Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 13:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 odpojení baterky 
Autor Zpráva

Příspěvek odpojení baterky
Budete mě mít za blbce, ale někdy se začít musí. Jak mám udělat co nejjednodušší odpojovač baterky? Hodit to přímo před pojistky, normálně vypínač kterej koupim v elektře a hodit si to někam pod palubku? BTW mam 120ku(teda 130 ku no :-D

Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě

8.4.08, 20:51
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ne :!:

Kup si silový odpojovač aku, jako mají třeba avie nebo multikáry, a odpojuj minus. Stojí okolo 200kč. Pokud si to uděláš, abys jej měl z dosahu z místa řidiče, natáhni k němu dostatečně silný kabel, nějakých 70mm2 by nebylo od věci. A koncovková očka ne nějaké šmejdy tenké, ale pořádná kabelová oka za jaká by se nemusela stydět ani lokomotiva :)

8.4.08, 20:56

Příspěvek 
To nejde o imobilizer, ale jen aby se nevybijela baterka, protoze to furt nejak zere. Tak ja zkusim ten silovy, pak vezmu baterku do staryho auta a budu experimentovat. Dik

8.4.08, 21:00
Profil ICQ

Příspěvek 
Šemik píše:
Ne :!:

Kup si silový odpojovač aku, jako mají třeba avie nebo multikáry, a odpojuj minus. Stojí okolo 200kč. Pokud si to uděláš, abys jej měl z dosahu z místa řidiče, natáhni k němu dostatečně silný kabel, nějakých 70mm2 by nebylo od věci. A koncovková očka ne nějaké šmejdy tenké, ale pořádná kabelová oka za jaká by se nemusela stydět ani lokomotiva :)

A jenom ten odpojovač se zapojuje normalně, myslim tim do jakýchsi čokolád, který jsou v něm, takže nemusim potom vymejšlet nic jinýho?

8.4.08, 21:01
Profil ICQ

Příspěvek 
Čokolády :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chlape, přes todle potečou stovky ampér, tady žádná čokoláda nemá co dělat. Budeš tahat nové velmi tlusté kabely a letovat na ně na konce ta pořádná očka.

Ale tohle není řešením vybíjení aku :!:

8.4.08, 21:03
Hliník navždy.

Příspěvek 
Šemik píše:

To ne no ... blbje zapojeny radio :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

8.4.08, 21:07
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Šemik píše:
Čokolády :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chlape, přes todle potečou stovky ampér, tady žádná čokoláda nemá co dělat. Budeš tahat nové velmi tlusté kabely a letovat na ně na konce ta pořádná očka.

Řešení, neřešení, moje finanční zdroje jsou rovny zbytku toho, co zbyde, v rámci stovek měsíčně. Kdybych měl procházet auto, musel bych to jednak umět, což je problém A a taky mít prachy, abych nemusel dělat hogo fogo. Tzn. myslíš natahat nový dráty od baterky až k pojistkám,, kde se to pak zapojí. A tudíž tedy padá možnost nějakého rychlo vypínače, který jsem původně myslel? Kdyby to fungovalo, dám do toho i víc. jen pak proberu s bratrem onáž, on přec ví víc :-D

8.4.08, 21:08
Profil ICQ

Příspěvek 
Ale ne k vypínačum :D

Minus drát od baterky co jde na kastli vyndáš, a mínus baterky dáš a jeden konec tohohle odpojovače a druhý konec tohohle odpojovače dáš na kostru. Zbytek necháš jak je.

8.4.08, 21:09

Příspěvek 
Matthes píše:
Šemik píše:

To ne no ... blbje zapojeny radio :)

kdybych to nezkoušel po složite instruktáží s amper(volt)metrem, kterou pak k memu udivu potvrdil i bratr, tak budu hledat tam. Akorat opravdu nema vhodne, spis zadne zkusenosti prolejzat eletriku

8.4.08, 21:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Šemik píše:
Ale ne k vypínačum :D

Minus drát od baterky co jde na kastli vyndáš, a mínus baterky dáš a jeden konec tohohle odpojovače a druhý konec tohohle odpojovače dáš na kostru. Zbytek necháš jak je.

Tzn že budu mit málo práce nebo to tak jen vypadá. A kdybych chtěl teda práce opravdu minimum, tak ten vypinač bude vzadu za sedačkama, nebo bych si ho případně přivedl kam bych chtěl těma tlustejma dratama s okem, treba pod palubku

8.4.08, 21:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo, takhle to je. Nejmíň práce když jej dáš dozadu, nebo pomcí tlustých vodičů někam dopředu.

8.4.08, 21:16

Příspěvek 
Šemik píše:
Jo, takhle to je. Nejmíň práce když jej dáš dozadu, nebo pomcí tlustých vodičů někam dopředu.

Diky moc, to by mohl zvladnout i muj antitalent: Dik jeste jednou, ja vedel ze nezklame. Pokazdy co kouka na novy temata, jsi prvni mezi prispevkama a dycky das radu. panda rulez, virt hadr

8.4.08, 21:18
Profil ICQ

Příspěvek 
Radši najdi příčinu. Pokud ten odpojovač nepotřebuješ k ničemu jinýmu, tak jsou to vyhozený peníze a možný zdroj problémů. Měřil bych ve vypnutém stavu odběr proudu z baterky a odpojoval jednotlivé spotřebiče, které jsou trvale pod napětím. (včetně alternátoru- nehřeje se ti náhodou?)

9.4.08, 22:00

Příspěvek 
jk píše:
Radši najdi příčinu. Pokud ten odpojovač nepotřebuješ k ničemu jinýmu, tak jsou to vyhozený peníze a možný zdroj problémů. Měřil bych ve vypnutém stavu odběr proudu z baterky a odpojoval jednotlivé spotřebiče, které jsou trvale pod napětím. (včetně alternátoru- nehřeje se ti náhodou?)

To měření příčiny, jak jsem psal, jsem amatér a když něco dělám, tak to může bejt blbý repro, kerý jsem mastil do dveří snad hodinu a půl, prostě udělám to, ale jak to neumim, tak mi to trvá xkrát dýl. Ten odpojovač, já kdybych měl procházet, jestli někde neni kra´tas, nebo se to někde rozpletlo, to bych to auto nedal dohromady

9.4.08, 22:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Záleží jak moc rychle ti to vybíjí. (jak velký odběr z baterky ve vypnutém stavu je). Jako amater by si mohl zkusit vzít jako indikátor odběru ve vypnutém stavu třeba žárovku z kontrolek a odpojit jeden pol baterky a mezi baterku a ten odpojený kabel připojit tu žárovku. Má to ale nevýhodu v tom, že tento indikátor není moc citlivý.Pokud nemáš v autě nějakou specialitu, tak mě napadá jako spotřebič stále pod proudem jen autorádio a ten altík. Zkusil bych, jestli v popsaném zapojení bude žhnout nebo svítit ta indikační žárovka a pak bych postupně začal odpojovat spotřebiče. U kterého spotřebiče odběr (svit)klesne, ten to dělá. Dej si pozor na žárovku, která se rozsvítí po otevření dveří - ta při tomto testu nesmí svítit, jinak ti bude dělat falešnej odběr. Já spínač kdysi u naší 120ky něčím zamačkával, tak aby to při otevřených dveřích nesvítilo světlo.

9.4.08, 22:43
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další