Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Zapalovací VN kabely
Mám dojem, že už se to tu probíralo, ale nedaří se mi to najít. Kdyžtak nahoďte odkaz...
Mám podezření na špatné zapalovací kabely, takže chci zkusit nové. Rád bych je vyrobil sám (chci si doladit délku přesně apod.), takže mám pár dotazů:
V 742 má být odporový kabel (nemýlím-li se), dá se sehnat? Dá se sehnat kabel s nižším odporem? Dají se sehnat koncovky? Je rozdíl mezi užovkovými a eMkovými (resp. jinými) koncovkami? Jakým způsobem se koncovky na kabel montují?
|
9.10.09, 16:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Re: Zapalovací VN kabely
fatal píše: Mám dojem, že už se to tu probíralo, ale nedaří se mi to najít. Kdyžtak nahoďte odkaz...
Mám podezření na špatné zapalovací kabely, takže chci zkusit nové. Rád bych je vyrobil sám (chci si doladit délku přesně apod.), takže mám pár dotazů:
V 742 má být odporový kabel (nemýlím-li se), dá se sehnat? Dá se sehnat kabel s nižším odporem? Dají se sehnat koncovky? Je rozdíl mezi užovkovými a eMkovými (resp. jinými) koncovkami? Jakým způsobem se koncovky na kabel montují?
vetsina starych koncovek se sroubovala mela vevnitr maly sroubek podobny vrutu do dreva
mozna by se dali koncovky sehnat
rozdikl mezi eMkem a Uzovkou mozna jenom v tom ze eMka meli na svickach ty rozsirovaci kloboucky a uzovky nee- ale timhle si nejsem jistej
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
9.10.09, 16:45 |
|
|
VeTeV
Senior TW team
|
koncovky sezen stary (obcas je i prodavaj) a kabel se take da kouopit
_________________ Škoda 120GLS - renovace od základu, expediční vůz - cesta je cíl
Škoda 120L - spotřební vůz - končí
Xantia 1,8i 16v Break - ať se nám svět houpe
Když se zblázníte do řady 742 není cesty zpět - zbývá vyřešit jen otázku - kdy konečně dostanu rozum?
|
9.10.09, 17:38 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
další pojízdná rušička
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.10.09, 17:52 |
|
|
fatal
rejpal
|
Sadra17 píše: další pojízdná rušička
Mohl bys to trochu rozvést? Co se ti nelíbí?
|
9.10.09, 18:29 |
|
|
ppavel
|
já taky jezdim s měděnějma kabelema... dělal jsem si je podle původních, koncovky jsem použil z nich a neni s nima sebemenší problem.... a jestli něco někomu rušim je mi absolutně jedno
_________________ Kdybych to byl bejval věděl......
|
9.10.09, 20:30 |
|
|
ppavel
|
hlavně je dobrý vzít si měřák a všechny starý koncovky přemeřit aby měli všechny stejnej odpor... některý jsou 1kOhm a jiný zase 5kOhm, tak je dobrý dát všechny stejný a hlavně prohlídnout a jestli v nich ten odpor nechrastí, pak jsou vyhřátý a na vyhození.
_________________ Kdybych to byl bejval věděl......
|
9.10.09, 20:34 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ppavel píše: já taky jezdim s měděnějma kabelema... dělal jsem si je podle původních, koncovky jsem použil z nich a neni s nima sebemenší problem.... a jestli něco někomu rušim je mi absolutně jedno
med je nejlepsi, nesnasel sem levne kabely z uhlikovych vlaken ktere sem musel znova cvakat aby fungovaly nebo je 2 - 4x reklamovat
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
9.10.09, 20:35 |
|
|
fatal
rejpal
|
Díky za rady. Koncovky neměli, vzal jsem pro zkoušku sadu na 120. A vypadá to, že z toho asi použiju jen koncovky...
Je normální, že má každý kabel jiný odpor? Nejen jiný podle délky, ale třeba kabel na 3. válec má 10k, a kabel na 4. válec (přestože je delší jen o kousek) má 50k. Že má kabel na 2. válec 30k a 1. 10k už se ani nedivím...
Výrobce Tesla Blatná... Že já koupil zrovna ty zmetky, které tu někdo nedávno nedoporučoval?
|
10.10.09, 11:42 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Ty černý viď? Ty mám taky. V regálu. A do auta dám, až je koupim, ty modré. Ale možná mám doma origo kabely z oužy, s šroubovacíma oběma koncovkama...
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
10.10.09, 13:09 |
|
|
Šemik
|
Černé kabely TESLA jsou pěkný šmejd.
Nejstarší 742 používaly zelené kabely převzaté ze Š100/110, ty byly odporové s nesundavatelnými odporovými koncovkami, ale často se jim propalovalo uhlíkové jádro. Potom si nejsem jist, jestli už rovnou přešli na černé odporové kabely s odporovými sundavacími koncovkami nebo byla ještě etapa červených Cu kabelů se sundavacími koncovkami. Každopádně ty černé kabely byly pak až do konce výroby 742.
Já jsem jezdil jak Cu kabely s odporovými koncovkami, Cu kabely bez odporových koncovek, černé novodobé TESLA kabely a teď modré TESLA kabely, nejlepší možnost vidím buď Cu kabely s odporovými koncovkami nebo ty modré novodobé, ale ty k užovce moc dobově nejdou
Odpory kabelů by měly být přímo úměrné délce, pokud tomu tak není, kabely jsou šmejd.
Cu VN kabel v metráži a nové odporové koncovky v Plzni nebýval žádný problém sehnat.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
10.10.09, 18:57 |
|
|
fatal
rejpal
|
Carlos píše: Ty černý viď? Jo. To budou ony. Origo káble tam mám nyní, ale možná už to mají za sebou. Šemik píše: Černé kabely TESLA jsou pěkný šmejd....
Díky za potvrzení a info, holt není Tesla jako Tesla. Teď uvažuju, zda jim to tam půjdu omlátit o pult, nebo to použiju na koncovky.
Komické je, že když jsem si vyžádal doklad, říkala prodavačka, že to nemůže být špatné.
Dobové kable mít nemusím, alespoň ne teď, mám otuzený eMkový motor, tak co.
|
10.10.09, 19:35 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
fatal píše: Sadra17 píše: další pojízdná rušička Mohl bys to trochu rozvést? Co se ti nelíbí?
mě třeba se nelíbí že vyhdou dráž jak hotové miloš
|
10.10.09, 20:03 |
|
|
fatal
rejpal
|
slovacek.milos píše: mě třeba se nelíbí že vyhdou dráž jak hotové miloš
To jo, ale vidíš, jak jsem s těmi levnými hotovými dopadl.
|
10.10.09, 21:22 |
|
|
Mex
|
To jsem si taky takhle koupil nové černé Tesla kabely na Fáčko... jednou jsem je nasadil na svíčky a když jsem je chtěl sundat zůstala mi koncovka u kabelu pro 4 válec na svíčce. Nehledě na to že ani v originálním víčku rozdělovače ty kabely moc dobře nedržely. Zajímavé ovšem je že staré původní černé kabely co tam byly z výroby jsou pořád bez problému s ukázkovými hodnotami odporů a koncovky drží jako víra... takže tam mám prozatím ty staré a uvidím které tam pak dám... možná Champion nebo Bosch.
|
11.10.09, 12:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|