odhlučnění - montážní pěna
| Autor |
Zpráva |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Jo jenže ona je jiná příčka na vlečku a kyvku u eMek, a pak užovková je taky jiná. 
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 11.10.09, 14:04 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
LUCAS
Registrován: 5.11.08, 18:03 Příspěvky: 522 Bydliště: Šanov (Znojmo)
|
Carlos píše: Jo jenže ona je jiná příčka na vlečku a kyvku u eMek, a pak užovková je taky jiná. 
ses si tim jistej? to se mi nejak nezdá. co ja na ní jineho? schvalne se jdu ven podivat na svoje auto a na bráchovo mladé 130ku
_________________ ŠKODA 120GL, r.v.: 1987, (aktualni konfigurace 136GL)
|
| 11.10.09, 14:06 |
|
 |
|
LUCAS
|
tak vizualne vypadaji stejne, obe jsou zavarene, co je uvnitr to nevim... mozna ze ta 130kova ma ty zavazi a moje 120GL je jen zavarena bez zavazi, jinak si myslim ze to bude stejne
|
| 11.10.09, 14:12 |
|
 |
|
VeTeV
Senior TW team
Registrován: 18.6.09, 09:44 Příspěvky: 766 Bydliště: kde si ustelu, tam si lehnu...
|
příček bylo mrtě - nezavařené a vevnitř nic, pak nezavařené a vevnitř závažíčko, pak zavařené a vevnitř zase nějaká závažíčka... a zavařit to neni problém  )
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
| 11.10.09, 14:15 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Ještě poznámka k montážní pěně. Některé mají blbou vlastnost, že po roztažení a zaschnutí se částečně scvrknou. Takže podle toho, jak se k čemu přilepí to může udělat nechtěné efekty. Navíc pěna po zaschnutí je relativně pružná a tuhá, takže o pozitivním přínosu k tlumení vibrací pochybuju.
|
| 11.10.09, 14:19 |
|
 |
|
LUCAS
|
fatal píše: Ještě poznámka k montážní pěně. Některé mají blbou vlastnost, že po roztažení a zaschnutí se částečně scvrknou. Takže podle toho, jak se k čemu přilepí to může udělat nechtěné efekty. Navíc pěna po zaschnutí je relativně pružná a tuhá, takže o pozitivním přínosu k tlumení vibrací pochybuju.
z praxe mam overeno ze auto ktere ma vyplneno nosniky motoru, zadni blatniky, c slouky, prahy a jeste nejaky prostor pod oknem to presne nevim kde tak t auto mam vevnitr oproti auto ktere nema vyplneno nic v podstate ticho. pouze pri urcitych rychlestech nebo otackah to tam duní trochu. coz muze byt na dlouhe ceste neprijemne, ale jisty prinos to proste je, kdyby se odstranilo to dunění tak je to dobrá odhlučnovací uprava.
|
| 11.10.09, 14:24 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
Keď plánuješ vlečku, tak by som zatiaľ na tvojom mieste hlučnosť neriešil...uvidíš, že s vlečkou to bude úplne o inom...hlaven ale nedaj pod prevodovku tvrdý silentblok, radšej nechaj starý, mäkký...
Inak, mne na otcovom aute dosť pomohlo vyplniť C stĺpiky kúskami takej kvázi ovčiny (taká tá syntetická, čo sa dáva do zimných čižiem) a potom dozadu na plato 3 cm DTD...a tú dutinu pod zadným sklom som vyplnil PUR penou...pomohlo to dosť...ale na mojej 125 som urobil toto isté a veľmi to nepomohlo...darmo, vlečka je vlečka a ak máš kyvku, tak Ti len tak niečo nepomôže...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 11.10.09, 14:32 |
|
 |
|
LUCAS
|
ferrari píše: Keď plánuješ vlečku, tak by som zatiaľ na tvojom mieste hlučnosť neriešil...uvidíš, že s vlečkou to bude úplne o inom...hlaven ale nedaj pod prevodovku tvrdý silentblok, radšej nechaj starý, mäkký...
Inak, mne na otcovom aute dosť pomohlo vyplniť C stĺpiky kúskami takej kvázi ovčiny (taká tá syntetická, čo sa dáva do zimných čižiem) a potom dozadu na plato 3 cm DTD...a tú dutinu pod zadným sklom som vyplnil PUR penou...pomohlo to dosť...ale na mojej 125 som urobil toto isté a veľmi to nepomohlo...darmo, vlečka je vlečka a ak máš kyvku, tak Ti len tak niečo nepomôže...
jo vlečka pujde do jine karoserie, tohle tema jsem zalozil s tim ze jsem mel penu na vyplneni diry v prahu a doufal jsem ze mi nekdo poradi co jeste vyplnit aby se snizil hluk v kabine, jinak jako to nebudu resit, jen ze jsem mel k dispozici tu penu. a k tomu silentbloku, mam original silentblok ktery je v podstatě nový, takže super. 
|
| 11.10.09, 14:38 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |