Autor |
Zpráva |
venda
|
Re: Fávo- Zásuvka
hLAwa píše: TO MÁŽ DOCELA DOBRĚ VIMŠLENÍ, Ale jaktože ta pojistka vyhořelaa?????? Asi bila slabá a s toho akunulátotu je to silnější?? Akotát sy mislím, ze by z baterky dovnitrku nejaký dratky vist měli nee? Tak to třeba napíchnoutt tam??? A neni tam ta zasuvka uz z virobi nějak připravna, pže noví favoriťy jí tam měly???
Prvního apríla je až zítra.
|
31.3.09, 19:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kukyn
Příspěvky: 360 Bydliště: Lipovec,okres Blansko,kraj Jihomoravský,stát ČR
|
Na fáčku je na to příprava ikdyž tam neni zapalovač tak je tom udělana kostra a je tam u přiveden kabel plus stačí se podívat
_________________ Škoda Favorit 136L 46kW
|
31.3.09, 20:00 |
|
|
michalkatka
|
Kukyn píše: Na fáčku je na to příprava ikdyž tam neni zapalovač tak je tom udělana kostra a je tam u přiveden kabel plus stačí se podívat
nepísal som to už
alebo som to napísal priesvitným písmom
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
31.3.09, 20:37 |
|
|
milalof
|
venda píše: milalof píše: A to jsem vystudovaný slaboproudý mechanik elektronik To nikde nahlas neříkej. Jak jen tě mohla napadnout taková pi..ovina a tahat kabel namotaný na baterku bez jištění kolem dveří? Nechceš jen tak náhodou kandidovat na Darwinovu cenu?
Netvrdím, že bych byl chytrý. Co jsem zaslechl na nedávné přednášce o vývoji druhů, mezi instalací vodičů ať už v autě nebo mimo něj, nevidím souvislost s tím, budu- li úspěšný v předání své genetické informace. O to tu ale stejně nejde. Nebo na tomto fóru nemělo jít.
_________________ Favorit 135L
|
2.4.09, 09:12 |
|
|
milalof
|
Kukyn píše: Na fáčku je na to příprava ikdyž tam neni zapalovač tak je tom udělana kostra a je tam u přiveden kabel plus stačí se podívat
Bál jsem se hrabat do el. instalace a nic pro zásuvku jsem nenašel ( to, že neumim hledat je věc druhá ) Potřeboval jsem dobít mobilní telefon a narychlo na netu přečetl, že jedna pojistka z krajních by měla být nevyužitá, a zjistil (multimetrem), že na jedné je 12V.Kolem spodní části plíšku co držel pojistku jsem omotal vodič s + a pod nejbližší šroub utáhl - . Chvilku se dařilo dobíjet. Po vysunutí a opětovnému zasunutí autonabíječky docházelo k přepálení 8A pojistky. Tak jsem vedl přímo na aku. .
Pozn.
Favorit je r.v. 1990
Zásuvku bych rád na 12V a proud cca do 2A.
***--
Co se týká zákonů v el. a počty s nimi, absolvoval jsem je úspěšně a počty měl rád.
Bohužel s klasickou zásuvkou a jističi v praxi, mam holt problémy.
_________________ Favorit 135L
|
2.4.09, 09:51 |
|
|
Nepér
|
Trochu praktických zkušeností by neškodilo, jestli tomu rozumíš, tak se toho neboj a nevymýšlej kraviny, jsou to jen dráty. Favorit je jako lego.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
2.4.09, 10:23 |
|
|
josa
|
V poistkovej skrinke je jeden srob v ktorom su asi 2 tlste kable. Malo by to byt + z akumulatoru ak sa nemylim. Mozem napojit + odtial do zapalovaca? V mojom fave mozno aj priprava na zapalovac bola, ale zrejme povodny majitel to vyuzil na nieco ine (zrejme na radio) a ja potrebujem tu zasuvku na nabku GPS,alebo v zime na 2x ohrev sedacky.
_________________ Favorit 135LX BMM '94 red 40kW (781.135B)
Naposledy upravil josa dne 13.2.11, 16:28, celkově upraveno 2
|
13.2.11, 16:17 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
muzes ale pres pojistku !!
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
13.2.11, 16:27 |
|
|
josa
|
To mi je jasne, ze len cez poistku. 15A by mala stacit, nie? Alebo kde by mala byt ta kablova priprava na zapalovac? Niekde pri popolniku? Lebo vedla v tej dierke kde ma byt zapalovac tak cez nu ziadne kable nevidno.
|
13.2.11, 16:28 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jo mela by byt u popelniku nebo nekde pobliz jj 15A je dostacujici
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
13.2.11, 16:30 |
|
|
josa
|
a bude stacit na to kabel taky ako vedie napr. v palubovke k budikom? By som zobral odtial zo stareho fava.
|
13.2.11, 16:34 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
nejaky silnejsi jistota je kulomet
|
13.2.11, 16:41 |
|
|
josa
|
este silnejsi? Kde sa nejaky silnejsi nachadza vo favu?
|
13.2.11, 16:42 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
od baterky do pojistek vyhrivani zadniho okna
aby to nebyly kabliky tloustky vlasu ale neco silnejsiho
|
13.2.11, 16:45 |
|
|
varok
|
V nouzi to jde napojit i přímo na spínačku na kontakt 30, pokud je volný. Nebo na 15, ale to bude zásuvka funkční až po zapnutí klíčku. K akumulátoru se sundávat celá palubka nemusí, stačí kastlík u spolujezdce. Tam se dá natrefit na tu velkou gumovou průchodku na přepážce kabina-motor. Lepší se to ale natahuje obráceně z motorového prostoru a pak drát najít vevnitř. Drát kolem 2,5mm2, při menším odběru a pojistce do 10A by stačil možná i 1,5mm2.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.2.11, 00:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|