Re: Xenonové žárovky do favorita
Nightbreakery a už bych nebral jinak

Sice drahý jak čert, ale jsou tam už dva roky, den/noc/léto/zima. Je to fakt rozdíl. Po tom, co se koupily do Fazola, se daly i na jiný auta, co neměly xenony.
Jinak xenony jsou problém i když se dodělají do auta, který v určitým stupni výbavy mohlo mít. Musí se s nimi totiž udělat automatický naklápění, aby neoslňovaly a taky musí mít ostřiky. Ale četl jsem, že do novýho Rapida chystají nějaké levnější xenony, vypadá to jako třeba xenony na Octavii ale jsou slabší a vyhláška reguluje ty, co mají svítivost nad 2000lm, ty musí mít regulaci a ostřik, na Rapida mají jít slabší a nebudou mít ostřik ani naklápění.
Každopádně můžu porovnat xenony na nových autech a světla Fáva s jinými. Xenony jsou jiná třída, pokud jsou v pořádku a nejsou dodrbaný kryty světel nebo ty výbojky už nejsou v háji, svítí to výborně. Fávo se světly v pořádku, ať už tedy s Nightbreakery nebo původní žárovkou - pořád lepší než dost jiných aut, kterýma jsem jel. Třeba Felicie, Octavie I., přijde mi to o dost horší. Ta parabola u Favoritu je prostě obrovskej hranatej kus skla co se jen tak neoprýská (jako třeba čirý plasty na nových autech) a místo designu nebo nějakých emocí má jen jednu funkci: svítit. A to umí dobře