|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Citroen Saxo 1.1
Známá mě poprosila abych ji u jejiho Saxa opravil nesvítící podsvícení táhel topení a přístrojovka taky nějak nesvítí na 100%. Pak ještě něco za dveřmi, snad nestahuje okýnko i když motorek točí.. nevíte někdo jak se nejsnáz dostanu pod přístrojovku? A ta dveřní výplň je nějak extra držená, nebo ekvivalent systému Š120? Dik
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
7.12.07, 17:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Citroen Saxo 1.1
Šemik píše: Známá mě poprosila abych ji u jejiho Saxa opravil nesvítící podsvícení táhel topení a přístrojovka taky nějak nesvítí na 100%. Pak ještě něco za dveřmi, snad nestahuje okýnko i když motorek točí.. nevíte někdo jak se nejsnáz dostanu pod přístrojovku? A ta dveřní výplň je nějak extra držená, nebo ekvivalent systému Š120? Dik
no cesta bude trnitá pod přístrojovku se asi nedostaneš musíš to vykochat tuším i s volantem zažiješ nezapomenutelné zážitky už jsem to dělal a le poradit neumím musel bych to vidět příšerný stroj pokud možno se nějak vymluv miloš
|
7.12.07, 18:30 |
|
|
Bukaj
|
Nojo, francouzská auta - děs a hrůza v přístupnosti k porouchaným věcem...
Mně stačí, že šéf je založenej na Fr vozy a o údržbu se vůbec nestará a já to pak řeším z vlastní iniciativy...
...ve firmě máme Renault Rapid (Plynovka) - vrak, ale zlatej - taková převlečená škodovka
dále Pažouta 306 v ropě, Xantii, C5 a Citrón Jumper...
...no, a ještě VW Transporter.
Ty auta jsou nesmírně zhuntovaný - zahradníci jsou prasata
No, ale když jsem řešil kontrolky u Xantie a výměnu zámků ve dveřích, bylo to skoro na dva dny práce...
...teda ještě jsem u Pežota opravoval ventilátor topení a podsvícení panelu topení - prostě komplet rozborka
...zlatej VW (ale to Šemik asi nepochopí )
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
8.12.07, 09:35 |
|
|
Šemik
|
Tak sem se do toho pustil, středový panel šel poměrně dobře, šroubky se daly celkem najít. Žárovky tam jsou alá favorit nebo poslední 742 se sdruženejma budíkama. Horší to už bylo s přístrojovým štítem, nejradši bych si byl bývával sundal volant, ale to nešlo protože tam uplně včetně toho středového panelu všude není nic jiného než torx No nakonec se nějak zdařilo i bez toho volantu, ale přástup je tam jak k pěnězům a páč jsem už neměl další žárovky tohoto typu vzal jsem z nějakých kontrolek Airbagu, ABS a tak, stejnak pořád blikaly a měl jsem za úkol něco vyvést i s timhle, no tak sem to udělal takto Furt to bylo málo, takže svítí jen půlka budíků
No, ale to okno - je ta přetržený takový ten řetízek jak od špuntu u vany, dá se nějak inteligentně koupit? Třeba v autokelly?
Ten Torx je největší zlo Naštěstí většinu těch malých torxšroubků vyšrouboval plochý šroubovák z originální výbavy Š100
P.S. Je to Saxo 1.1i r.v. 1998
|
9.12.07, 14:50 |
|
|
kwiko
|
Poucenie: Bez torxu na francuzov nechod
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
9.12.07, 15:40 |
|
|
Šemik
|
no nejaky torxy mam - ale vetsinu sem srouboval tim sroubovakem ze Š100
A elektrika taky přišerná - spoje drátů zatočený do sebe, izolačkou olepený, našel jsem několik volně končících drátů a dokonce nějaký koncový spínač na drátech za palubkou visicí
|
9.12.07, 15:42 |
|
|
Šemik
|
No a co ten retizek na to okno? Da se to koupit samostatne nebo jen v kompletu este treba s motorkem?
|
9.12.07, 17:53 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: No a co ten retizek na to okno? Da se to koupit samostatne nebo jen v kompletu este treba s motorkem? musíš se zeptat v citroenu jestli myslíš stahovačku třeba u forda musíš koupit motorek i stahovačku pálka 5000 miloš
|
9.12.07, 18:24 |
|
|
Drak
|
Šemik píše: ...vzal jsem z nějakých kontrolek Airbagu, ABS a tak, stejnak pořád blikaly...
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
9.12.07, 18:31 |
|
|
Šemik
|
Drak píše: Šemik píše: ...vzal jsem z nějakých kontrolek Airbagu, ABS a tak, stejnak pořád blikaly...
No já vím
Ale to saxo jde na prodej, a jeden z požadavků na mě byl abych něco udělal s těmahle blikajícíma kontrolkama, no peníze už do toho vrážet ne, tak jsem se rozhodl že vyndám žárovky z těhle kontrolek a použil jsem je na osvětlení. Ono tohle je dost socka provedení, v té liště kontrolek byla žárovkou osazena tal stěží 1/3 všech možných kontrolek
|
9.12.07, 18:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ty ceny tam jsou pořádné, já to saxo mám jedno vybrala si to jedna madam, že zvítězila klimatizace, ta už ji nejde, praskla hadice v servisu chtěli 8000, ani ventilátor odešly ložiska, ani rádio zas code nevíme, ani volnoběh krokový motorek KO , převodovku spravil ten sajrajt lubrifilm, jinak nešlo po ránu ani zařadit, chladící kapalina teče, má to na splátky, nemá peníze, hlavně že to nějak jede, nad favoritem kterého měla ohrnovala nos nebyl IN miloš
|
9.12.07, 18:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|