| Autor |
Zpráva |
|
Návštěvník
|
Jiří Čech píše: Tato diskuze je názornou ukázkou nevědomosti k čemu která kontrolka v autě je. To je tak, když se kupuje auto z druhé ruky bez jakékoli dokumentace, nebo lenosti si pročíst manuál...
no to je spiš chyba autoškoly, že to neučí. Značky těch kontrolek jsou e všech autech skoro stejný.
|
| 22.1.06, 19:05 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
Vono když začne svítit červená kontrolka na který je eště k tomu vykřičník tak je většině lidí jasný že bude něco v nepořádku 
|
| 1.2.06, 13:34 |
|
 |
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Šemik píše: Vono když začne svítit červená kontrolka na který je eště k tomu vykřičník tak je většině lidí jasný že bude něco v nepořádku 
Některým asi není... 
_________________ J.
|
| 1.2.06, 15:49 |
|
 |
|
Šemik
|
Ještě k té původní otázce - neměly Škody od modelu 88 (sdružená palubka s otáčkoměrem) kontrolku ruční brzdy? Myslim že jo, ale neručim za to.
|
| 4.2.06, 18:19 |
|
 |
|
Bukaj
|
Šemik píše: Ještě k té původní otázce - neměly Škody od modelu 88 (sdružená palubka s otáčkoměrem) kontrolku ruční brzdy? Myslim že jo, ale neručim za to.
Kontrolku měly, to jo, ale zapojenou jí měla pouze auta na export (spolu s kontrolkami zapnutých pásů! a sytiče!)
|
| 4.2.06, 19:38 |
|
 |
|
Luboš
|
To by mne zajímalo, jak se řešila ta signalizace zapnutých pásů. K ruční brzdě nebo sytiči se ten snímač dá přidělat celkem snadno, ale k pásům...?
|
| 4.2.06, 21:30 |
|
 |
|
Bukaj
|
Luboš píše: To by mne zajímalo, jak se řešila ta signalizace zapnutých pásů. K ruční brzdě nebo sytiči se ten snímač dá přidělat celkem snadno, ale k pásům...?
No, mne by to celkem zajímalo taky, jak to řešili v AZNP, zda se to podobalo těm našim "bastlům", nebo to bylo řešeno elegantněji
Asi se při nejbližší možné příležitosti podívám v Británii na vrakáče... 
|
| 4.2.06, 23:37 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Jen samonavíjecí a obyč. koncákem na cívce pásů.Odmotáním pásů se koncák sepnul a měl vahadlo přez péro,aby nedocházelo při povolení k rozvícení kontr.,ale až při namotání.
|
| 6.2.06, 22:33 |
|
 |
|
Deep Eyes
|
 kontrolka pásů
pokud vím, tak to bylo řešené mikrospínačem na navijáku pásu. navinutý pás tlačil na spínač = svítila kontrolka, po odvinutí 1-2 otáček (připoutání) se spéínač uvolnil a nesvítilo nic. samozřejmě zajištěno přes spínačku, aby to svítilo jen za chodu motoru.
|
| 27.2.06, 11:24 |
|
 |
|
vopaje
|
 Re: kontrolka pásů
Deep Eyes píše: pokud vím, tak to bylo řešené mikrospínačem na navijáku pásu. navinutý pás tlačil na spínač = svítila kontrolka, po odvinutí 1-2 otáček (připoutání) se spéínač uvolnil a nesvítilo nic. samozřejmě zajištěno přes spínačku, aby to svítilo jen za chodu motoru.
To samé jsem popisoval. Ale pozor na domácí výrobu těchto koncáků.Některé pásy jsou napojeny na airbag či jinné jednotky. čus
|
| 2.3.06, 00:47 |
|
 |
|
Šemik
|
Airbag u Š120  ??? To bude asi omyl
|
| 4.3.06, 13:37 |
|
 |
|
vopaje
|
Šemik píše: Airbag u Š120  ??? To bude asi omyl
Ano Šemíku, u tohoto auta jde o omyl,ale jsou i jinná auta s airbagem aty jsem myslel-byla to jen informace. čus
|
| 4.3.06, 23:39 |
|
 |
|
kachnis
|
[jednou jsem to videl.. na pasu byl neco jako JACK 6,3 a u toho udelatka kam se pas strka byla dirka, kam se zasunul ten jack..byla to skoda 125L z dubna 1990, ale ozna to nebylo origo reseni... jo ta kontrolka jinak blikala 
|
| 5.4.06, 11:59 |
|
 |
|
Jirka
|
Bukaj píše: Šemik píše: Ještě k té původní otázce - neměly Škody od modelu 88 (sdružená palubka s otáčkoměrem) kontrolku ruční brzdy? Myslim že jo, ale neručim za to. Kontrolku měly, to jo, ale zapojenou jí měla pouze auta na export (spolu s kontrolkami zapnutých pásů! a sytiče!)
Souhlas, měl jsem 125 L, sruženou palubku. Kontrolky na pásy a ručku tam jsou, ale bez spínačů 
|
| 6.4.06, 06:29 |
|
 |
|
Návštěvník
|
Luboš píše: To by mne zajímalo, jak se řešila ta signalizace zapnutých pásů. K ruční brzdě nebo sytiči se ten snímač dá přidělat celkem snadno, ale k pásům...?
Nevím jak to řešili v (tehdejším) AZNP, ale kdesi jsem viděl variaci na mikrospínač na cívce pásu. Nicméně taková kontrolka fungovala jenom pro řidiče, ptotože u spolujezdce by musel byt nějakej spínač v sedadle nebo tak něco, aby to nesvítilo při neobsazeným sedadle.
|
| 1.6.06, 01:38 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |