| Autor |
Zpráva |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
No mě to zepředu přijde jako Citroen BX a zezadu jak Honda Civic sedan s trochu vyšším víkem kufru.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 24.1.08, 20:18 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
|
Jo dobrej nápad akorát bych se trochu hrozil toho pohonu, maj to od šnekovýho kola na rozdělovač (nebo že by tam nechali vačku a vyndali hrníčky a tyčky?  ) což bych se bál že se to posere a jak se to posere tak se to potká a jak se to potká tak to je v pí*i.
|
| 24.1.08, 20:21 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
patrik-hp: Řekl bych že VW koupili Škodovku hlavně kvůli tomu že se z dlouhodobého hlediska jevila jako dobrá tiskárna na peníze - továrna s potenciálem samostatné automobilky, která dokázala vyvíjet vlastní projekty a i v prostředí plánováného hospodářství jakž-takž držet krok s dobou. Vysvětli mi jednu věc - proč by VW vývoj toho motoru zastavoval když byl tak skvělý? VW se stal majoritním vlastníkem Škodovky, tudíž i všech patentů a projektů a mohl je jakkoliv využívat pro svoje účely. Kdyby ty motory byly opravdu tak perspektivní tak je mohli Škodovce klidně sebrat a montovat je do VW a Audi. Jako těžko říct co za tím bylo, ale uvědom si že není všechno zlato co se třpytí a dne už nezjistíš v jaké fázi byl vlastní vývoj, jestli bylo v těch dobách z ekonomického a technologického hlediska možné dostat je do sériové výroby a do provozu, možná by ti některý z konstruktérů toho motoru mohl vyprávět o tom jaké úskalí tato konstrukce měla, jak by se motory chovaly v provozu. Samozřejmě je škoda že se nedostal do výroby motor těchto parametrů nicméně bych řekl že konkrétně tento typ se do výroby ani dostat nemohl. Nevyznám se tolik v historii automobilového průmyslu, ale co znám z leteckého průmyslu tak bylo nespočet na první pohled nadějných projektů, nicméně na druhý pohled zcela nepoužitelných a neprodejných, vedle spousty těch technicky dobrých, které ale svou naprostou neschopností a blbostí zazdilo vedení podniků kde se na nich pracovalo.
|
| 24.1.08, 21:22 |
|
 |
|
elegant
Registrován: 26.8.06, 07:55 Příspěvky: 1954 Bydliště: Bratislava
|
cyz píše: patrik-hp: Řekl bych že VW koupili Škodovku hlavně kvůli tomu že se z dlouhodobého hlediska jevila jako dobrá tiskárna na peníze - továrna s potenciálem samostatné automobilky, která dokázala vyvíjet vlastní projekty a i v prostředí plánováného hospodářství jakž-takž držet krok s dobou. Vysvětli mi jednu věc - proč by VW vývoj toho motoru zastavoval když byl tak skvělý? VW se stal majoritním vlastníkem Škodovky, tudíž i všech patentů a projektů a mohl je jakkoliv využívat pro svoje účely. Kdyby ty motory byly opravdu tak perspektivní tak je mohli Škodovce klidně sebrat a montovat je do VW a Audi. Jako těžko říct co za tím bylo, ale uvědom si že není všechno zlato co se třpytí a dne už nezjistíš v jaké fázi byl vlastní vývoj, jestli bylo v těch dobách z ekonomického a technologického hlediska možné dostat je do sériové výroby a do provozu, možná by ti některý z konstruktérů toho motoru mohl vyprávět o tom jaké úskalí tato konstrukce měla, jak by se motory chovaly v provozu. Samozřejmě je škoda že se nedostal do výroby motor těchto parametrů nicméně bych řekl že konkrétně tento typ se do výroby ani dostat nemohl. Nevyznám se tolik v historii automobilového průmyslu, ale co znám z leteckého průmyslu tak bylo nespočet na první pohled nadějných projektů, nicméně na druhý pohled zcela nepoužitelných a neprodejných, vedle spousty těch technicky dobrých, které ale svou naprostou neschopností a blbostí zazdilo vedení podniků kde se na nich pracovalo.
