Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 21:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Felda 1.3 MPI 
Autor Zpráva

Příspěvek Felda 1.3 MPI
Zdravim
Mám problém když nastartuji a rozsvítim světla tak světla a osvětlení ve vozidle včetně rádia bliká. Měřil jsem dobíjení po nastartování a rozsvícení světel a je to kolísavé 13.8 až 15.5. Kde by mohla být chyba regulátor?

23.1.09, 16:23
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Felda 1.3 MPI
brejd píše:
Zdravim
Mám problém když nastartuji a rozsvítim světla tak světla a osvětlení ve vozidle včetně rádia bliká. Měřil jsem dobíjení po nastartování a rozsvícení světel a je to kolísavé 13.8 až 15.5. Kde by mohla být chyba regulátor?

najskôr ten regulátor, nejaká dióda v alternátore, alebo to môže robiť aj nejaká zlá kostra...

23.1.09, 16:29

Příspěvek 
Pokud ti ukazuje dobře měřák,tak honem oprav altík.Tak jak radí Michal.Nevaří ti náhodou baterka-orošení kolem víček?
P.S.ještě zkontroluj přívod do pojistkovnice-dotažení matky.čus

24.1.09, 05:45

Příspěvek prosvědcování kontrolky dobíjení na volnoběh
Koupil jsem Feldu 1,3 MPI a mám dotaz na prosvědcování kotrolky na volnoběh. Při zvýšení otáček nad 1500 kontrolka zhasne a už nesvítí do snížení otáček na volnoběh.

26.1.09, 14:24

Příspěvek 
Takže mám tedy jako první zkusit ten regulátor? Nedá se něják ověřit že to je opravdu regulátor(nějakym proměřením)?

26.1.09, 18:42

Příspěvek Re: prosvědcování kontrolky dobíjení na volnoběh
karlosons píše:
Koupil jsem Feldu 1,3 MPI a mám dotaz na prosvědcování kotrolky na volnoběh. Při zvýšení otáček nad 1500 kontrolka zhasne a už nesvítí do snížení otáček na volnoběh.

Uhlíky-vyndej rego a uvidíš.čus

26.1.09, 18:56

Příspěvek 
brejd píše:
Takže mám tedy jako první zkusit ten regulátor? Nedá se něják ověřit že to je opravdu regulátor(nějakym proměřením)?

Už ho máš ale vyzkoušený.Naměřil jsi 15,5V což přebíjí.čus

26.1.09, 18:58

Příspěvek Re: prosvědcování kontrolky dobíjení na volnoběh
vopaje píše:
karlosons píše:

Uhlíky-vyndej rego a uvidíš.čus

regulátor jsem vyměnil uhlíky byly dobré ...problém pořád přetrvává...měřil jsem i napětí na volnoběh 14 V a kontrolka na volnoběh jako by " doutná"

2.3.09, 10:21

Příspěvek 
Tak ti odisiel aj mostik.,

2.3.09, 10:46

Příspěvek 
kwiko píše:

To jako můstek v altíku jooo...ale proč to teda normálka dobíjí???? máš to vyzkoušený:??? jsem měl žigulíčka a tam jsem nic podobného neřešil bud dobíjel nebo ne. :) Nevíš jak ten altík vypadá vevnitř...to je kolika diodový???

2.3.09, 11:10
Mistr mechanik

Příspěvek 
napětí na volnoběh máš 14V

nahlaš napětí na volnoběh po zapnutí světel a pak po sepnutí ventilátoru na max,

měř dvakrát jednou na altíku a jednou na baterce miloš

2.3.09, 16:45

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
napětí na volnoběh máš 14V

nahlaš napětí na volnoběh po zapnutí světel a pak po sepnutí ventilátoru na max,

měř dvakrát jednou na altíku a jednou na baterce miloš
.

Dobrý díky zkusím to až dneska dorazím domů....dělám přes týden mimo, tak ti to změřím

6.3.09, 10:48

Příspěvek 
Miloši tak napětí v na altíku volnoběh 14,07 světla 13,98 všechno 13,86...tak se to tváří jako dobrý ale ta kontrolka pořád doutná na malé otáčky....Nedalo mi to tak jsem rozdělal altík a nestačil jsem se divit ...dvě diody fuč v mínusovce a jedna v plusové...ale po vyměně nebyly už tak pevné v tom diodovém můstku budu muset koupit celý nový...byt jsem se snažil ale výměna je skoro nemožná :lol:

16.3.09, 09:50

Příspěvek 
kwiko píše:

měl jsi pravdu díky za radu byly tři doidy fuč....dvě v mínusové větvi...a jedna v plusové...ale po výměně tam ta dioda nedrží pevně ..zkoušl jsem je i zatátnout ale není to ono a mám strach pokud se to tam pak bude klepat aby nevylítaly..raději koupím celý mový a bude klídek...stojí necelých pět set...tak ještě jednou díky :lol:

16.3.09, 10:04
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]