Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 04:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Dobíjení baterie ve Favoritu 94 
Autor Zpráva

Příspěvek Dobíjení baterie ve Favoritu 94
Chtěl jsem se Vás zeptat na tuto věc: U Favorita mi nedobíjela baterie (stale nedobiji) nekdy kdyz jsem startoval tak se rozsvitila kontrolka baterka, takze v poradku, ale nekdy ne. V posledni dobe uz nesvitila vubec. Docetl jsem se ze to zpusobuje regulator napeti a sberne uhliky, tak jsem to vymenil ale problem je stale stejny, nejde to... Jeste jsem cetl neco o prepolovani. Nemohl by mi nekdo rici co bych mel jeste udelat a popripade jak co zkontrolovat nez dojdu k zaveru ze je vadny alternator? Dekuji

3.9.07, 20:29
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Dobíjení baterie ve Favoritu 94
Lukáš píše:
Chtěl jsem se Vás zeptat na tuto věc: U Favorita mi nedobíjela baterie (stale nedobiji) nekdy kdyz jsem startoval tak se rozsvitila kontrolka baterka, takze v poradku, ale nekdy ne. V posledni dobe uz nesvitila vubec. Docetl jsem se ze to zpusobuje regulator napeti a sberne uhliky, tak jsem to vymenil ale problem je stale stejny, nejde to... Jeste jsem cetl neco o prepolovani. Nemohl by mi nekdo rici co bych mel jeste udelat a popripade jak co zkontrolovat nez dojdu k zaveru ze je vadny alternator? Dekuji

zapni klíček a na altík ti vedou dva dráty jeden z baterky a jeden na konektor změř kolik to má voltů má tam být 12 V, na tom stím konektorem, pokud ti to nebudí tak to ani nedobíjí miloš

3.9.07, 20:33

Příspěvek 
Kontrolka se po zapnutí zapalování musí rozsvítit, když ne, je třeba jí vyměnit. Ona je tom totiž potřeba k nabuzení alternátoru (myslim). Po nastartování motoru může ještě svítit, ale po zvýšení otáček někde okolo 1000 ot/min musí zhasnout a už se nesmí rozsvítit, leda by to chcíplo. Když se rozsvítí během jízdy, znamená to, že je mezi vystupem pomocného a výkonového usměrňovače rozdíl napětí, což by nemělo být.

3.9.07, 20:44
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
Nepér píše:
Kontrolka se po zapnutí zapalování musí rozsvítit, když ne, je třeba jí vyměnit. Ona je tom totiž potřeba k nabuzení alternátoru (myslim). Po nastartování motoru může ještě svítit, ale po zvýšení otáček někde okolo 1000 ot/min musí zhasnout a už se nesmí rozsvítit, leda by to chcíplo. Když se rozsvítí během jízdy, znamená to, že je mezi vystupem pomocného a výkonového usměrňovače rozdíl napětí, což by nemělo být.
mě zhasíná až kolem 2000 otáček... dobíjí to OK

3.9.07, 20:51
Profil ICQ

Příspěvek 
nojo, já sám nevim, kolik to přesně je... prostě když se to protočí, zhasne

3.9.07, 22:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak kontrolka dobíjení je tam nutná,jinak se nebudí altík....jinak to kdy zhasne kontrolka po nastartování záleží na regulátoru.....při tom starým co měl na sobě hliníkový žebrování zhasínala kolem 2000rpm.....

3.9.07, 22:35
Profil ICQ

Příspěvek 
Jednoduchá kontrola, ten tenší drát ukostři a musí se rožnout kontrolka, když ne, vyměň žárovku, když jo, alternátor.

4.9.07, 05:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Alternátor bych nevyhazoval, zkus ještě proměřit diody, jedna nebo víc může být špatná.

4.9.07, 10:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak jsem vymenil zarovku a stale nic

4.9.07, 18:55

Příspěvek 
A zkusil si uzemnit ten konektor co je u alternátoru? Jestli se kontrolka rozsvítí.

4.9.07, 20:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Ktery ten hrubsi nebo tenci?

5.9.07, 09:42

Příspěvek 
Tenčí!!! Kdybys ukostřil ten silný tak bys něco viděl, ten je spojený s baterkou :D

5.9.07, 10:23
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]