Tak z ekonomického hladiska podľa mňa, keď raz mali uspôsobenú na sériovú výrobu 1.6 benzínového motara od VW, prečo by mali ešte aj vytvárať linku na ten 1.6 od škodovky?
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
| 24.1.08, 22:23 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
cyz píše: patrik-hp: Řekl bych že VW koupili Škodovku hlavně kvůli tomu že se z dlouhodobého hlediska jevila jako dobrá tiskárna na peníze - továrna s potenciálem samostatné automobilky, která dokázala vyvíjet vlastní projekty a i v prostředí plánováného hospodářství jakž-takž držet krok s dobou. Vysvětli mi jednu věc - proč by VW vývoj toho motoru zastavoval když byl tak skvělý? VW se stal majoritním vlastníkem Škodovky, tudíž i všech patentů a projektů a mohl je jakkoliv využívat pro svoje účely. Kdyby ty motory byly opravdu tak perspektivní tak je mohli Škodovce klidně sebrat a montovat je do VW a Audi. Jako těžko říct co za tím bylo, ale uvědom si že není všechno zlato co se třpytí a dne už nezjistíš v jaké fázi byl vlastní vývoj, jestli bylo v těch dobách z ekonomického a technologického hlediska možné dostat je do sériové výroby a do provozu, možná by ti některý z konstruktérů toho motoru mohl vyprávět o tom jaké úskalí tato konstrukce měla, jak by se motory chovaly v provozu. Samozřejmě je škoda že se nedostal do výroby motor těchto parametrů nicméně bych řekl že konkrétně tento typ se do výroby ani dostat nemohl. Nevyznám se tolik v historii automobilového průmyslu, ale co znám z leteckého průmyslu tak bylo nespočet na první pohled nadějných projektů, nicméně na druhý pohled zcela nepoužitelných a neprodejných, vedle spousty těch technicky dobrých, které ale svou naprostou neschopností a blbostí zazdilo vedení podniků kde se na nich pracovalo.
Mě nejde o zastavení výroby tejich ingotů.Ale o to ctít naši konstrukční školu,která je vlastně v tý době válcovala.V tak zaostalé zemi jako bylo Československo  Skvělý motor 1.6 VW???..Už když vidim jeho konstrukci,tak ta sahá min. do začátků 70sátých let. např. motor,co jezdí dnes ve Fábii 1,4 16v je prostě spodek z LR/B z roku 84 jeho kopie s moderními vylepšeními této doby.Hlava je malá,dříve by to byla asi kebule ale jinak základ je pořád čech.Hlinikovej,lehkej a propracovanej.A zrovna tak motor 1.6 SR Octávia...ten je prý obšlehlý do detajlu,to je ten který sebrali a okopírovali.....jaký projekt 1.6 a jak skvělý?například jsme je naučili i odlévat hliník do dokonalosti...Ten jejich težkotonážní motor už dávno existoval,oni ho nevyvíjeli pro nás.....Prostě ho stáhly a dali ho taky nám...  Ano máš pravdu, náš motor byl na světě,nový,moderní,daleko modernější než jejich,ale byl připraven do výroby.Byl odzkoušen....nepleť sem letadla....Tam je to uplně někde jinde... a né všude se rodí dobří a šikovní lidé.Tam ty pověšený některý motory byli v té době asi opravdu náročné na výrobu,hlavně ty hlavy,proto se zpátky přešlo do OHV.Ale taky to byla doba,kde se muselo poslouchat kde a co a jak.A taky je vidět jak jsme do toho šli a né jen seděli na prdeli a byli smířený s tim,co se nehejbe kupředu.Vím o tom moc,narodil jsem se tam,žil jsem tam,hodně jsem četl a hodně lidí mi o tom vyprávělo...Jaký jsou němci konstruktéři v krátkosti ...tak například na každou věc je jeden prknař.....za to u nás byl jeden na deset věcí například elektroinstalace s příslušenstvím....Při řešení problému např.uchcení motoru překreslili celou kastli znovu a to i s uchycením necelý týden,u nás to za dvě hodiny vyřešili na dílně....a bylo po problémech....to samý čtení dokumentace a výkresů.....Nemají prý moc racionální a selský myšlení...co jim kdo nenapíše to neudělají....např.svářeč česky a německý....Čech to má za 5 minut...Němec za deset.neumí si poradit....pořád listuje jak to má dělat.....Řeknou to i o sobě němci ač neradi....kdo by se tim chlubil....Ale mají ve všem pořádek,což mi zas nemáme........Jsou dobří za to,že nenechali kleknout automobilku,která táhne ekonomiku státu.Ale osvědčené a staré věci sice fungují,ale nikam nikoho neposunují....Je to stabilní a nudné... Měli tam vliv a mají ho stále a čím dál větší.....Já věřím ve zlatý český ruce a hlavy....
