|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Dobíjení baterie ve Favoritu 94
Autor |
Zpráva |
Lukáš
|
Dobíjení baterie ve Favoritu 94
Chtěl jsem se Vás zeptat na tuto věc: U Favorita mi nedobíjela baterie (stale nedobiji) nekdy kdyz jsem startoval tak se rozsvitila kontrolka baterka, takze v poradku, ale nekdy ne. V posledni dobe uz nesvitila vubec. Docetl jsem se ze to zpusobuje regulator napeti a sberne uhliky, tak jsem to vymenil ale problem je stale stejny, nejde to... Jeste jsem cetl neco o prepolovani. Nemohl by mi nekdo rici co bych mel jeste udelat a popripade jak co zkontrolovat nez dojdu k zaveru ze je vadny alternator? Dekuji
|
3.9.07, 20:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Dobíjení baterie ve Favoritu 94
Lukáš píše: Chtěl jsem se Vás zeptat na tuto věc: U Favorita mi nedobíjela baterie (stale nedobiji) nekdy kdyz jsem startoval tak se rozsvitila kontrolka baterka, takze v poradku, ale nekdy ne. V posledni dobe uz nesvitila vubec. Docetl jsem se ze to zpusobuje regulator napeti a sberne uhliky, tak jsem to vymenil ale problem je stale stejny, nejde to... Jeste jsem cetl neco o prepolovani. Nemohl by mi nekdo rici co bych mel jeste udelat a popripade jak co zkontrolovat nez dojdu k zaveru ze je vadny alternator? Dekuji
zapni klíček a na altík ti vedou dva dráty jeden z baterky a jeden na konektor změř kolik to má voltů má tam být 12 V, na tom stím konektorem, pokud ti to nebudí tak to ani nedobíjí miloš
|
3.9.07, 20:33 |
|
|
Nepér
|
Kontrolka se po zapnutí zapalování musí rozsvítit, když ne, je třeba jí vyměnit. Ona je tom totiž potřeba k nabuzení alternátoru (myslim). Po nastartování motoru může ještě svítit, ale po zvýšení otáček někde okolo 1000 ot/min musí zhasnout a už se nesmí rozsvítit, leda by to chcíplo. Když se rozsvítí během jízdy, znamená to, že je mezi vystupem pomocného a výkonového usměrňovače rozdíl napětí, což by nemělo být.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
3.9.07, 20:44 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Nepér píše: Kontrolka se po zapnutí zapalování musí rozsvítit, když ne, je třeba jí vyměnit. Ona je tom totiž potřeba k nabuzení alternátoru (myslim). Po nastartování motoru může ještě svítit, ale po zvýšení otáček někde okolo 1000 ot/min musí zhasnout a už se nesmí rozsvítit, leda by to chcíplo. Když se rozsvítí během jízdy, znamená to, že je mezi vystupem pomocného a výkonového usměrňovače rozdíl napětí, což by nemělo být. mě zhasíná až kolem 2000 otáček... dobíjí to OK
|
3.9.07, 20:51 |
|
|
Nepér
|
nojo, já sám nevim, kolik to přesně je... prostě když se to protočí, zhasne
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
3.9.07, 22:16 |
|
|
roman heller
|
Tak kontrolka dobíjení je tam nutná,jinak se nebudí altík....jinak to kdy zhasne kontrolka po nastartování záleží na regulátoru.....při tom starým co měl na sobě hliníkový žebrování zhasínala kolem 2000rpm.....
3.9.07, 22:35 |
|
|
Drak
|
Jednoduchá kontrola, ten tenší drát ukostři a musí se rožnout kontrolka, když ne, vyměň žárovku, když jo, alternátor.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
4.9.07, 05:36 |
|
|
cyz
|
Alternátor bych nevyhazoval, zkus ještě proměřit diody, jedna nebo víc může být špatná.
|
4.9.07, 10:50 |
|
|
Lukáš
|
Tak jsem vymenil zarovku a stale nic
|
4.9.07, 18:55 |
|
|
Martin
|
A zkusil si uzemnit ten konektor co je u alternátoru? Jestli se kontrolka rozsvítí.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
4.9.07, 20:37 |
|
|
Lukáš
|
Ktery ten hrubsi nebo tenci?
|
5.9.07, 09:42 |
|
|
cyz
|
Tenčí!!! Kdybys ukostřil ten silný tak bys něco viděl, ten je spojený s baterkou
|
5.9.07, 10:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|