Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 20:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Otačkoměr u favorita mi kolísa poraďte prosím 
Autor Zpráva
Příspěvek Otačkoměr u favorita mi kolísa poraďte prosím
Prosim vas u favorita je to rok 94 mi blbne otačkomner někdy ukazuje míň než ma pak se zase spamatuje a ukazuje normalně a stavá se to častěji. Nevim jestli je rozbitý nebo je jen někde špatný kontakt hlavně nevim kam vede kabel na snímání otaček motoru. Poraďte prosím jestli mate njákou skušenost dik

19.2.06, 18:35
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Otačkoměr u favorita mi kolísa poraďte prosím
David píše:
Prosim vas u favorita je to rok 94 mi blbne otačkomner někdy ukazuje míň než ma pak se zase spamatuje a ukazuje normalně a stavá se to častěji. Nevim jestli je rozbitý nebo je jen někde špatný kontakt hlavně nevim kam vede kabel na snímání otaček motoru. Poraďte prosím jestli mate njákou skušenost dik

k otáčkomeru ( ak máš karburátor ) ide vodič z indučky, ten ktorý je označený minus, potom to ide do palubovky ( na budíky ) ale tipoval by som to na vadný spoj na plošáku budíkov, alebo zle ukostrená prístrojovka, ak nepomôže očistiť ten kontakt na indučke, nevyhneš sa demontáži palubovky ( nie celej, ale vypínače, vystúpený kryt až potom sa dajú budíky vybrať, trocha zle sa robí tacholanko, ale dá sa to... )

19.2.06, 19:08
Příspěvek 
Mam stříkačku. Skusim tada rozdělat budiky a podívat se na ten plošnej spoj.

19.2.06, 19:23

Příspěvek 
David píše:

to bude nejaký zlý spoj možno mínus na palubovke možno čidlo teploty, skús z riadiacej jednotky vytiahnuť ten konektor, streknúť nejakou chémiou na kontakty, niekedy stačí vytiahnuť a zasunúť, ak to bude robiť aj potom tak tá palubovka ťa asi neminie...

19.2.06, 19:49
Mistr mechanik

Příspěvek 
michalkatka píše:
David píše:

to bude nejaký zlý spoj možno mínus na palubovke možno čidlo teploty, skús z riadiacej jednotky vytiahnuť ten konektor, streknúť nejakou chémiou na kontakty, niekedy stačí vytiahnuť a zasunúť, ak to bude robiť aj potom tak tá palubovka ťa asi neminie...

jestli to dělá jen na volnoběh tak je to klapka

1.3.06, 18:38
Příspěvek 
ne delá to i když přidam plyn prostě ukazuje malo jen když je zima ale kdiž je teplo tak to normalně ukazuje spravně asi to bude njáký studeňák.

2.3.06, 16:27
Příspěvek 
Přesně tohle mi dělal favorit taky. V létě ukazoval otáčky dobře v zimě se nedostal nad 1000. Já jsem příčinu nenašel a studeňáky jsem hledal kde se dalo i budík jsem měl rozdělaný. Pak jsem ho prodal i s tím. Byl to Silver line.

2.3.06, 17:19

Příspěvek 
david píše:
ne delá to i když přidam plyn prostě ukazuje malo jen když je zima ale kdiž je teplo tak to normalně ukazuje spravně asi to bude njáký studeňák.

Mně toto dělal otáčkoměr u 120tky - v mrazech se ručička jakoby zakousla a pohybovala se velmi neochotně - jen když jsem jel delší dobu na stejných otáčkách, tak se ručička dotlačila vejš a ukazovala takový řekněme průměr ot./Km. :lol:
Po zahřátí palubovky od topení to fungovalo normálně. Pomohlo rozebrání a vyčištění tý osičky a jejího uložení a zvětšení její axiální vůle. :wink:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

2.3.06, 21:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Souhlasím z vyčištěním, ale už né ze zvětšením vůle.Třeba i nepatrném,hrozí vypadnutí z uložení.Setkal jsem se i stím,že ,,údajné ohnutí vyvažovacích cívek,, dotyčný narovnal a budík jde lépe. ,,totální nesmysl,, čus

2.3.06, 21:37
Příspěvek Re: Otačkoměr u favorita mi kolísa poraďte prosím
David píše:

Mam také fa93 strikacka(Bosch monotronic),otáčkoměr je tady buzeny primo od ridici jednotky.Mel jsem ten samy problem.Po nekolikanasobnem rozmontovani palubovky a prekontrolovani kabelu a nakonec i diagnostice ridici jednotky jsem dosel k nazoru,ze je spatny primo otackomer.Na plosnem spoji v nem je vsak zality integrovany obvod a par pasivnich soucastek=neopravitelne.Dal jsem novy cca1600,- a je po problemu.POZOR otackomer musi byt primo urceny na strikacku(jine vstupni napeti impulsu.Hodne spatne se shani,protoze se uz nevyrabi.

13.4.06, 12:59
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]