Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: divny problem - favorit
lord_sef píše: zdravim, mam divny problem, a to ten, ze jsem zapojoval palubku z feldy, vse funguje jak ma... vsechny vypinace az na vypinac zadnich mlhovek ktere nevim jak zapojit... takze to mam na starem tlacitku... ale, kdyz auto stoji popr. ujedu tak 15km vse vpohode... ale ujedu treba 30km, zastavim, vypnu motor tak me stale sviti osvetleni palubovky:( i kdyz vytahnu klicek, vyndam 2 pojistky z pojistkovky ( 2 uplne vpravo) tak se podsvetleni vypne... ale dam je zpatky a podsvetleni ze zaple... pockam treba hodinu dam je zpatky a podsvetleni je zase vyple a funguje to normalne... nevite cim to muze byt??
tak vopaje by ti poradil to bude jalový proud miloš
|
31.1.09, 12:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Někde bude nejspíše zkrat kabelů o sebe, vem si multimetr, schema, rozeber palubku a přijdeš na to.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
31.1.09, 12:30 |
|
|
Šemik
|
Re: divny problem - favorit
slovacek.milos píše: tak vopaje by ti poradil to bude jalový proud miloš )
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
31.1.09, 12:31 |
|
|
Nepér
|
Multimetr nemá, to by přišel na to zapojení mlhovek, schéma nemá, jinak by přišel na to zapojení mlhovek. Mám obavy, že v jeho případě je to neřešitelné .
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
31.1.09, 12:32 |
|
|
kwiko
|
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
31.1.09, 20:09 |
|
|
venda
|
Při prasklé pojistce se rozsvítí palubka? Zajímavý auto
|
31.1.09, 20:09 |
|
|
varok
|
Já bych to spíše viděl na špatnou spínačku, nebo spíše na některé špatné relátko v pojistkovce. Popř. studený spoj. Relátko se může lepit a tím pádem se nevypíná podsvětlení.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
31.1.09, 21:39 |
|
|
darklord
|
nebude ta prasknuta poistka nahodou ukazatel na nejaky problem? ak tam mas skrat a poistka drzi skrat tak nesvieti, ale ako nahle praskla skrat zmizol a palubka svietila...
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
31.1.09, 22:14 |
|
|
Nepér
|
varok píše: Já bych to spíše viděl na špatnou spínačku, nebo spíše na některé špatné relátko v pojistkovce. Popř. studený spoj. Relátko se může lepit a tím pádem se nevypíná podsvětlení. Obrysovky koncová světla a palubní deska jsou jen přes vypínač, bez relé.
|
31.1.09, 23:55 |
|
|
varok
|
Já se s nikým nechci hádat, nevím jak to je u feldy, ale u fáčka jsou i světla i podsvětlení budíků zapojené přes relé. Před pár dny jsem to opravoval kamarádovi z práce. On měl ale studeňáky na plošném spoji pojistkového panelu. Už to asi před ním opravoval a trošku to nezvládl. Náhodně mu vždycky zhasla palubka a světla, nešel otáčkoměr apod. Tak jsem mu to propájel a zatím týden klid.
Proto jsem napsal o tom relé, ale opravdu nevím, jestli to mají feldy zapojené taky tak.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.2.09, 14:03 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nečetl jsem celou diskusi, tak jen poznámka: Studený spoj obvykle vidět není. Pokud ti něco blbne, tak vem schéma elektriky, multimetr a měř.
|
5.2.09, 15:08 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tak to ti neřeknu, některé desky bývají pájené tvrdším cínem, obvykle jsou potažené lakem, nejsem si tím jist, ale mohl bys udělat více škody než užitku... Obvykle se při studeňáku něco spíše vypíná, ale záleží na zapojení.
|
5.2.09, 15:21 |
|
|
Nepér
|
No, bůhví, jak to máš s tou jinou palubní deskou pospojovaný...
|
5.2.09, 15:39 |
|
|
venda
|
Už máš knihu Údržba a opravy....? V ní najdeš schéma a podle něj si docela jednoduchou úvahou zjistíš co jediné by to mohlo dělat. A multimetr dneska koupíš za pár korun. V pojistkovce ale chyba docela určitě není.
|
5.2.09, 15:50 |
|
|
venda
|
Chyba bude nejspíš v tom co je mezi sedačkou a volantem. Nemají jen tak čirou náhodou obrsovky a přístrojovka svítit i při vytaženém klíčku? A zhasnout až po vypnutí vypínačem? Pokud tam teda není dobastlené nějaké automatické rozsvěcování?
|
5.2.09, 16:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|