|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Přebíjení - Š Felicia 1.3MPi 98
Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Přebíjení - Š Felicia 1.3MPi 98
Hledal jsem, ale marně, vím, že už se to tu někde řešilo. Problém je ve velkém napětí na baterce, už na volnoběhu 17V, při zvýšených otáčkách 18V. Žárovky samozřejmě už dostaly zabrat (dálkovky shořely). Je to jednoznačně regulátor, nebo mám hledat problém i jinde? Stačí vyměnit ten blok regulátoru na altíku nebo se musí měnit i něco dalšího?
|
27.12.09, 15:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
tohle bude dioda ne jenom regler
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
27.12.09, 15:14 |
|
|
Drak
|
Jenom regulátor, je na dvou šroubkách, výměna asi 10 min.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
27.12.09, 15:22 |
|
|
Milan Koukal
|
věčinou do bývá dioda ale stane se že je to aji regulátor
|
27.12.09, 15:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Jenom regulátor, je na dvou šroubkách, výměna asi 10 min.
by mě taky zajímalo na fordu tranzitu nešlo nic
z altíku šlo to co na beterce
koupil jsem jen regulátor přešrouboval přímo na altíku a 2O V, měřil jsem diody a všecdhny měly stejnou hodnotu na multimetru
nakonec jsem zavezl opravářovi za dvě hodiny to bylo vzal si 3OO co tomu bylo nechtěl říct, altík jsme rozdělali že by něco měnil jsem nezjistil miloš
|
27.12.09, 16:57 |
|
|
cyz
|
Bacha na to, regulátorem to být nemusí, doporučoval bych vyměnit jako první a i potom měřit, když mi shořel altík na prvním výletě do NL tak mi výměna nepomohla, po zahřátí prostě začal přebíjet, nezjistil jsem čím to bylo, diody jsem měřil, všechny vykazovaly velice dobré hodnoty, vinutí v pořádku ale prostě přebijel.
|
27.12.09, 20:08 |
|
|
petr petr
|
Re: Přebíjení - Š Felicia 1.3MPi 98
fatal píše: Hledal jsem, ale marně, vím, že už se to tu někde řešilo. Problém je ve velkém napětí na baterce, už na volnoběhu 17V, při zvýšených otáčkách 18V. Žárovky samozřejmě už dostaly zabrat (dálkovky shořely). Je to jednoznačně regulátor, nebo mám hledat problém i jinde? Stačí vyměnit ten blok regulátoru na altíku nebo se musí měnit i něco dalšího?
Změř si napětí na svorkách B+ a D+ pokud tam nebude rozdíl, tak je v háji regulátor.
|
27.12.09, 21:53 |
|
|
fatal
rejpal
|
Díky za rady, nejspíše to byl jen regulátor. Vyzkoušeli jsme regulátor z jiného altíku (díky gokralikovi), výsledek výborný, takže jsme hned koupili nový regulátor a po namontování opět výsledek výborný.
|
28.12.09, 19:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|