Autor |
Zpráva |
Carlos
Mistr mechanik
|
Nedobíjíme
Tak dneska mi přestalo dobíjet auto, z ničehoš nic, vyměnil jsem altík, nic, tak i regler a ho. jediná kombinace nezkoušena je starej alt novej regler, takže co myslíte, čim to muže bejt ?
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
17.5.08, 17:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Jak se na to tváří kontrolka? Svítí při zapnutí zapalování?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
17.5.08, 17:27 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Jak se na to tváří kontrolka? Svítí při zapnutí zapalování?
Jo jo svítí, a pořád.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
17.5.08, 17:29 |
|
|
Šemik
|
A máš tam řemen?
Ty regulátory co jsi zkoušel, jsou určitě dobré? (tedy ten nový).
Trochu rozepiš tu kontrolku, svítí jako stejně nebo poblikává, s měnícími se otáčkami motoru frekvence jejího blikání kolísá atd..
|
17.5.08, 17:32 |
|
|
Martin
|
A to, že nedobíjíš usuzuješ jen podle kontrolky, nebo měříš napětí?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
17.5.08, 20:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martin píše: A to, že nedobíjíš usuzuješ jen podle kontrolky, nebo měříš napětí?
a tam bude asi problém bez multimetru to je oprava pokus omyl miloš
|
17.5.08, 20:20 |
|
|
Šemik
|
No multimetr WIO zrovna nemá, řešili jsme to po icq.
S baterkou a žárovkou se objevilo, že oba altíky mají proražené diody (diodu). Po připojení plusu na ten silový M6 vývod a minusu přes žárovku na obal alternátoru žárovka svítila.
Tak tam dal 35A altík který je funkční a zkusil asi dva regulátory, kontrolka prý stejně svítí.
Podle mě je to v instalaci někde..
|
17.5.08, 20:27 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Jo multimetr má pujčenej bratranec, takže mu ho co nejdřív vyrvu. Jinak usuzuju dle kontrolky, já vím že takový spekulace moc k ničemu nevedou no, ale co si mám počít, když nemám nic po ruce .Jinak při těch opravách sem tak 15x startoval, tak mě napadlo, že to by ta baterka (40Ah) asi nevydržela, nebo ?
|
17.5.08, 20:57 |
|
|
Martin
|
Než tři špatné alternátory a regulátory bych spíše tipoval na nějakou zradu v okolní elektrice. Když to žárovku odpojíš od alternátoru, tak zhasne?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
18.5.08, 08:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martin píše: Než tři špatné alternátory a regulátory bych spíše tipoval na nějakou zradu v okolní elektrice. Když to žárovku odpojíš od alternátoru, tak zhasne?
já taky elektrika je věda ta se misu měřit multimetrem a ještě žárovkou 50W, mnohokrát jsem naměřil 12V a proud, nebo kostra ohmetrem OK a žárovka se nerožla, třeba zrovna v pátek na fiat brava na žárovce tlumených světel bylo asi 12 V a nesvítily, když jsem na patřičnou pojistku přivedl 12 V z baterky světla svítily, nakonec v konektoru u přepinaše roztáhlý a vyhřátý pin miloš
|
18.5.08, 08:33 |
|
|
Šemik
|
slovacek.milos píše: nakonec v konektoru u přepinaše roztáhlý a vyhřátý pin miloš
Fiat nemá na světla relátka?
|
18.5.08, 08:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: slovacek.milos píše: nakonec v konektoru u přepinaše roztáhlý a vyhřátý pin miloš Fiat nemá na světla relátka?
jen nad pojistkama jsou ještě dvě pojistky a jedno relátko a to je na dálkové světlo a tlumená jsou napřímo, když do svorkovnice druhého pinu od spodu u lucase přivedeš napětí rožnou se tlumené a relátko necvakne, to relátko na dálkové jsem našel náhodou na vyobrazení elektroinstalace relátko na dálkové nebo tlumené nebylo miloš
|
18.5.08, 08:53 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Šemik píše: slovacek.milos píše: nakonec v konektoru u přepinaše roztáhlý a vyhřátý pin miloš Fiat nemá na světla relátka?
Plynovka prej taky ne
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
18.5.08, 08:54 |
|
|
Šemik
|
Italové a francouzi jsou blázni..
|
18.5.08, 08:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Italové a francouzi jsou blázni..
a pak se vyhřejou kontakty a končíš, to je známá napřed japonce nyní fiata z louže do bláta, právě nasypala 30.000 kč do motoru prej nějaká součástka co se nedá sehnad já bych řekl tak pěkná ojebávka, výměna hydroštelu a trochu tmelu důvěřivost a hloupost lidí nemá meze miloš
|
18.5.08, 09:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|