Autor |
Zpráva |
Carlos
Mistr mechanik
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Nedobíjíme
Tak dneska mi přestalo dobíjet auto, z ničehoš nic, vyměnil jsem altík, nic, tak i regler a ho. jediná kombinace nezkoušena je starej alt novej regler, takže co myslíte, čim to muže bejt ?
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
17.5.08, 17:24 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
Šemik
|
Jak se na to tváří kontrolka? Svítí při zapnutí zapalování?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
17.5.08, 17:27 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Jak se na to tváří kontrolka? Svítí při zapnutí zapalování?
Jo jo svítí, a pořád.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
17.5.08, 17:29 |
|
Šemik
|
A máš tam řemen?
Ty regulátory co jsi zkoušel, jsou určitě dobré? (tedy ten nový).
Trochu rozepiš tu kontrolku, svítí jako stejně nebo poblikává, s měnícími se otáčkami motoru frekvence jejího blikání kolísá atd.. ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
|
17.5.08, 17:32 |
|
Martin
|
A to, že nedobíjíš usuzuješ jen podle kontrolky, nebo měříš napětí?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
17.5.08, 20:06 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martin píše: A to, že nedobíjíš usuzuješ jen podle kontrolky, nebo měříš napětí?
a tam bude asi problém bez multimetru to je oprava pokus omyl miloš
|
17.5.08, 20:20 |
|
Šemik
|
No multimetr WIO zrovna nemá, řešili jsme to po icq.
S baterkou a žárovkou se objevilo, že oba altíky mají proražené diody (diodu). Po připojení plusu na ten silový M6 vývod a minusu přes žárovku na obal alternátoru žárovka svítila.
Tak tam dal 35A altík který je funkční a zkusil asi dva regulátory, kontrolka prý stejně svítí.
Podle mě je to v instalaci někde.. ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
|
17.5.08, 20:27 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Jo multimetr má pujčenej bratranec, takže mu ho co nejdřív vyrvu. Jinak usuzuju dle kontrolky, já vím že takový spekulace moc k ničemu nevedou no, ale co si mám počít, když nemám nic po ruce ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) .Jinak při těch opravách sem tak 15x startoval, tak mě napadlo, že to by ta baterka (40Ah) asi nevydržela, nebo ?
|
17.5.08, 20:57 |
|
Martin
|
Než tři špatné alternátory a regulátory bych spíše tipoval na nějakou zradu v okolní elektrice. Když to žárovku odpojíš od alternátoru, tak zhasne?
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
18.5.08, 08:20 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martin píše: Než tři špatné alternátory a regulátory bych spíše tipoval na nějakou zradu v okolní elektrice. Když to žárovku odpojíš od alternátoru, tak zhasne?
já taky elektrika je věda ta se misu měřit multimetrem a ještě žárovkou 50W, mnohokrát jsem naměřil 12V a proud, nebo kostra ohmetrem OK a žárovka se nerožla, třeba zrovna v pátek na fiat brava na žárovce tlumených světel bylo asi 12 V a nesvítily, když jsem na patřičnou pojistku přivedl 12 V z baterky světla svítily, nakonec v konektoru u přepinaše roztáhlý a vyhřátý pin miloš
|
18.5.08, 08:33 |
|
Šemik
|
slovacek.milos píše: nakonec v konektoru u přepinaše roztáhlý a vyhřátý pin miloš
Fiat nemá na světla relátka? ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
|
18.5.08, 08:42 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: slovacek.milos píše: nakonec v konektoru u přepinaše roztáhlý a vyhřátý pin miloš Fiat nemá na světla relátka? ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
jen nad pojistkama jsou ještě dvě pojistky a jedno relátko a to je na dálkové světlo a tlumená jsou napřímo, když do svorkovnice druhého pinu od spodu u lucase přivedeš napětí rožnou se tlumené a relátko necvakne, to relátko na dálkové jsem našel náhodou na vyobrazení elektroinstalace relátko na dálkové nebo tlumené nebylo miloš
|
18.5.08, 08:53 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Šemik píše: slovacek.milos píše: nakonec v konektoru u přepinaše roztáhlý a vyhřátý pin miloš Fiat nemá na světla relátka? ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Plynovka prej taky ne ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
18.5.08, 08:54 |
|
Šemik
|
Italové a francouzi jsou blázni.. ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
|
18.5.08, 08:56 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Italové a francouzi jsou blázni.. ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
a pak se vyhřejou kontakty a končíš, to je známá napřed japonce nyní fiata z louže do bláta, právě nasypala 30.000 kč do motoru prej nějaká součástka co se nedá sehnad já bych řekl tak pěkná ojebávka, výměna hydroštelu a trochu tmelu ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif) důvěřivost a hloupost lidí nemá meze ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) miloš
|
18.5.08, 09:08 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
|