Autor |
Zpráva |
brejd
|
Felda 1.3 MPI
Zdravim
Mám problém když nastartuji a rozsvítim světla tak světla a osvětlení ve vozidle včetně rádia bliká. Měřil jsem dobíjení po nastartování a rozsvícení světel a je to kolísavé 13.8 až 15.5. Kde by mohla být chyba regulátor?
|
23.1.09, 16:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Felda 1.3 MPI
brejd píše: Zdravim Mám problém když nastartuji a rozsvítim světla tak světla a osvětlení ve vozidle včetně rádia bliká. Měřil jsem dobíjení po nastartování a rozsvícení světel a je to kolísavé 13.8 až 15.5. Kde by mohla být chyba regulátor?
najskôr ten regulátor, nejaká dióda v alternátore, alebo to môže robiť aj nejaká zlá kostra...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
23.1.09, 16:29 |
|
|
vopaje
|
Pokud ti ukazuje dobře měřák,tak honem oprav altík.Tak jak radí Michal.Nevaří ti náhodou baterka-orošení kolem víček?
P.S.ještě zkontroluj přívod do pojistkovnice-dotažení matky.čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
24.1.09, 05:45 |
|
|
karlosons
|
prosvědcování kontrolky dobíjení na volnoběh
Koupil jsem Feldu 1,3 MPI a mám dotaz na prosvědcování kotrolky na volnoběh. Při zvýšení otáček nad 1500 kontrolka zhasne a už nesvítí do snížení otáček na volnoběh.
|
26.1.09, 14:24 |
|
|
brejd
|
Takže mám tedy jako první zkusit ten regulátor? Nedá se něják ověřit že to je opravdu regulátor(nějakym proměřením)?
|
26.1.09, 18:42 |
|
|
vopaje
|
Re: prosvědcování kontrolky dobíjení na volnoběh
karlosons píše: Koupil jsem Feldu 1,3 MPI a mám dotaz na prosvědcování kotrolky na volnoběh. Při zvýšení otáček nad 1500 kontrolka zhasne a už nesvítí do snížení otáček na volnoběh.
Uhlíky-vyndej rego a uvidíš.čus
|
26.1.09, 18:56 |
|
|
vopaje
|
brejd píše: Takže mám tedy jako první zkusit ten regulátor? Nedá se něják ověřit že to je opravdu regulátor(nějakym proměřením)?
Už ho máš ale vyzkoušený.Naměřil jsi 15,5V což přebíjí.čus
|
26.1.09, 18:58 |
|
|
karlosons
|
Re: prosvědcování kontrolky dobíjení na volnoběh
vopaje píše: karlosons píše: Koupil jsem Feldu 1,3 MPI a mám dotaz na prosvědcování kotrolky na volnoběh. Při zvýšení otáček nad 1500 kontrolka zhasne a už nesvítí do snížení otáček na volnoběh. Uhlíky-vyndej rego a uvidíš.čus
regulátor jsem vyměnil uhlíky byly dobré ...problém pořád přetrvává...měřil jsem i napětí na volnoběh 14 V a kontrolka na volnoběh jako by " doutná"
|
2.3.09, 10:21 |
|
|
kwiko
|
Tak ti odisiel aj mostik.,
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
2.3.09, 10:46 |
|
|
karlosons
|
kwiko píše: Tak ti odisiel aj mostik.,
To jako můstek v altíku jooo...ale proč to teda normálka dobíjí???? máš to vyzkoušený:??? jsem měl žigulíčka a tam jsem nic podobného neřešil bud dobíjel nebo ne. Nevíš jak ten altík vypadá vevnitř...to je kolika diodový???
|
2.3.09, 11:10 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
napětí na volnoběh máš 14V
nahlaš napětí na volnoběh po zapnutí světel a pak po sepnutí ventilátoru na max,
měř dvakrát jednou na altíku a jednou na baterce miloš
|
2.3.09, 16:45 |
|
|
karlosons
|
slovacek.milos píše: napětí na volnoběh máš 14V
nahlaš napětí na volnoběh po zapnutí světel a pak po sepnutí ventilátoru na max,
měř dvakrát jednou na altíku a jednou na baterce miloš .
Dobrý díky zkusím to až dneska dorazím domů....dělám přes týden mimo, tak ti to změřím
|
6.3.09, 10:48 |
|
|
karlosons
|
Miloši tak napětí v na altíku volnoběh 14,07 světla 13,98 všechno 13,86...tak se to tváří jako dobrý ale ta kontrolka pořád doutná na malé otáčky....Nedalo mi to tak jsem rozdělal altík a nestačil jsem se divit ...dvě diody fuč v mínusovce a jedna v plusové...ale po vyměně nebyly už tak pevné v tom diodovém můstku budu muset koupit celý nový...byt jsem se snažil ale výměna je skoro nemožná
|
16.3.09, 09:50 |
|
|
karlosons
|
kwiko píše: Tak ti odisiel aj mostik.,
měl jsi pravdu díky za radu byly tři doidy fuč....dvě v mínusové větvi...a jedna v plusové...ale po výměně tam ta dioda nedrží pevně ..zkoušl jsem je i zatátnout ale není to ono a mám strach pokud se to tam pak bude klepat aby nevylítaly..raději koupím celý mový a bude klídek...stojí necelých pět set...tak ještě jednou díky
|
16.3.09, 10:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|