Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 12:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
 Startér se kousl a pak furt točil 
Autor Zpráva

Příspěvek Startér se kousl a pak furt točil
Na rapidu s fávo motorem 136 a karbem pierburg se vyskytl zajímavý problém, kámoš mi volal, že mu to nejde natočit, přijel jsem za ním, točím klíčkem, nic, jdu kouknu na kabely, ok, ale smrdí benzin, říkám si, asi přechlastáno..tak zkusím startovat s plným plynem, nic, druhý pokus, štěklo ale zas nic...pak ale staruju, štěká, štěká, naráz se to kouslo a jako by baterka neměla sílu rozotčit startér, i kontrolky pohasínaly, tak nic, vypnu zapalování, zapnu, startuju, startuju v pohodě, motor nechytá a a když jsem vypnul klíček startér pořád točitl, vytáhl jsem klíče ze spínačky, startér furt točil!! tak jsem vytáhl kabel od indučky, aby to náhodou nechytlo a pak odpojil baterku. Co to je? čím to může být? děkuji za pomoc

27.2.08, 20:00
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
No ten valecek na starteru asi se svarily kontakty :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

27.2.08, 20:02
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
To, že se kousl startér a furt točí je důsledkem toho, že se připekly měděné kontakty v elmag zasouvači pastorku, popřípadě se zasekl (zarezl) ten zasouvač v tělu cívky - v tomto druhém případě by nejspíš startér točil motorem, v prvním případě by točil naprázdno...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

27.2.08, 20:05
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
prostě starter musí jít ven miloš

27.2.08, 20:17

Příspěvek 
jj, super, to jsem chtěl slyšet:) já totiž s elektrikou nekamarádím zas až tak moc, takže kdyby to byla nějaká kabeláž a spínačka, tak by to bylo na dva dni:) tak já teda vyměním startér a uvidím, jak řekl ten slepý:)díky

27.2.08, 20:25
Profil ICQ

Příspěvek 
Starter treba vybrat a treba rozobrat magnet vysuvaca pastorka. Mne pri tomto istom probleme pomohlo ho rozobrat, vycistit a premazat nejakym frasom na to urcenym. Pir spatnej montazi si priprav kladivo, pre pripad, ze by sa to znova zaseklo, staci po magnete par krat s citom (rozumej: tak silne, aby to neodpadlo z auta) majznut a kotva odpadne. Pri tejto zavade hrozi poziar!

Mne sa to stalo po cisteni motora vo WAPke. Nemal som medzi motorom a prevodovkou plech a asi sa dostala voda do startera. Prve startovanie kazdy den bolo ohubu, lebo sa to tam furt kuslo.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

28.2.08, 08:12
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Mě se takhle kousl startér, bylo to kvůli měděnýmu kontaktu v elmag spínači, odělil se do šroubu nějak se vzpřičil a startovalo to pořád. Vyřešily to měděný šrouby, který jsou zároveň kontaktem. doporučuju je, ale je to měď, tak se to nesmí přetáhnout

28.2.08, 11:09

Příspěvek 
Já bych to taky viděl na svařené kontakty v tom elektromagnetu na staréru. Možná i slepené kontakty ve spínačce, to je ale málo pravděpodobné. Ty kontakty je lépe vyměnit za nové, nebo celý elektromagnet. Ty staré už totiž bývají dost opálené, nebo jinak poskozene.

28.2.08, 16:38

Příspěvek 
jj, zítra za kámošem jedu, tak snad to bude ono, tak poreferuju. Taky si myslím, že to je tím, jen mě zarazilo, že i po vytáhnutí klíčů ze spínačky stále startoval:D

28.2.08, 18:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak s tím bych si asi neporadil.

28.2.08, 21:04
Profil ICQ

Příspěvek 
tak startér bude načlý, stačilo jej odpojit, zabouchat na něj a pak reagoval dobře. Startuje dobře. Jen co mě zarazilo, po zkušební jízdě mi to před garáží zdechlo - ale má vina, nedotáhl jsem kontakty na baterku, vyskočil mínus pól. Tak zapojím, všechno v poho, jedu a dojedu do garáže chci zastavit a auto chcípne samo od sebe a nejde nastartovat, kontrolky svítí, když chci startovat, startér netočil, jen kontrolky pohasly.... kouknu na kontakty na baterce - ok, tak vytáhnu mínus pól, dám ho zpět a vše v poho - sstartuje, jede.... v čem je faul? co je špatně, že to normálně chcípne a pak nejde natočit? chci jet s tím na delší cestu, bojím se, že nedojedu....

1.3.08, 10:58
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
kostra motoru :wink:

1.3.08, 11:08
Profil ICQ

Příspěvek 
A i ten startér, oprav jej :wink:

1.3.08, 12:26

Příspěvek 
díky kluci:)

1.3.08, 17:05
Profil ICQ

Příspěvek 
tak spraveno, dneska jsem na to kámošovi vlítnul, vyměnil jsem startér a je klid:) akorát teda to chcípání za jízdy, celkem drsná závada, jak se v tom rypali - baterka a kontakty sem a tam, tak nedali kryt na baterku a plech od sedačky měl kontakt s plusem na baterce, tak se to zkratlo:) sranda:) díky za rady

2.3.08, 13:40
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 15 ]