedl na dno při povolení pedálu, ale zároveň minimální, protože se tím strašně prodlouží krok, brzdilo by to u podlahy, nebo na částečnej výkon.....
Dělal jsem to v erku, kde mám pedálovou konzoli napevno zavařenou a jde to i bez vyndání konzoli, ale blbě...
Jak je popsáno výše, jenom zde nebylo zmíněná některá úskalí:
1) existují dva typy HBV podle průměru 19 mm a 22 mm. ke každému patří odpovídající posilovač, nelze zaměnit, protože pak se to blbě montuje zpět a můžeš poškodit HBV, ale pokud je to originál 120, má HBV 19 mm. Posilovače se liší tloušťkou a délkou pístku co jde do HBV...
2) Nejlepší je vyndat HBV a na posilovači vyšroubovat pístek a postupně nasazovat HBV a dotahovat pístek tak, aby HBV dosedl na plochu posilovače, ale zároveň byla vůle mezi HBV a pístkem posilovače minimální. Pozor, pod HBV patří fíbrové tesnění. Až usadíš správně usadíš tak
3) Posilovači namontovat na konzoli a doladit krok pedálu, pokud máš konzoli venku, je to jednoduší, ale jde to i v autě. Až to doladíš, celé namontovat do auta.
4) Napustit brzdovkou a odvzdušnit...
|
| 19.11.08, 12:36 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|