Nefunkční stěrače Favorit - zapnuty při přimrznutí na skle
Autor |
Zpráva |
sedlaken
|
Nefunkční stěrače Favorit - zapnuty při přimrznutí na skle
Zdravím, prosím o radu. Spustil jsem stěrače normálně na 1. polohu - ale byly přimrzlé ke sklu a ani se nehnuly. Poté, co se okno odmrazilo už ale vůbec nefungují. Pojistka je ok, relé(?) cvakne při pokusu o spuštění cyklovače (páčka dolů). Stěrače absolutně nejdou na žádnou polohu. Co se mohlo stát - nemohl se třeba "spálit" motorek. Díky za tip.
|
17.11.07, 18:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
Re: Nefunkční stěrače Favorit - zapnuty při přimrznutí na sk
sedlaken píše: Zdravím, prosím o radu. Spustil jsem stěrače normálně na 1. polohu - ale byly přimrzlé ke sklu a ani se nehnuly. Poté, co se okno odmrazilo už ale vůbec nefungují. Pojistka je ok, relé(?) cvakne při pokusu o spuštění cyklovače (páčka dolů). Stěrače absolutně nejdou na žádnou polohu. Co se mohlo stát - nemohl se třeba "spálit" motorek. Díky za tip.
jj...nejspíš je spálenej motorek...nejlepší a asi i nejlevnější oprava bude, když zajedeš na vrakáč a koupíš jinej....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
17.11.07, 20:45 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
než z vrakáče v neznámém stavu opotřebení to radši nový, dá se ještě koupit originál i na starý fávo, na nový bude jistě taky, zadní stojí cca 1500, přední jsem nekupoval, to nevím
|
17.11.07, 21:19 |
|
|
kwiko
|
predne su totozne s feliciou, ta ma len iny spojovaci konektor. Ale pozri si dobre tu poistku, prip. ci nezhorel vodic, mne sa to stava pomerne casto a vzdy to odniesla poistka vpredu a vzadu take plastove ozubenie na hriadeli (bezny ND).
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
17.11.07, 21:45 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
najprv klasicky postup:
odpoj motorcek a odmeraj ci je na svorke pri zapnutych stieracoch napatie, pokial ano, je zly motorcek
ak nie, tak moze byt prepaleny kabel, prepalena poistka, zoxidovany kontakt. ine chyby su nepravdepodobne
tie nove stierace su dost drahe, podla mna by mozno stacil aj z vrakecu, ved tie moje predne maju 17 rokov a funguju bez problemov. u zadneho by som sa nebal, ten sa pouziva velmi sporadicky
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
18.11.07, 01:57 |
|
|
michalkatka
|
je to klasická závada, zhorel motor, motor ako taký najskôr prežil, ale roztopil sa ten plastový držiak uhlíka, niekedy sa to dá opraviť, nejako doformovať pájkovačkou a ostré hrany zabrúsiť nožíkom, ale najistejšie je použiť iný motorček...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
18.11.07, 10:37 |
|
|
fatal
rejpal
|
Je to trochu offtopic, ale lepší téma asi nenajdu. Zadní stěrač (Favorit) má při rozjezdu (tj. při zapnutí z klidové polohy) tak velký záběrový proud, že viditelně pohasnou světla (při nastartovaném motoru). Přední stěrače pohasnutí světel nezpůsobují. Je to normální, nebo je v motoru stěrače něco v nepořádku (zkrat ve vinutí nebo něco podobného)?
|
18.11.07, 21:21 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
fatal: mě to nedělá, za normální to nepovažuji, já bych začal rozborkou a sborkou, třeba to běhá na sucho a tak to jde těžko
|
18.11.07, 21:24 |
|
|
DRYVER
|
Vít Široký píše: než z vrakáče v neznámém stavu opotřebení to radši nový, dá se ještě koupit originál i na starý fávo, na nový bude jistě taky, zadní stojí cca 1500, přední jsem nekupoval, to nevím
Proc by kupoval novej? - To at si zajde na ten vrakac, nebo koupi nejaky pouzity od nekoho za par korun. Ty zadni sterace nejedou v kuse x minut az x hodin , proto nebudou tak opotrebovane jako predni. Navic ten motorek vetsinou vydrzi celou dobu zivotnosti auta
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
18.11.07, 21:43 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
no, takhle, po mě na vrakáči chtěli 600 za jetej motorek, tak to je trochu dost na něco, o čem není známo, jak je na tom, proto jsem pro novej
|
18.11.07, 21:45 |
|
|
DRYVER
|
Vít Široký píše: no, takhle, po mě na vrakáči chtěli 600 za jetej motorek, tak to je trochu dost na něco, o čem není známo, jak je na tom, proto jsem pro novej
To to je vazne dost... Ale takovych motorku se musi vsude valet plna p... Urcite by se dal nekde sehnat levneji - treba tady na foru
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
18.11.07, 22:23 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
motorek zadního stěrače? já to sháněl marně dva roky, pak jsem sehnal z feldy (prodám), ten tam nejde, dožralo mě to a koupil jsme originál
|
18.11.07, 22:28 |
|
|
michalkatka
|
safra ja mám predné asi 4 a zadné 3 a nikto ich nechce, sú to originály v bezva stave...
|
18.11.07, 23:06 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
michalkatka píše: safra ja mám predné asi 4 a zadné 3 a nikto ich nechce, sú to originály v bezva stave...
ja som jeden vzal, fachci bez problemov
pokojne to berte ludia, neviem co sa vam na pouzivanych nelubi, tie stare sa kazili ale novy typ je spolahliviy, a ak sa dobre pamatam ty mas len novy typ
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
18.11.07, 23:12 |
|
|
michalkatka
|
deekay píše: michalkatka píše: safra ja mám predné asi 4 a zadné 3 a nikto ich nechce, sú to originály v bezva stave... ja som jeden vzal, fachci bez problemov pokojne to berte ludia, neviem co sa vam na pouzivanych nelubi, tie stare sa kazili ale novy typ je spolahliviy, a ak sa dobre pamatam ty mas len novy typ
jj iba modelový rad 94, dík za podporu, ale zväčša je problém v diaľke a poštovné do česka ťa vyjde toľko čo motorček...
|
18.11.07, 23:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|