Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 05:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Nefunkční stěrače Favorit - zapnuty při přimrznutí na skle 
Autor Zpráva

Příspěvek Nefunkční stěrače Favorit - zapnuty při přimrznutí na skle
Zdravím, prosím o radu. Spustil jsem stěrače normálně na 1. polohu - ale byly přimrzlé ke sklu a ani se nehnuly. Poté, co se okno odmrazilo už ale vůbec nefungují. Pojistka je ok, relé(?) cvakne při pokusu o spuštění cyklovače (páčka dolů). Stěrače absolutně nejdou na žádnou polohu. Co se mohlo stát - nemohl se třeba "spálit" motorek. Díky za tip.

17.11.07, 18:58
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Nefunkční stěrače Favorit - zapnuty při přimrznutí na sk
sedlaken píše:
Zdravím, prosím o radu. Spustil jsem stěrače normálně na 1. polohu - ale byly přimrzlé ke sklu a ani se nehnuly. Poté, co se okno odmrazilo už ale vůbec nefungují. Pojistka je ok, relé(?) cvakne při pokusu o spuštění cyklovače (páčka dolů). Stěrače absolutně nejdou na žádnou polohu. Co se mohlo stát - nemohl se třeba "spálit" motorek. Díky za tip.

jj...nejspíš je spálenej motorek...nejlepší a asi i nejlevnější oprava bude, když zajedeš na vrakáč a koupíš jinej....

17.11.07, 20:45
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
než z vrakáče v neznámém stavu opotřebení to radši nový, dá se ještě koupit originál i na starý fávo, na nový bude jistě taky, zadní stojí cca 1500, přední jsem nekupoval, to nevím

17.11.07, 21:19
Profil ICQ

Příspěvek 
predne su totozne s feliciou, ta ma len iny spojovaci konektor. Ale pozri si dobre tu poistku, prip. ci nezhorel vodic, mne sa to stava pomerne casto a vzdy to odniesla poistka vpredu a vzadu take plastove ozubenie na hriadeli (bezny ND).

17.11.07, 21:45
Voditelj brodice

Příspěvek 
najprv klasicky postup:
odpoj motorcek a odmeraj ci je na svorke pri zapnutych stieracoch napatie, pokial ano, je zly motorcek
ak nie, tak moze byt prepaleny kabel, prepalena poistka, zoxidovany kontakt. ine chyby su nepravdepodobne
tie nove stierace su dost drahe, podla mna by mozno stacil aj z vrakecu, ved tie moje predne maju 17 rokov a funguju bez problemov. u zadneho by som sa nebal, ten sa pouziva velmi sporadicky

18.11.07, 01:57
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
je to klasická závada, zhorel motor, motor ako taký najskôr prežil, ale roztopil sa ten plastový držiak uhlíka, niekedy sa to dá opraviť, nejako doformovať pájkovačkou a ostré hrany zabrúsiť nožíkom, ale najistejšie je použiť iný motorček...

18.11.07, 10:37
rejpal

Příspěvek 
Je to trochu offtopic, ale lepší téma asi nenajdu. Zadní stěrač (Favorit) má při rozjezdu (tj. při zapnutí z klidové polohy) tak velký záběrový proud, že viditelně pohasnou světla (při nastartovaném motoru). Přední stěrače pohasnutí světel nezpůsobují. Je to normální, nebo je v motoru stěrače něco v nepořádku (zkrat ve vinutí nebo něco podobného)?

18.11.07, 21:21
Hluchoň

Příspěvek 
fatal: mě to nedělá, za normální to nepovažuji, já bych začal rozborkou a sborkou, třeba to běhá na sucho a tak to jde těžko

18.11.07, 21:24
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
než z vrakáče v neznámém stavu opotřebení to radši nový, dá se ještě koupit originál i na starý fávo, na nový bude jistě taky, zadní stojí cca 1500, přední jsem nekupoval, to nevím

Proc by kupoval novej? - To at si zajde na ten vrakac, nebo koupi nejaky pouzity od nekoho za par korun. Ty zadni sterace nejedou v kuse x minut az x hodin , proto nebudou tak opotrebovane jako predni. Navic ten motorek vetsinou vydrzi celou dobu zivotnosti auta

18.11.07, 21:43
Hluchoň

Příspěvek 
no, takhle, po mě na vrakáči chtěli 600 za jetej motorek, tak to je trochu dost na něco, o čem není známo, jak je na tom, proto jsem pro novej

18.11.07, 21:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
no, takhle, po mě na vrakáči chtěli 600 za jetej motorek, tak to je trochu dost na něco, o čem není známo, jak je na tom, proto jsem pro novej

To to je vazne dost... Ale takovych motorku se musi vsude valet plna p... Urcite by se dal nekde sehnat levneji - treba tady na foru :wink:

18.11.07, 22:23
Hluchoň

Příspěvek 
motorek zadního stěrače? já to sháněl marně dva roky, pak jsem sehnal z feldy (prodám), ten tam nejde, dožralo mě to a koupil jsme originál

18.11.07, 22:28
Profil ICQ

Příspěvek 
safra ja mám predné asi 4 a zadné 3 a nikto ich nechce, sú to originály v bezva stave... :cry:

18.11.07, 23:06
Voditelj brodice

Příspěvek 
michalkatka píše:
safra ja mám predné asi 4 a zadné 3 a nikto ich nechce, sú to originály v bezva stave... :cry:

ja som jeden vzal, fachci bez problemov ;)
pokojne to berte ludia, neviem co sa vam na pouzivanych nelubi, tie stare sa kazili ale novy typ je spolahliviy, a ak sa dobre pamatam ty mas len novy typ

18.11.07, 23:12

Příspěvek 
deekay píše:
michalkatka píše:

ja som jeden vzal, fachci bez problemov ;)
pokojne to berte ludia, neviem co sa vam na pouzivanych nelubi, tie stare sa kazili ale novy typ je spolahliviy, a ak sa dobre pamatam ty mas len novy typ

jj iba modelový rad 94, dík za podporu, ale zväčša je problém v diaľke a poštovné do česka ťa vyjde toľko čo motorček...

18.11.07, 23:25
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další