|
| 24.1.08, 23:28 |
|
 |
|
Serifus
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<
|
_________________ ŠKODA 105L, r.v.1984 - NEJLEPŠÍ KÁRA
EX ŠKODA FAVORIT 136L, r.v.1991
BMW E34 525i, r.v.1994 Plná Palba 11,6l/100km
|
| 25.1.08, 02:38 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
inac to BXko nie je spatne....
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 25.1.08, 14:24 |
|
 |
|
cyz
Registrován: 6.5.06, 20:11 Příspěvky: 3262 Bydliště: Uherské Hradiště (Kunovice)
|
Patrik-hp: OK, nechtěl jsem rozpoutat flamewar, pouze jsem nad tím polemizoval...vidím že o tom víš hodně. O tom že 1,6SR by byl obšlehnutý škodovácký nevím, resp. o tomto motoru nevím vůbec nic takže tím pádem by to dávalo smysl 
|
| 25.1.08, 16:17 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Kristensen píše: Jo dobrej nápad akorát bych se trochu hrozil toho pohonu, maj to od šnekovýho kola na rozdělovač (nebo že by tam nechali vačku a vyndali hrníčky a tyčky?  ) což bych se bál že se to posere a jak se to posere tak se to potká a jak se to potká tak to je v pí*i.
Řekl bych, že tam dali místo vačky delší osu, hrníčky a tyčky šly ven...
|
| 25.1.08, 16:27 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 25.1.08, 16:46 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
|
| 25.1.08, 19:43 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Facko je dizajnersky asi najcistejsie a najoriginalnejsie (v tvaroch tej doby),
to kupe sa mi tiez paci ale tam je este vidiet naznaky inych aut.
Ten model ako Citroen by bol v roku 91 skor retrostyl (asi ludia vo vyvoji museli navrhovat nieco ine)
Ta 1,6 by bola fajn, ale myslim si ze sefkonstrukteri sa snazili hlavne zlepsit spolahlivost znacky.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 26.1.08, 01:39 |
|
 |
|
elegant
Registrován: 26.8.06, 07:55 Příspěvky: 1954 Bydliště: Bratislava
|
Nechce sa mi zakladať nové téma:
Neni táto felda trocha dlhá, alebo to sa mi len zdá??
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... eNumber=17
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
| 2.2.08, 22:30 |
|
 |
|
Kristensen
|
Pokud je to ta co si myslím tak se ti to nezdá, měla by to být teď ale nevim jestli o 300 nebo dokonce 600mm delší verze takzvanej "jezevčík" ale ať nad tím přemýšlím jak chci tak ale jezevčík by měl být delší uprostřed, ne až na konci za nápravou.
|
| 2.2.08, 22:43 |
|
 |
|
Kristensen
|
Toto je ono Škoda Pick Up Laureta s rozvorem 3050mm : http://www.vasa26.estranky.cz/fotoalbum ... avosti/738
v podstatě to bylo jen na zakázku a nebo taky pro lapiduchy.
|
| 2.2.08, 22:49 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |